Steve Jobs var ingen dumsnut

everything around you was made up by people no smarter than youDet är måndag, vilket betyder Veckans Citat! Och de här inläggen är tydligen lite av en vattendelare märkte jag när jag frågade er vad ni ville se mer/mindre av i el bloggo. Vissa av er tycker att det känns svårt att ta till sig småklyschiga bevingade ord, medan andra tyckte att detta var veckans bästa inlägg. Och eftersom ni som gillar de här inläggen verkligen ÄLSKAR dem (plus att jag älskar att skriva dem he he), så tänker jag att jag absolut fortsätter med dem – så får ni som inte gillar dem scrolla förbi.

Och jag hajar att citaten kan uppfattas som klyschiga, men min tanke är att genom dem förklara min livsfilosofi – ett ämne som jag vet att många av er är nyfikna på. Hur sjuttsingen gööööööör jag egentligen för att vara så rackarns happy clappy (för det mesta), hur kommer det sig att jag VÅGAR grejer osv? Och om ni ser förbi de bevingade orden och fortsätter läsa inlägget, så tror och hoppas jag verkligen att ni får ut nåt av det jag skriver.

Men, el bloggo innehåller ju lite ditten som datten – och såklart kan inte alla inlägg vara favoritinlägg. Så ni som får lite klyschkväljningar av bevingade ord får helt enkelt scrolla.

Nu – till saken: Veckans Citat! När jag tycker att saker känns läskiga och oöverkomliga, eller när jag får den där ”Men inte kan väl jag”-känslan så brukar jag tänka på ovan citat. Det var Steve Jobs som myntade det, och man kan väl konstatera att hans inställning till vad som var möjligt här i livet lönade sig.

För hur knäppt det än kan kännas så var det MÄNSKOR som uppfann såväl hjulet som elektriciteten som rymdraketen och the Internetz. Det var ingen divine intervention där en enskild individ liksom fylldes med någon superkraft och råkade haspla ur sig nåt fantastiskt. Nä, det var mänskor – precis som du och precis som jag. Det är så lätt att glömma bort det, och tro att man liksom måste vara någon sabla übermensch för att kunna åstadkomma nåt. Men så är det såklart inte.

Vad det handlar om, är att de som åstadkommer saker är de som VÅGAR. De som gör nåt, som misslyckas, lär sig av sina misstag, gör nåt igen – och efter ett par vändor av denna rumba – till slut lyckas.

Det finns ett annat citat (nu får ni blunda ni som avskyr bevingade ord he he) som lyder: ”Go the extra mile, it´s never crowded”. Och det stämmer SÅ väl. Av exakt ovan anledning – de allra flesta kommer aldrig så långt att de VÅGAR. Och då…blir det liksom aldrig nåt. Såklart.

I går fick jag en kommentar på min instagram. Den berörde mig verkligen, och är anledningen till temat på Veckans Citat. Kommentaren var från en tjej som upplever sig som blyg och som aldrig trott att hon är en sån som kan starta eget eller få en chefsposition. Men som efter att ha sett mina youtubevideos och lyssnat på poddisen känner att hon växt – och att hon faktiskt KAN klara allt som hon vill göra. HUR RACKARNS FINT är inte det? Blir så stolt att jag spricker i tusen bitar.

Anledningen till att hon blir inspirerad (tror jag, det här är min teori i alla fall) är att hon i mig har hittat någon hon kan relatera till – som visar att man KAN. Man KAN skapa sig en vardag man gillar, till exempel. För jag tror att det är precis just det där med att man kopplar ihop möjligheter med en MÄNSKA som gör att man känner att man OCKSÅ kan.

Och det är en så rackarns bra nyckel, för ju fler mänskor som man kan relatera till som GÖR GREJER – desto lättare blir det att GÖRA själv. För vissa kommer det här tänket med att Allt Är Möjligt med modersmjölken, för att man har en massa GÖRARE i familjen. Men för andra som kanske haft precis det motsatta omkring sig under uppväxten känns det mer som att Allt Är Omöjligt. Då är det extra viktigt att hitta folk att inspireras av på andra sätt – genom exempelvis bloggar. Och om jag fått en enda mänska att vända från DET GÅR INTE till DET GÅR – ja, men då kan jag sova gott om natten ända tills jag kolar vippen.

För ingen är född med glittergener som har det där lilla extra i sig som gör att just DEN mänskan kan uträtta storverk. Inte ens Beyoncé. Nä, det handlar om att se att allt omkring oss är uppbyggt av ”vanliga” (om det nu finns några såna) MÄNSKOR, som helt enkelt gjort slag i saken och GJORT NÅT. Och sekunden man inser det, är sekunden då man känner att Allt Är Möjligt.

 

LÄS MER:
Jag är hellre en snäll tönt
Jävla mänskor
Att skapa sig ett fantastiskt liv

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Väldigt bra sagt och jag kunde inte hålla med mer. När man tänker på Einstein, Steve Jobs och alla andra människor som gjort så mycket så glömmer i alla fall jag ofta bort att de är helt vanliga dödliga, med både dåliga och bra dagar. Det är också det som är lite farligt även med t.ex kändisar, de får någon övermänsklig stämpel och man tänker sen inte mer på att de också är som oss. <3

    Zyllah 2016-06-21 09:41:17 http://zyllah.blogg.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!