Mina tre värsta ovanor

vanja wikström
Okej hörrni, nu tänkte jag att ni skulle få ta del av mina tre värsta ovanor! Är ni beredda? Då kör vi!  
Processed with VSCO with hb1 preset
Nr 1 – Jag biter på naglarna!
Jupp, har varit en hängiven nagelbitare sen jag var yttepytteliten. Tyvärr. När jag gick i mellanstadiet testade jag Stopp & Väx – ett medel som man penslade på naglarna och som smakade urrrrk (och som därmed skulle avskräcka från nagelnafsning), men det funkade inte alls. Det enda som hände var att jag bet och bet med urrkig smak i munnen tills dess att medlet var borta och jag kunde tugga på som vanligt. Hua.
Jag förstår att för er ickebitare verkar det såklart vidrigt att äta på sina fingrar. Men det är SÅ GOTT! Jag är dessutom en sån där som tycker om att gå loss även på huden runtomkring, och drar gärna loss långa hudflikar (shit vad äcklig jag låter nu alltså gaaaaahh), så mina fingrar blir krigsområden om jag inte håller tillbaka mina bitinstinkter.
Men! Nu har jag faktiskt hittat nåt som gör att jag håller mig borta från bitandet ganska bra, och det är att jag ALLTID har gelélack på naglarna. Dels är det så fint att jag inte vill förstöra manikyren, och dels smakar det blä. Så det funkar faktiskt. Började med gelélack när jag var preggo, och blev helt fast. Så sen dess går jag varannan vecka till en salong och kirrar det. Slår ju två flugor i en smäll då jag både får fina naglar, och slutar tugga i mig mina händer. Win win.
vanja wikström grått hår
Nr 2 – Jag tvättar håret EXTREMT sällan!
Jag AVSKYR att tvätta håret, och gör det därför så sällan det är fysiskt möjligt. Det gör att det ofta kan gå två veckor mellan mina hårtvättar. Jupp – TVÅ VECKOR! När jag berättar det för folk kan de bli nästintill chockerade, men så är det.
Jag drar mig in i det längsta för att gå loss med schampot, och pushar ofta mitt redan skitiga hår några dagar till genom att bära keps. Världens bästa knep.
Anledningen till att jag avskyr att tvätta håret är att det är meckigt. Det ska blötas, schamponeras, sköljas, schamponeras igen (måste köra dubbelt när man har så skitigt hår som jag he he), sköljas igen, puttas i balsam, sköljas IGEN. Och sen ska det torkas, fiffas och stylas. Blä. Hate it.
Om jag någon gång kommer bada i stålars kommer jag lägga dem på att få massage varje kväll tills jag somnar, och få håret tvättat och stylat av någon härlig och kompetent mänska med jämna mellanrum.
Folk brukar dock inte märka av mitt extremt sällsynta hårtvättande, och jag får ofta kommentarer som ”Ooooooj, det syns inte aaaaalls!” när jag säger att det var två veckor sen min senaste tvätt. Antingen är de ljugiga, eller så har mitt hår utvecklat en rytm i fas med mitt tvättande – det blir helt enkelt inte fett så snabbt. Men skitigt blir det såklart, det visar sig i vattnet när jag sköljer ur schampot. He he.  
vanja wikström
Nr 3 – Jag äter extreeeemt mycket godis!
Det här är i och för sig en ovana som jag får massiv njutning av, så jag är ändå glad för den på någe vis. För jag ÄLSKAR socker. Jag skulle lätt kunna byta ut både ett och två mål mat om dagen mot godis om jag gjorde precis som jag ville. Och det gör jag ibland, mums mums.
Jag blir stissigt glad i hela kroppen när jag får sätta i mig en efterlängtad bit saltlakrits, och jag är väl medveten om det beroendesunkiga i det. Men det är ju bara SÅ GOTT!
Niklas är en sån där som kan äta två tre bitar – sen är han nöjd. Nej nej, så funkar inte jag. Jag köper en BISARRT vällastad påse godis, sen äter jag tills jag mår illa, väntar tills illamåendet sjunkit undan – och så äter jag igen. Så håller jag på tills dess att godiset är slut.
Om jag verkligen känner att NU FÅR DET VARA NOG, så slänger jag det som är kvar i toaletten. Det är det enda sättet (sjukt, jag vet!) att försäkra mig om att jag inte kommer gräva upp godiset ur soppåsen tio minuter senare. För så funkar jag.
Eftersom det inte känns så bra på ganska många plan att kasta godiset i toaletten, har jag och Niklas försökt oss på en ny metod det senaste året. Den går ut på att han får gömma det godis som blir över, när jag inte vill ha mer. Och så länge han gömmer det bra så funkar det. Problemet är bara att jag nu snokat reda på hans bästa gömslen, och då tar det inte många minuter innan jag slukat det som låg där.
Finns det godis hemma som jag vet om och kan leta reda på, så MÅSTE jag liksom tugga i mig det. Rätt knäppt, men så är det. Jag kan inte ta det lugnt förrän jag ätit upp det, får en stressad känsla i kroppen om jag vet att det ligger där å lurar men att jag inte mumsar på det.
Okej hörrni. Känner mig smått störd när jag läser igenom vad jag skrivit här ovan. Kan inte ni dela med er av ERA värsta ovanor, så att jag kan få sällskap i min stördhet? Please?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Vanja, jag har EXAKT samma ovanor!
    Plus några till hehe… minnena av stopp och väx alltså haha, vilket skämt det var. Äckligt som tusan men det skulle aldrig hindra mig från att gnaga loss. Har blivit bättre på nagelbitarfronten och kör ungefär samma knep som du fast med vanligt lack. Problemet med det är ju att det börjar flaga och då blir nageln mjuk igen och så kanske den får sig en liten törn, ojämnhet eller flisa och då måste jag ju ”rätta till” det – med tänderna!

