Att skapa sig ett fantastiskt liv

vanja wikström my goal is to create a life i dont need a vacation fromFörst och främst – vad KUL att det är så många av er som gillar de här Veckans Citat-inläggen, wiiii! Det är mina favoritinlägg att skriva just nu, så jag blir så glad att ni tycker om dem.

Den här gången fokuserar vi på livet i stort, och den vardag man skapat åt sig själv. För jo – det är faktiskt DU som har skapat den. Och det fina med det är, att om du inte tycker om den vardag du har – så kan du ändra på den. Inget man gör huxflux såklart, men det GÅR att förändra sitt liv, sin situation och sin vardag.

För att skapa sig sitt allra bästa liv måste man först och främst utgå ifrån sig själv. Vad har just DU för behov, vad gör just DIG lycklig? Och det är precis här, på det första trappsteget, som jag tror att många gör fel. Istället för att titta inåt så blickar man utåt och blir förvirrad av alla andras till synes ”mer lyckade” liv.

I den här sociala medie-världen vi lever i just nu vill jag nog påstå att det börjar bli en folksjukdom. I ens flöde far det förbi resor, karriär och stilrena hem, och så börjar man klättra på någon arbetsstege, köpa daggvaser och boka en vandring i alperna – fast man själv kanske trivs bäst hemma i sin färgglada soffa, på ett jobb som man kan koppla bort helt efter kl 17. Livsfarligt.

Nä, våga vara ärlig mot dig själv och känn efter – vad gillar DU? Bortse från vad man just nu ”ska” tycka om, och hitta de punkter som är viktiga för dig. Hur vill du bo, var vill du bo, hur mycket/hur lite vill du engagera dig i ditt jobb, är du intresserad av kläder eller skiter du fullständigt i vad du har på dig, tycker du om att vara social eller är du mer av en ensamvarg, är du sugen på en partner eller är du en happy clappy singel som inte känner att du saknar nåt alls på relationsfronten?

Ja, det finns helt enkelt en rackarns massa parametrar som ska stämma för att du ska må bra – och tricket är att komma på vilka som är viktiga för just DIG. För utgår du inte ifrån dig själv när du gör val som handlar om att skapa ditt liv – då kommer det inte bli bra. Tänk bara tanken att du måste byta liv med mänskan som sitter till höger om dig just nu. Hur stor är chansen att du kommer trivas som fisken i vattnet? Rätt så liten skulle jag tippa, eftersom det liv som just den personen valt inte har sin utgångspunkt i dina behov.

När du hittat de saker som är viktiga för dig, så måste du VÅGA VÄLJA dem. Trots att det kanske är pinsamt, läskigt eller svårt. Våga gå ner i tid på jobbet för att satsa på din egen business, om du känner att det gör dig lycklig. Eller våga lägg ner din business och sök jobb som anställd om du upptäckte att egenföretagarlivet inte alls var nåt för dig. Våga åk på den där tremånaders Asienresan du aldrig gjorde när du var 20. Våga berätta för den du är intresserad av att du tycker hen är spännande. Våga ställ krav på din chef. Våga testa femton olika karriärer för att försöka hitta rätt, istället för att plugga en femårig universitetsutbildning du inte är peppad på för att ”du borde”. Våga avsluta en relation som ger fler minus än plus. Våga, våga, VÅGA! Livet är NU.

Sen måste man också acceptera att livet aldrig kommer bli perfekt. Mitt mål är INTE att få ett perfekt liv, en perfekt relation, en perfekt yrkessituation. För det existerar inte. Det VET jag. Nä, mitt mål är att komma så nära perfektion som jag kan. MIN perfektion alltså, det JAG mår bra av.

I det ingår att få leva med en partner vars tillgångar är långt fler än hans brister, och vars brister jag kan acceptera – precis som han kan acceptera mina. Att ha ett jobb som jag tycker är roligt, spännande och utmanande. Som är flexibelt och fritt, och där jag bestämmer SJÄLV. Att vara min egen chef har alltid varit enormt viktigt för mig, och jag kommer alltid prioritera den friheten framför pengar. Frihet är trygghet, för mig. Medan pengar kan vara trygghet för någon annan.

