Olaplex – som att få nytt hår, typ

vanja wikström olaplex recension resultatDet är tisdag, vilket betyder Tisdagstips! Ni som lyssnar på poddisen fick ju detta tips i senaste avsnittet, men givetvis ska även ni icke-poddeliner få ta del av denna smarta grej. Den här veckan tipsar jag nämligen om Olaplex, en behandling som lagar håret – och det FUNKAR! Jag fick möjligheten att testa det här för drygt en vecka sen (yes yes, det var en bloggis-freebee alltså), och jag måste säga att jag blev golvad av resultatet. Det känns lite som att jag fått nytt hår.

Olaplex är the real deal, inget klassiskt ”rekommenderas av Vitamininstitutet i Schweiz”-dravel. Nej, det är en molekyl som permanent återkopplar hårets svavelbindningar. För det är just de här brustna svavelbindningarna som gör att håret känns slitet. Svavelbindningarna bryts när vi borstar håret, använder värmeverktyg på det och när vi går till frissan för att bleka och piffa. Och Olaplex kopplar ihop dem igen, permanent.

Det är alltså ingen produkt som man tvättar ur, utan det är en kemisk reaktion som sker i hårstråna, och när svavelbindningarna kopplas ihop igen så lagas håret. Crazy bananas coolt!

 

vanja wikström olaplex recension resultatDen här bilden är tagen direkt efter behandlingen. Det är inga produkter i håret alls, utan det har bara fönats torrt. Frisören använde inte ens en borste för att snygga till det, utan ville verkligen att jag skulle få uppleva hur håret kändes utan något fix and trix. Ni får tänka bort mina slitna toppar (klippte mig inte, gjorde bara Olaplex) och fokusera på det övriga håret. Det är SÅ fint!

Jag är egentligen inte ute efter att ha ett glansigt perfekt hår, jag gillar ju den tufsiga looken lite mer, men däremot kände jag att efter sjuttioarton tusen blekningar och färgningar så mådde mitt hår inte så bra. Det gick av hela tiden, inte så mysigt. Så jag ville prova Olaplex för att få en nystart för håret, och det är precis vad jag fick. Är SÅ impad av denna behandling!

Nu ska ni få se en före och efter bild. Tog den nära så ni verkligen ser hårets struktur:

 

olaplex recension föreSåhär såg mitt hår ut före behandlingen. Rätt så röjigt, och rätt så frissigt.

 

olaplex recension efterSåhär såg det ut efter. Superskillnad! Men den stora grejen var KÄNSLAN. Att ta på sitt hår efter denna behandling var verkligen fantastiskt. Måste nog säga att det var en wow-effekt, för det första jag sa när jag drog fingrarna genom det var ”wooooow!”.

 

vanja wikström hår olaplex recension före och efterNär jag kom hem lockade jag det, och då såg det ut såhär. Håret kändes mjukare, friskare och glansigare. Jag vet att jag låter som ett reklamblad nu, men jag är faktiskt så rackarns impad av den här behandlingen. Vad jag förstår har Olaplex revolutionerat hårindustrin, så det är inte bara jag som tycker det är en sjukt fiffig grej. Vore kul att veta om ni har testat – tyckte ni att det gav ett bra resultat?

En braig grej är att man kan dels göra enbart Olaplex för att stärka upp och laga håret, men frisören kan också blanda i det i blekning, permanent, färgning och andra kemiska behandlingar för att göra processen mer skonsam. Så bra grej ju!

 

olaplex no 3Den här rackaren fick jag med mig hem, den kostar 269 pix och det är en mildare variant av Olaplex som man kan göra hemma. Räcker till 6-8 hemmabehandlingar. Man kan göra den helt på eget bevåg (alltså utan att ha genomgått någon behandling hos frisör), eller så använder man den mellan Olaplexbehandlingar hos sin frisör för att underhålla resultatet och hålla håret i bra skick.

Nu har det gått en tid sen jag fick min behandling och resultatet håller i sig. Har ännu inte använt nr 3 (burken ovan) men ska göra det nästa tvätt. Kan verkligen VARMT rekommendera att göra Olaplex om man vill ha ett friskare hår, jag tycker det känns som att mitt hår har fått en nystart. Supercoolt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Fint! Vilken salong gick du till?

  Siri 2016-05-24 21:08:46 http://None
  Svara
 • Så bra grej! Vad kostade din behandling hos frisören?

  Hanne 2016-05-24 16:59:42 http://None
  Svara
 • Kan vi inte få en video på när du lockar håret? Och en sminkvideo?

  Kram

  Sarah 2016-05-24 16:43:55 http://None
  Svara
 • Olaplex räddade mitt hår! BÄSTA EVER <3<3<3<3

  Julia 2016-05-24 16:09:59 http://juliassnapshots.forme.se
  Svara
 • Hihi, ”strax under 269 pix” var ändå himla roligt.. #sorryattjaganmärker

  Du ser snajdig ut som vanligt Vanja <3

  Kram

  Karin 2016-05-24 15:39:54 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!