Låt inte rädslan styra

everything you want is on the other side of fear vanja wikströmVi kickar igång veckan med ytterligare ett favoritcitat, och det här är en riktig sanningssägare. Att inte låta rädsla styra ens liv är SÅ viktigt, och det går inte att säga det nog många gånger. För rädslan är vår absolut största lycko-bov.

Tänk om vi inte kunde känna rädsla – hur skulle vår beslutsprocess se ut då? Mycket annorlunda, tror jag. Rädslan för att misslyckas sätter käppar i hjulen på många plan här i livet, och för att bli vän med känslan tycker jag att vi ska försöka börja se den som något positivt; om tanken på något gör en rädd – ja, men då kanske det är ett tecken på att du ska göra precis just det. Låt inte rädslan avskräcka – låt rädslan visa vägen.

För det är när vi gör saker TROTS vår rädsla som det ofta blir sådär alldeles fantastiskt bra. Som Bamse säger: ”Det är ju inte svårt att vara modig om man inte är rädd”. Så kan vi inte alla försöka att utmana våra rädslor lite extra den här veckan? Det behöver inte vara nåt jättestort som att byta yrke eller flytta till en annan stad, det kan handla om att våga säga ifrån på jobbet eller att gå på bio ensam.

Stora eller små utmaningar – alla kommer de göra att du känner dig starkare och att du vuxit som mänska.

Kan ni inte fundera ut något som ni är lite (eller mycket) rädda för, och som ni lovar att göra den här veckan? Skriv ner er utmaning i kommentarsfältet – tänk vad inspirerande att se vad andra ska ta sig an!

LÄS MER:
Character is how you treat those who can do nothing for you
I never lose, I either win or learn

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • I sommar ska jag åka till Sydafrika för att göra en flera veckor lång praktik i juridik och mänskliga rättigheter. En bit utanför bekvämlighetszonen, helt klart. Är livrädd, men jag tror att det kommer kännas fantastiskt att ha vågat efteråt.

  Tack för att du inspirerar!

  Sofia 2016-05-10 10:55:23 http://None
  Svara
 • Måndagspeppen på detta! Det är ju ofta så att det största hindret för att nå sina mål/drömmar är en själv. och sina rädslor. Jag ska göra en skiiiitskrämmande sak, i min värld, men det vågar jag inte skriva här pga mesig. Men I will do it!! ha en grym vecka finis!

  ISA 2016-05-09 18:13:40 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Åh! Jag måste boka tid till mitt cellprov. Har dragit ut på det 2 år & har helt ärligt ingen vettig anledning till varför. Tack för peppen Vanja, du är fantastisk!

  Tina 2016-05-09 17:01:58 http://None
  Svara
 • Jag är rädd för att ta fel väg i livet och har svårt att lita på mina känslor. Jag är rädd för att ta beslut och ångra det jag missar. Jag är rädd för att mitt liv aldrig kommer se ut som det jag drömmer om. Att drömmar inte kommer bli av. Jag är rädd för mycket. Hur kommer man över det? Hur litar man på sina känslor? HUR vet man vad som är sant och hur känner man magkänslan? Kanske något att ta upp i podden.

  gabriella 2016-05-09 14:37:28 http://None
  Svara
 • Jag är livrädd för att ta snacket ”om oss” med min sambo. Jag älskar honom så sjukt mycket, han är världens bästa. Han ska ju vara min framtid. Men nu känns det som att vi glider isär, inget sex och vi prioriterar annat framför varandra. Jag är så redo att försöka få barn med honom och starta en ny del av livet men han verkar snarare vara på ”hitta sig själv-sidan”. Fan, det får inte vara så att han inte vill ha mig och familj. Det går bara inte. Jag ska ta upp det imorgon. Måste. Har väntat för länge redan. Jag är 32, han 35. Det är ganska naturligt att vilja komma nånvart i relationen nu. Mår så dåligt när jag hör andra som blir gravida osv. Unnar mina vänner allt och är så glad för deras skull men jag vill ju också… Håll tummarna för mig.

  Britta 2016-05-09 13:44:03 http://None
  Svara
 • Ska boka in mig på en månads språkkurs som jag ska på helt själv. Har aldrig känt mig trygg i min engelska och det bästa sättet att utvecklas på är väl att åka till ett engelskspråkigt land och utsättas för engelskan 24/7, right? Ska även gå på ett pass på gymmet denna veckan som jag aldrig provat på tidigare, ingen big deal egentligen men lite läskigt ändå.

  Lycka till till mig och alla andra som utmanar sig själva! Spännande att få höra vad du, Vanja, hittar på för läskigt. Kram!

  Ida 2016-05-09 11:51:22 http://None
  Svara
 • Ja, bra veckans citat! Jag har precis bokat en månads solovandring i norrländska fjällen i sommar. Har vandrat själv förut, älskar det och kan allt jag behöver veta, men som mest har jag vandrat 1,5 vecka i sträck tidigare. Läskigt men åh så spännande! Läskigt, men fullt av pirr i magen på det bästa sättet! Ser fram emot att se vad som händer med mig när jag är en hel månad själv i naturen!

  Jenny W 2016-05-09 10:38:48 http://None
  Svara
 • Jag kan känna att jag är rädd att ta för mig. ”Nej men inte ska väl jag”. Vem är jag? Jag är väl inte så märkvärdig? Samtidigt som jag ser andra ta för sig och då kan jag tänka men kan dom så kan jag. Jag har inte det bästa självförtroendet eller självkänslan men ibland fakear jag. Det kanske låter knasigt men det funkar faktiskt.

  Louise 2016-05-09 09:35:06 http://louiseanderssons.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!