Jagär hellre en snäll tönt

how you make others feel says a lot about who you are vanja wikströmDet är måndag och dags för Veckans Citat! Och nu ska vi snacka snällhet, för ovan ord tycker jag är SÅ viktiga. Ni vet ju sen länge att jag tror mer på att bjussa än att vässa armbågarna vad gäller att ta sig fram här i livet. Är man generös, bjussar och sprider bra energi omkring sig så bildar alla de små fina gesterna glitterbollar som man skjuter ut i universum. Glitterbollar som studsar omkring därute i världen och sen kommer tillbaka till en som små fina presenter – ofta när man minst anar det.

Kör man däremot på vassa armbågs- och missunnsamhetsracet så (tycker jag) att man kastar bajspåsar omkring sig – och de kommer också garanterat tillbaka en vacker dag.

Niklas pappa var en mycket klok och inspirerande person, och han sa alltid ”You always meet twice”. Och det är SÅ sant. Och när man därför möts för andra gången är det väldans mycket härligare att ha gett en glitterboll till personen i fråga, än att man kastat en bajspåse på den. Är ni med? Det här har ni förstås redan koll på, men man kan aldrig påminna om det för många gånger.

Och i det här glitterbollandet, så ingår liksom (eller om det blir som en härlig bieffekt kanske) att man alltid försöker få folk att känna sig bra när man varit i kontakt med dem. Att man har som mål att lämna en fin känsla efter sig. Det tycker jag är så himla viktigt, på alla plan i livet – affärsmässiga som personliga såklart.

För man vet ju själv hur härligt det är att prata med någon som LYSSNAR. Som SER en och som tar en PÅ ALLVAR. Som är INTRESSERAD. Man blir genuint glad, känner sig ganska så tippetopp – ja, det kan faktiskt ändra en dålig dag till en bra dag. På samma sätt som att ”prata” med någon som mest berättar om sig själv och sitt, aldrig ställer en fråga tillbaka och knappt tittar på en under ”samtalet” kan trycka ner en rätt rejält i skorna.

Och det här med att hälsa på folk. Hälsa hellre en gång för mycket (kan man ens göra det?) än att vara den där mänskan som vänder bort blicken och låtsas att du inte ser. För det här med att folk låtsas att de inte känner igen en fast man träffats flera gånger förr begriper jag mig inte på. Är man ”ballare” om man är den som blir hälsad på, än om man är den som hälsar? Nää, sånt dravel orkar jag inte med.

Jag är hellre ”o-cool” och snäll, än ”ball” och otrevlig. Och om det betyder att de coola kidsen inte vill hänga med mig så tänker jag ”FUCK IT!”. För jag vill ju inte hänga med otrevliga mänskor ändå, liksom. Så man har ALDRIG nåt att förlora på att vara en snällis!

Nåt som är väldans bra om man har den här approachen är att man får veta en rackarns massa spännande saker. För det är inte alltid den som hörs å syns mest som är mest intressant, och det är inte alltid den som tar mest plats som är den som är mest kompetent.

Men om man LYSSNAR, SER och är INTRESSERAD av de man möter så får man höra en massa spännande grejer. Plus att man upptäcker att den där tjejen som satt tyst bredvid henne som höll låda heeeeeeela middagen faktiskt var den som egentligen hade allra mest att säga. Och det vill man ju inte missa.

 

LÄS MER:
My goal is to create a life I don´t need a vacation from
I am attracted to people who want to see me GROW

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Vanja! Älskar din blogg. Måste veta var du köper dina fina ”gammeldags” kepsar, som den i din header. Har kollat på hattbaren, men dom har bara en sort. Skulle bli så glad om du kunde berätta! Kram fina du!

  Hannah 2017-01-22 15:58:54 http://None
  Svara
 • […] MER: Jag är hellre en snäll tönt Jävla mänskor Att skapa sig ett fantastiskt […]

  Steve Jobs var ingen dumsnut 2016-06-20 09:32:53 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/06/20/steve-jobs-var-ingen-dumsnut/
  Svara
 • Hej Vanja!
  Det var jag som kom fram till dig på Deli di Luca i lördags, SÅ kul att få se dig och du är ju precis lika härlig som du verkar i bloggen/podden/kanalen med din positiva energi 🙂 och som du skriver ”you always meet twice” så vi får väl se när vi springer in i varandra nästa gång 😉
  Kram!

  Cecilia 2016-05-30 22:50:03 http://None
  Svara
 • Hej, vill verkligen inte låta som en bitterkärring som försöker sätta någon på plats men såg på din snapchat när Iggy åkte sparkcykel utomhus och ville bara påminna om hur viktigt det är med hjälm på. 🙂
  Kram!!

  Johanna 2016-05-30 21:57:18 http://None
  Svara
 • AMEN to this! vet inte om det är sorgligt eller lite charmigt förresten att jag glatt tänkte ”åh det är ju måndagscitat idag” när jag klickade in på din blogg. haha <3

  ISA 2016-05-30 19:31:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • dom som är coola och balla är dom som är snälla <3 att vara snäll och göra andra glada och glädjas åt andra är det bästa jag vet! mår sååå bra av det.

  Ellen 2016-05-30 18:39:32 http://ellfi.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!