Words to live by

character is how you treat those who can do nothing for youJag tänkte att vi skulle börja med nåt nytt här på el bloggo – nämligen inleda veckan med ett citat som jag tycker är FAB! Men ni känner mig, så jag kan inte lova att det blir varje vecka (hehe), men jag ska försöka – för jag älskar idén med att fundera en smula kring viktiga saker för att kicka igång sin måndag!

Ovan kloka ord är ett av mina absoluta favoritcitat. Det är liksom pricken över i:et, huvudet på spiken och riktigt rackarns MITT I PRICK. Det säger nämligen så enormt mycket om mänskor tycker jag, hur de behandlar folk som de inte har ”någon nytta” av. Låter hårt, men ni hajar vad jag menar.

Att alltid heja glatt på chefen, men skita i att ens nicka igenkännande när postkillen kommer till exempel. Den personen vill man INTE vara. Dels för att det på ett mänskligt plan är rätt uschligt, men också för att det är idiotiskt – hux flux så är postkillen VD för bolaget, och då är det ju rackarns trist  att ha varit den där uppåtslickande mänskan som aldrig tittade ”neråt”. Maktbalanser skiftar ständigt.

Men framförallt är det helt enkelt jävligt trist tycker jag, när folk inte har vett att se att vi alla är mänskor. Alla är vi intressanta på olika sätt, och alla förtjänar vi att någon lägger märke till oss.

Jag har varit med på plåtningar när det duttats enormt mycket med modellen och fotografen – men tjejerna som kirrade sminket var tydligen inte ens viktiga nog att hälsas på. Och jag har varit i mötessituationer när det frågats om kaffe hit och kaka dit, men praktikanten som satt med på mötet var inte vatten värd. Hade företaget hon jobbade på ens koll på hennes namn?

USCH, tycker jag om sånt beteende. Nej, världen blir härligare och livet blir finare om vi alla anstränger oss för att inkludera folk, inte exkludera. Om man är en sån som exkluderar tror jag det beror på två saker:

1) Man är sjukt osäker och behöver exkludera andra för att känna att man själv är inkluderad och ”lyckad”. 

2) Man är jävligt självupptagen och bryr sig inte/ser inte andra än de som fångar ens intresse för att man på nåt sätt kan ha nytta av dem.

Nej hörrni, var den där mänskan som hälsar glatt på alla, var den där som inkluderar. Som sprider bra energi åt alla håll, oavsett ”rang” och oavsett vem man tror sig ha nytta av i framtiden.

Förra veckans citat hittar du här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • […] MER: Character is how you treat those who can do nothing for you Everything you want is on the other side of […]

  Välj din omgivning noga 2016-05-16 16:12:39 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/05/16/valj-din-omgivning-noga/
  Svara
 • […] MER: Character is how you treat those who can do nothing for you I never lose, I either win or […]

  Låt inte rädslan styra 2016-05-09 09:04:08 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/05/09/lat-inte-radslan-styra/
  Svara
 • Håller med i sak men gillar inte uppdelningen i ”folk man har nytta av” och ”folk man inte har nytta av”. Om man skippar det synsättet så är en del av problemet borta ju. Vet att det delvis var din poäng men samtidigt kanske det blir lite inkonsekvent att citatet då talar om ”folk som inte kan göra något för dig”… Vad är det för folk – alla kan väl göra något för alla, på något sätt..? Allt handlar ju inte om pengar och karriär här i livet…

  Jenny 2016-05-03 23:25:44 http://None
  Svara
 • Vilket bra inlägg!
  Kul att du tar brevbäraren som exempel. Jag har varit hos er som brevbärare massvis med gånger och de är med glädje man släpar med sig alla paket till er. Ni alla på yummymummy är fantastiskt trevliga:) ha en bra vecka! Kram

  Sandra 2016-05-03 10:39:37 http://None
  Svara
 • Vilket sjuhelsickes citat! Bästa jag har hört! xx

  tilda 2016-05-02 22:46:20 http://None
  Svara
 • gillade detta koncept på blogginlägg massor! BRA quotes kan göra mycket för mig! Jag är tokallergisk mot människor som bara är trevliga, fjäskar, vill vara nära *viktiga* människor.Sjukt okarismatiskt och jag gör allt för att prata med alla i ett rum eller på en fest, inte bara de mest intressanta och coola. Ok, menar inte att glorifiera mig själv men ja.. tack för ytterligare ett vettigt inlägg <3

  ISA 2016-05-02 18:47:22 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Bra skrivet, det är väldigt sant!

  Jeanette 2016-05-02 18:12:03 http://nouw.com/fruthomsen
  Svara
 • Strålande idé och kanonbra skrivit!!

  Amanda 2016-05-02 09:52:53 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!