Recept på bananpannkakor

bananpannkakor receptBananpankisrecept har ju jag skrivit inlägg om tidigare, men då har jag fått en massa nya fräsiga tips av er fina blogoliner som gjort att jag nu uppdaterat men framförallt uppgraderat mina pankisar. Och nu måste jag säga att jag hittat det optimala receptet, tycker jag själv.

Det får inte vara för krångligt, och det får inte kräva att jag har en omfattande exotisk fruktmix i kylen. Så jag har kommit fram till att nedan recept är toppen för min del, för de ingredienserna har jag alltid hemma. Sen kan man såklart pimpa vidare efter tycke och smak.

 

bananpannkakor receptJag mosar ihop ett ägg med en banan. Obs obs obs att bananen måste vara mogen. Har gjort det fatala misstaget att göra bananpannkakor på en för omogen och hård banan, och då blev det bara…pannkaka av alltihop, om man får vara lite putslustig. Smakade trä, typ.

Ett fiffigt tips (som ni också lärt mig) är att skala och frysa in bananer som börjar bli övermogna. Då kan man lätt plocka fram dem när man är sugen på pankisar, även om man inte har färska bananer hemma.

Jag duttar även i chiafrön för att boosta på med protein, och vetegräspulver för att göra dem lite nyttigare. Pankisarna steks sedan i kokosolja, blir nyttigare men framförallt frasigare än att steka dem i smör.

 

bananpannkakor receptRecept på bananpannkakor (1 person, fyra små plättar)
1 banan
1 ägg
2 msk chiafrön
1 tsk vetegräspulver
Kokosolja till stekning

Jag behöver inte säga att allt ska vara eko va? Mosa ihop allting med en gaffel, så att det blir en jämn smet. Dutta i fyra plättar i stekpannan på medelhög värme. Stek tills plättarna är gyllenbruna.

 

bananpannkakor receptNär plättarna är klara är det dags för toppingen. Och här kan man ju hitta på allt möjligt smarrigt, men ovan tillbehör är mina absoluta favoriter: mandelsmör, kokosflingor, granola och blåbär. Men sen har jag en ingrediens till, och för mig gör den hela skillnaden. Nämligen…

 

bananpannkakor recept…flingsalt! Mums! Jag brukar stryka ut mandelsmöret först på plättarna, sen strör jag flingsalt över, sen granola, sen kokos och så toppar jag med blåbär. SÅ. RACKARNS. SMARRIGT!

 

bananpannkakor receptVi tar å tittar på den här bilden igen, så ser ni ju hur gott det blir. En kaffe på det så är min frukosthimmel på hemmaplan kirrad. Testa receptet nu i helgen vettja!

Spana in en annan av mina frukostfavoriter här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!