Sommaräventyr&Solskyddsskola

                                                                                                     I samarbete med ACO Sverige
[youtube id=”tk9W8-dc_jU”]
Att man inte ska smörja in barn under ett år med solkräm har väl alla vi päron hört någon gång. Varför det undrar man ju då – är det farligt med solkräm på någe vis? Och nej – det är det inte, i själva verket är det här en myt som uppstått på samma sätt som viskningsleken funkar.

I klippet ovan bjussar vi på solskyddskola för barn och passar även på att avliva myter som den ovan. Spana in för att se hur just den här myten uppstod, ta del av våra bästa tips på hur du skyddar ditt barn i solen i sommar (vi har ju lärt oss av experterna i ACO-labbet!) och häng med på en LJUVLIG utflykt där jag, Niklas och Iggy utforskar vattnet, stranden och klipporna där farmor Barbro bor.

Här hittas ACO´s solskyddssortiment!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Håller med föregående talare!

    Jag tycker att det här är klurigt, men det gäller att se på så mycket mer än vad Aco säger, de vill ju sälja liksom (precis som alla företag….) och tyvärr har de ämnen som inte är helt hundra i sina produkter. Detta borde man informera om. (Aco var tyvärr inte med förra året i solkrämstestet). Sen är det också så att om ett företag skriver att det är naturliga saker i, så kan betyda att 1 procent är naturligt, och resten är inte det, det har nu inget med ACO att göra men mer generellt.

    Det är precis som med smink, där många ämnen är farliga för oss, (och mat) eko är bra ur ett hälsomässigt perspektiv, samt miljömässigt. Solskydd sköljs ju dessutom ner i våra hav, så där tycker i alla fall jag att det är viktigt att läsa på extra mycket vad de innehåller. Men sen är det ju så, att alla gör ju sina val, och det ÄR svårt och tröttsamt att alltid behöva lusläsa allt för vi blir ju inte direkt informerade om allt, för de vill inte att vi ska veta allt.

    Här är en sida som har bra info för oss vanliga människor:) där man också kan få tips om smink som är eko, naturligt (på riktigt) bra märkningar på produkter osv.

    http://www.naturligtsnygg.se/hannah/hannah/11-amnen-att-undvika-skonhetsprodukter

    http://www.naturligtsnygg.se/kategori/solskydd/

    och sen en jättebra film som får en att bli trött, ledsen och lite mer skeptisk (vilket vi tyvärr måste vara)

    Kram!!

    julia 2016-05-25 22:31:50 http://None
    Svara
  • Solkräm med syntetiskt innehåll samt med kemisk filter är inget jag skulle sätta på mitt barn. Och precis som Lena ovan säger så är det stor skillnad på de olika filtrena. Det är inte lätt att ifrågasätta för det är ett snårigt fält speciellt när man får ”rätt fakta” från ett företag som ACO. Använd fysikaliskt filter i den mån det bara går är mitt tips.

    Mvh, kemist

    Sandra 2016-05-25 21:26:12 http://None
    Svara
  • Är skillnad på kemikaliska och fysikaliska solskydd. Kemikaliska sätter jag varken på mig eller min son, av den anledningen att man ännu inte vet vad nanopartiklar gör med huden, men fysikaliska använder vi. Fast mest kläder som solskydd. Är rätt noga med vad jag smörjer in huden med. Det ska vara eko, så få ingredienser som möjligt och väldokumenterat.

    Lena 2016-05-25 18:35:20 http://None
    Svara
  • Tack för detta! Så bra tips, har undrat länge över det där med solcreme för små barn. Och vad gullig grodan är, tror min Maja är lite kär i honom faktiskt…

    Sandra 2016-05-25 15:13:31 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!