    Och håret, Torrschampo är min bästa vän. Har nog inte så mkt problem med att blöta ner det som med att torka. Finns det något tråkigare?!?! Zzzz…

    Godiset är precis samma sak med, jag kan äta ihjäl mig. Men här hemma är det jag som gömmer det från sambon för han tycker jag är lite äcklig som kan äta godis till frulle och han vill gärna ha en lite mer hälsosam stil. Så jag gömmer godiset och mumsar loss när jag är själv!

    Anna 2016-06-17 11:33:07 http://None
    Svara
  • Alltså nagelbitandet. KAN inte låta bli! Men så ser man alla andra med sina fina fräscha naglar. Mina är verkligen korta. Tänker att gellack kan vara min räddning. OM jag bara först kan spara ut mina stackars naglar så de ser hyffsat normala ut. Vill liksom inte gå till en salong med dessa naglar, heller inte dra till mig uppmärksamhet med nån fräsig färg. Så korta är dom verkligen. Målet just nu är att sluta bita under semestern, noll stress borde göra det hela lättare. Sen blire gellack:D

    Sara 2016-06-16 19:59:01 http://None
    Svara
  • Exakt de du skrev på nr 2,vart ända ord stämmer in på mig. Jag hatar att tvätta mitt hår och precis som du säger känns det så mäkigt och det tar tid speciellt om man har längre hår.

    enna 2016-06-16 10:45:50 http://sayyeastofashion.blogg.se
    Svara
  • Det är något det där med nagelbitning.. Det är så beroendeframkallande! Världens bästa nerv-release! Jag biter inte, utan jag snarare naffsar på naglarna. Då blir de tunna och sköra, sen en flisa och boom så drar jag av dom. Ugghhh.

    En annan konstig grej som jag har för mig är att knäcka fingrarna. Det låter förfärligt, men det är sååååå skönt och nästan upplyftande. Fingrarna känns som nya samtidigt som det också har en sorts stressavlösande effekt. Gör detta helt automatiskt av mig själv, flera gånger i timmen…

    Sen har jag en liten mini-skräck för bakterier/smuts, så ännu en dålig (eller bra?) vana är att jag tvättar händerna konstant, därav torra händer. Om jag strosar runt hemma tvättar jag nog händer ca var tioende minut-varje kvart. Om jag är ute på stan har jag alltid vårservetter och handdisfektion med mig. Har svårt för att låta andra hålla i min mobil/ta i andras mobiler. Usch, ryser av tanken. Känner så många som inte tvättar händerna trots att de fick sås på händerna under lunchen. Förstår mig icke på det! Hahaha..

    Sen har vi väl såklart sockersuget. Jag är världens sucker för choklad. Kan få världens craving efter lunch och middag! Och då om det inte finns någon choklad hemma blir jag bara trött och irriterad, då jag såklart inte orkar gå till 7eleven eller nåt för att stilla mitt sug. Helt galet vad knäpp man kan bli om man inte får göra sina konstiga ovanor! Hahaha..

    Kram på dig Vanja och resten av familjen!