Det jag vill säga med det här inlägget är helt enkelt att:

1) DU är herre över DITT liv.
2) Vardagen är det viktigaste vi har, det är DÅ livet sker.
3) DIN vardag måste utgå ifrån vad som får just DIG att må bra.
4) VÅGA välja det som gör dig lycklig, livet är inget genrep.

Vore otroligt intressant att höra hur ni ser på era liv – har ni lyckats skapa en vardag ni är nöjda med? Hur gjorde ni (spännande för andra att läsa tänker jag)? Och ni som inte känner att ni hittat rätt – vad beror det på tror ni? Let me know!

 

LÄS MER:
Character is how you treat those who can do nothing for you

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • […] LÄS MER: Steve Jobs var ingen dumsnut Att skapa sig ett fantastiskt liv […]

  Det är aldrig för sent att börja om 2016-06-27 14:27:01 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/06/27/det-ar-aldrig-sent-att-borja-om/
  Svara
 • […] LÄS MER: Jag är hellre en snäll tönt Jävla mänskor Att skapa sig ett fantastiskt liv […]

  Steve Jobs var ingen dumsnut 2016-06-20 17:32:25 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/06/20/steve-jobs-var-ingen-dumsnut/
  Svara
 • […] utgångspunkt i det här citatet pratar vi om hur man får till den där vardagen som man genuint TYCKER OM. Och vi tar det från […]

  Ta makten över ditt liv! 2016-06-15 09:31:03 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/06/15/ta-makten-ditt-liv/
  Svara
 • Åh vilket bra inlägg!! Jag har kämpat ett tag nu med precis detta och börjar äntligen våga ta beslut utifrån vad JAG vill. Blev drabbad av utmattningsdepression för snart 2 år sedan och påbörjade då en process i att utforska mig själv och mina värderingar.. Fick hjälp både av en terapeut och sedan en coach och kom fram till att det inte var mycket i mitt liv som jag gjorde för min skull 🙁 Så i dec förra året bad jag om tjänstledigt och åkte till San Francisco i 2 månader bara för att få byta miljö och fundera kring hur jag vill leva MITT liv här på jorden. Har kommit fram till att jag själv vill jobba som coach och hjälpa andra i samma situation <3 Så nu utbildar jag mig till coach och kommer starta eget till hösten! Jag vet att det kommer bli kämpigt men det kommer aldrig bli lika jobbigt som att kämpa mot sig själv och sina värderingar varje dag genom att spendera minst 8h på ett jobb jag ej trivs på. Så det jag vill säga är heja alla er som kämpar för att leva ert eget liv! Det är inte lätt att göra stora förändringar men såå värt det <3 <3 <3

  Christine 2016-05-24 19:42:47 https://christinenord.com
  Svara
 • Viktigt inlägg!!!

  Grym Vanja.

  Jag kan längta efter din blogg ibland när jag inte klickat in på länge.

  Din tillvaro är lite tvärt emot min, så därav ger inblicken i ert liv massa ljus o rolighet på ett sätt som är upplyftande för mig!

  Kram

  Lisa 2016-05-24 10:05:57 http://None
  Svara
 • Åh gud.. Meningen ”livet är inget genrep” har jag aldrig hört innan men herregud vad den träffade mig. Läste den typ 10 gånger och kände bara FAN VAD SANT! Ibland (okej alltid) kan jag tänka att jag måste bli bra på det här innan jag kan bli bra på det här, jag måste öva och testa innan jag kan göra så…. Fuck it, jag har inte tid till att hålla på så! Livet är inget genrep. Tack för dem orden <3 Ska rocka denna dagen och detta livet!

