Tre frukostfavoriter

the vanja nytorget 6 vanja wikströmNi vet ju att jag har SM-guld i utefrukostätning. Så i dag tänkte jag bjussa på en miniguide innehållandes tre av mina absoluta favoriter när man vill käka en riktigt smarrig utefrulle! Nummer ett på listan är (föga förvånande) ljuvliga Nytorget 6!

Här hittar man en av stans allra mest prisvärda frukostar. Havregrynsgröten gjord på änglavingar och bebisskratt blir din för ynka 55 pix. Knäckemackan med skivat ägg, färskost, kaviar och gräslök är ett fynd för 45 spänn. ÄLSKAR deras blandade fruktfat (45 kr), färskpressade juice och grillade croissant.

 

nytorget-6-the-vanja-2

nytorget 6 frukost the vanjaMen juvelen i Nytorget 6´s frukostmeny är GIVETVIS mästerverket The Vanja – min egenkomponerade frulle! Grillat lantbröd med avokado, salt och chiliflakes, ackompanjerad av krispiga bacon, extra olivolja och en side order av jordens smarrigaste äggröra (har luskat ut att tricket är att ha i extra gulor, då blir äggröran tydligen sådär vansinnesgod).

Älskar Nytorget 6, och chansen att stöta på mig där på morgnarna är nästan obehagligt stor.

 

vanja-wikström-jonathan-österlund-5

greasy spoonTips nummer två är Greasy Spoon. Jag är en sucker för varma frukostar, och deras Full Veggie med vegokorv, rösti, scrambled eggs, svamp, tomat och beans on toast är MAGISK. Om man gillar brunchmat är detta himmelriket. Massor av underbara äggrätter!

 

greasy spoon banangrötEn av mina personliga favoriter är banangröten med blåbär, honung och rostade pekannötter. Och jag har nog aldrig ätit smarrigare amerikanska pankisar än på Greasy Spoon, Bacon Scotch Pancakes med bacon och maple syrup är min favorit. MUMS!

 

urban deli vanja wikströmSist ut på listan är fantastiska Urban Deli. Här ser ni deras ikoniska trappa, ytterligare ett skäl att älska detta ställe.

 

urban deli frukostÄven här får man ett grymt prisvärt frukostpaket tycker jag. För 75 pix får man komponera sina egna mackor, valfritt kaffe ingår. Buffén med saker att lägga på sina mackor är underbar, det finns till exempel massor av härlig chark att välja på.

Just nu är ovan kombo det jag brukar ta – en macka med leverpastej och inlagd gurka, och en macka med rökt skinka, dijon och lagrad ost. Lite chark vid sidan om, åsså en latte till det. Nom nom… Gillar verkligen att man får bygga sina mackor själv, för då får man dem preciiiis som man vill ha dem!

Hoppas ni gillade mina favoriter och att det kurrar lite extra i magen nu!

Mer tips? Här hittar ni en lista där jag samlat alla mina Stockholmsfavoriter på samma ställe!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Älskar ISA’s förslag ovan. Jag sätter mig på tåget från Göteborg med en gång!

  Ida 2016-04-26 15:47:25 http://None
  Svara
 • Åh underbara Vanja! Jag bor i Göteborg men var och hälsade på landets ljuvliga huvudstad i helgen tillsammans med min snubbe och självklart såg jag till att jag var den som fick bestämma var vi skulle äta frukost (den dagen då vi inte hade hotell-frulle). Vi gick till Greasy Spoon då jag kikat runt på dina olika mat/Stockholms-kategorier innan resan och guuuuud va nöjda både jag och min kille var. Så tack för alla braiga tips du har på din blogg! 100 tack-kramar till dig!
  Och imorgon är det poddis-dag, tjiho!

  Ida 2016-04-26 15:45:13 http://None
  Svara
 • Åh utefrukost, den ultimata vardagslyxen! snäääälla vanja kan inte du styra ett frukostevent av något slag för oss fans (hehe) på Nytorget? Jag skulle stå först i kö, you know that!

  ISA 2016-04-26 15:40:52 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Grymma tips!!

  Gabriella 2016-04-26 11:12:01 http://Gabella.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!