    Jenny 2016-06-16 10:41:20 http://Www.picsbyjenny.blogg.se
    Svara
  • O jo ja ovanor har man ju i mängder.. Dock inte samma som dig;-) jag undrar främst vart din stjärntröja är ifrån, så fin.

    Charlotte Nyman 2016-06-16 00:41:30 http://None
    Svara
  • Nagelbanden. Du beskriver det så väl och när jag läser dina ord blir jag en smula äcklad av mig själv… Hur kan man pilla och gnaga på huden runt naglarna?! Usch… Aja, ingen är perfekt! En vacker dag kanske mina nagelband får vara ifred.

    En annan sak… Vitt bröd med smör och ost, doppas i varm eller kall choklad. Alltså, löjligt gott!! I vårt hem kallas detta macko’boy. Något jag äter nästan varje dag! Nu försöker jag med nyttigare variant och har bytt choklad mot te. Haha. 🙂

    Karin B 2016-06-15 22:44:29 http://None
    Svara
  • Igenkänningsfaktorn kunde inte ha varit högre på punkt 2! Jag HATAR att tvätta håret, dels på grund av allt meck, men också för att jag inte fixar den blöta känslan. Jag avskyr att känna mig blöt och torkar sönder mig själv när jag duschar och tvättar händerna och eftersom jag tvättar händerna nästan maniskt så blir det en del lol.

    Det är tur för mig att jag kan dölja håret med en slöja i alla fall, även om det ofta inte går mer än en vecka mellan tvättarna.

    Fatimah 2016-06-15 17:42:29 https://potatoesandphotos.wordpress.com/
    Svara
  • Hehe jag kan skriva under på alla tre. Nagelbitning har jag ägnat mig åt hela mitt liv men har senaste året lyckats hålla mig till nagelbanden med något enstaka återfall per år. Men jag är inte så lycklig att jag kan tvätta håret varannan vecka, det vore drömmen!! Jag hatar att tvätta håret. Drar mig alltid in i det längsta men jag måste tvätta minst var tredje/fjärde dag tyvärr och då går jag ändå med superflottigt hår sista dagen (om det är på helgen och jag inte ska träffa nån).

    Jenny 2016-06-15 17:07:37 http://None
    Svara
  • Åh du är verkligen en som liknar mig.
    Jag biter på naglarna, kan inte sluta…
    Gillar verkligen inte att tvätta håret men två veckor är för långt tid för mig. En gång i veckan blir det för mig.
    Är även sockerberoende. Äter mest på nätterna då mitt beroende är som värst. Har försökt att inte ha något socker hemma, men då blir jag tokig.

    Marielle 2016-06-15 16:59:44 http://None
    Svara
  • Jag är precis likadan med godiset! Enda sättet att inte äta är att inte köpa.

    Jag är en riktigt äcklig människa som petar näsan. Jag hatar att vara snorig och när det inte hjälper att snyta mig så får fingrarna rycka in.

    Ellen 2016-06-15 16:24:30 http://None
    Svara
  • Igenkänning! You are not alone. Jag skriver under på nagelbitare, går dessutom gärna loss o pillar på tånaglarna också, river av naglar o har mig (urk, jag vet) tvättar håret med minst 10 dagars mellanrum då det är det tråkigaste jag vet. Och sen är jag extremkonsent av mackor, tänk rostat bröd m smör, marmelad o ost. Nu när jag är gravid måste jag liksom unna mig varje kväll. Hälsomat, icke! Men ack sådan njutning! Kram

    Anna 2016-06-15 16:22:38 http://None
    Svara
  • De 2 första är mina också. Som nummer 3 skulle jag säga kvälls-snacksare! Jag MÅSTE äta något när jag tittar på tv. De behöver och är oftast inte sött, favorit morotstavar med majo dipp. Men jag äter alltid till tv, även om vi just ätit middag. Om jag skulle lägga till en 4 skulle de vara mobilspel. Även de framför tv! När jag inte äter

    Stephania 2016-06-15 16:06:24 http://None
    Svara
  • Jag är lika dan med håret. Ibland kan det tom gå upp till 3(!!) veckor för mig.

    Skulle gärna vilja veta vad du använder för shampo och balsam? Just nu kör jag på nått sunkigt från Ica. Men känner att jag vill lyxa till det med nått lite bättre när jag väl får tummen ur och tar stråna vid hornen (höhö dåligt skämt jag vet..).

    Bewi 2016-06-15 15:33:07 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!