  Lina 2016-05-24 08:45:12 http://None
  Svara
 • Jag känner mig just nu inte helt nöjd men blir pepp av ditt inlägg! Vardagen är ju så viktig och så stor del av livet. Jag är relativt nyexad i en tuff bransch för oss utan erfarenhet. Så nu har jag en projektanställning i några månader med höga krav på mig själv, stress över vad som händer efter sommaren samt lite över 2 h pendling till o retur jobbet och hem. Stockholm är ju stort och det är en ren lyx att få bo nära jobbet. Så just nu ser mina vardagsdrömmar ut som så, att jag vill bo och jobba hyfsat nära, helst kunna lämna jobbet på jobbet och få ha en trygg anställning. Men mitt 5-2 är jag iallfall nöjd med! Älskar att vara hemma men också att hitta på härliga grejer:D tack för alla peppiga inlägg vanja!! 😀 du inspirerar verkligen till att gilla vardagslivet!

  Sara 2016-05-23 23:20:32 http://None
  Svara
 • Jag har också citat som får starta varje vecka – himla härligt 🙂

  När de gäller de du skriver om så är de några justeringar som behöver göras i min vardag. Men där jag tyvärr är fast. Har försökt men nja. Så jag vänder på de lite till och försöker igen. Men till 90% lever jag de liv jag vill leva 🙂

  Carolina 2016-05-23 23:02:00 http://lillahell.com
  Svara
 • SÅ bra inlägg Vanja. Jag skriver under på ALLT. Jag är inte riktigt framme i den vardag jag vill ha men på god väg. ”Betar” av fler och fler områden. Precis som du skriver tror jag att nyckeln är att gå in i sig själv och utgå från den längtan och inspiration man har inom sig. Fråga sig själv, när är jag som mest glad
  och närvarande och med vilka människor. Genom det tror jag man kan komma långt i att hitta rätt både i arbetsliv och relationer. Sedan vill jag också slå ett slag för balansen (vet att du också betonat den mycket). Precis som du säger finns det inget perfekt liv och ingen kan uppnå perfektion på alla livsområden. MEN jag tror att en balans mellan ens olika livsområden kan ge en, en rejäl skjuts åt ens drömliv. Våra behov tillfredsställs ju inte bara genom en sak i livet och därför måste vi se till att vårda ALLA områden i livet som ger oss tillfredsställelse. Vilka områden detta är och hur mycket man behöver av varje kan såklart variera men man måste lista ut hur det är för en själv!

  Sofia 2016-05-23 20:38:25 http://None
  Svara
 • Så jävla bra skrivet. Punkt på det, du är grym

  Lisa 2016-05-23 19:51:17 http://None
  Svara
 • Vanja! Känns som alla dina veckans-citat som varit har varit riktade till mig personligen! De är så mitt i prick på sånt jag tänker på just nu och är uppe i eller vad man ska säga. Nästan obehagligt 😉 men så peppigt! jag tror jag ska länka vidare detta pga mycket kloka ord. Är det oki? KRAM!

  ISA 2016-05-23 19:19:46 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Luuuvin this! Jag är mer av en down shifter, som har insett att jag inte alls mår bra eller orkar sträva mot chefspositioner eller liknande. Allt för stort ansvar på jobbet stressar mig. Jag brukar våga göra stora förändringar, tycker mest att det är roligt.

  Däremot så är det jääävligt tufft när man inte lyckas få det man mest av allt vill ha, hur mycket man än kämpar. I mitt fall: Barn. När jag lyssnar inåt och känner efter vad jag vill göra med mitt liv och vad som betyder nåt, så är det ju familjen. Men hittills är det bara jag och min make i denna familj.

  Iallafall, superbra inlägg!

  Annie 2016-05-23 18:40:11 http://www.nouw.com/bergochdalvana
  Svara
 • Så enkelt tänk egentligen, men så viktigt att inte glömma. Jättebra inlägg!

  …är det inte lite för alla så förresten att man trivs med det man trivdes med som barn? Kom att tänka på det nu, att jag älskade att bara vara hemma och greja och det är precis vad jag gillar bäst nu med!

  Men sjuttsingen vad skönt det är att vara vuxen och kunna styra och ställa hur man vill. Längtar efter att bli ännu äldre och ännu mer vis! XD

  Agnes 2016-05-23 18:14:47 http://www.agneslarsson.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!