Stänga ner bloggen?

vanja wikström glammomSom jag lät ana i det här inlägget håller jag på att förändra mitt liv. Som ni vet har jag gjort för mycket för länge, och det har inneburit att en massa dumma grejer har behövt hända. Jag snuddade ju vid väggen i höstas, jag går omkring med en ständig känsla av att inte räcka till och jag badar konstant i dåliga samveten – för att jag helt enkelt inte gör ett bra jobb på alla fronter. För det GÅR inte.

Och när jag inte kan göra ett bra jobb på alla fronter – då sätter jag andra mänskor i skiten, för att uttrycka det lite plumpt. Det blir otroligt dumt, och påverkar folk runtomkring mig som på intet sätt ska behöva lida för att jag försöker göra för många grejer samtidigt. För det är en sak att utsätta sig själv för en massa puckade saker, men när det går ut över andra så går det FETBORT.

Så nu tar jag steget och FÖRÄNDRAR mitt liv – på riktigt. Det jag har behövt göra är att VÄLJA. Kan tyckas enkelt – men det är oh så svårt för en sån som jag som tror att allt är möjligt, vill säga jajajaaaa och är en optimist in absurdum. För även om jag kan jobba skiten ur de flesta, så KAN JAG INTE GÖRA ALLT SAMTIDIGT. Det är fysiskt omöjligt, och det är dags att inse det.

Därför kommer jag stänga ner bloggen, podden, kanalen, instagram och snappis med omedelbar verkan.

 

vanja wikström glammomNEEEEEEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅ det kommer jag såklart inte att göra! Förlåt förlåt mitt namn är plåt om jag skrämde upp er, men en (rätt stor) del av mig hoppas ändå att ni hann få lite extra hjärtklappning – för jag VILL vara så pass viktig för er att ni skulle bli ledsna om jag försvann ur cyberspace. För NI är nämligen SÅ viktiga för mig.

Bloggen, podden, kanalen, insta och snappis ger mig glädje, energi, insikt, insyn – jag lär mig massor och har fått ett helt gäng nya vänner på köpet. Jag kan inte tänka mig ett liv utan dessa kanaler, därför att NI befolkar dem och gör dem till en sån fantastisk plats. Därför har jag valt att gå ALL IN och SATSA på det! Nu jäklar ska jag VÅGA!

Det jag har slitits mellan i snart två år är dubbla heltidsjobb – dels driva GlamMom med ansvar för PR, marknadsföring och sälj, och dels blogga/podda/youtuba/instagramma med allt vad det innebär. Men nu är det dags att välja, och jag tycker att jag har kommit fram till en ruskigt bra lösning som jag hoppas ska funka som en rackarns dröm!

 

vanja wikström glammom 2GlamMom är min bebis. Jag och Malin startade företaget för snart fem år sen i hennes föräldrars källare. Det har varit en helt fantastisk resa, och vi har tillsammans skapat ett företag som vi är otroligt stolta över. Men för mig som är en entreprenörssjäl så är fem år av att göra i princip samma sak en lång tid. Jag vill vidare. Och eftersom bloggen, podden och allt det vuxit sig så stort känner jag att det är en naturlig utveckling att se vart den vägen leder.

Fram tills för två år sen hade jag aldrig haft några bloggambitioner överhuvudtaget, bloggen existerade ju inte ens. Men en sak ledde till en annan som ledde till en tredje; jag började blogga – och huxflux sitter jag här med ett mindre mediahus i famnen som jag tycker det är SÅ RACKARNS KUL att jobba med. Crazy bananas hur livet kan överraska en!

Och jag resonerar som såhär – ingen kan ersätta mig på bloggen, på kanalen eller om jag ska göra ”Vanja Wikström”-uppdrag. Men! Däremot GÅR jag att ersätta på GlamMom, det gäller bara att hitta rätt person. Och ibland är livet så lustigt – för precis när jag kände att jag bestämt mig för detta, så dök ett mail upp i min inbox. Det var från en tjej som gjorde sitt examensjobb hos oss på GlamMom för omkring två år sen, och hon var skitbra redan då. Och nu hörde hon av sig och undrade om det fanns någon öppning för att börja jobba på GlamMom. Kändes som ödet.

 

josephine eklund

josephine eklund 2Så sedan förra veckan jobbar denna svinduktiga tjej hos oss – Josephine heter hon, och det känns JÄTTEBRA att ha henne på kontoret! Hon har tagit över mitt jobb tre dagar i veckan – dagar som jag kommer ägna åt blogg, podd, kanal, mina och Niklas projekt osv – och jag fortsätter jobba med GlamMom två dagar i veckan.

För givetvis kommer jag inte sluta jobba helt med vårt fantastiska företag, men jag kommer jobba med det på ett annat sätt. Vara med lika mycket på ett strategiskt plan, men inte lika mycket operativt. Och medan jag tar bloggen, podden och mina övriga kanaler till nivå 2.0 så kommer Josephine utvecklas till glammis-Vanja 2.0. Eller ännu bättre – glammis-Josephine 1.0 såklart!

Att lämna över en stor del av ansvaret för något man byggt upp med blod, svett och tårar är såklart inte helt lätt – men nu är tiden för det inne och det känns SÅ BRA! Josephine är en kompetent rackarns mänska och hon har redan på den här korta tiden gjort ett strålande jobb. Det blir bra det här!

 

vanja wikström glammom 3Och för min del innebär det här att jag VÅGAR! Jag VÅGAR prova en ny väg och jag VÅGAR tro på att det kommer bli toppen. Och jag hoppas innerligt att ni är med mig på den här resan, så får vi se vart den tar vägen helt enkelt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
48kommentarer
  • […] LÄS MER: Ska jag stänga ner bloggen? […]

    Svara
  • Men gud! Högg till i min mage med. Fy 17 vad tråkigt hann jag tänka.
    Men hallå så grymt att du satsar. Bra val tycker jag och lycka till med ditt ”nya liv” ❤ Följer dig som vanligt och inspireras och blir glad. Kram från Uppsala.

    Sofia 2016-04-20 17:14:34 http://None
    Svara
  • Ha ha ha, där fick du mig (och många andra ser jag). Blev nästan lite sur i en halv sekund och tänkte ”näe inte kan hon sluta med ALLT på en gång, vem gör så?!”. Egoistisk tanke men det är nog för att jag tycker det är så roligt att följa dig (er). Tvingade min sambo kolla med mig när du var med i Opinion live, han sa direkt ”jaha är det hon, känner igen rösten” haha, gissar på att han blivit van vid att höra dig en och tre gånger i veckan när jag kollar på era klipp. Han tyckte att du verkade vara en helgrym kvinna och undrade hur du kunde se så ung ut (han gissade på 20-25). Oj nu blev det mycket svammel från mig, men jaja så sällan jag kommenterar är det lika bra att slå på stort. Du är verkligen en inspirationskälla – på riktigt!!

    Sandra 2016-04-20 16:08:43 http://None
    Svara
  • Oohh,vad så rädd där en sekund!!
    Men glad att du har beslutat att du ska fortsätta.

    Enna 2016-04-20 14:35:09 http://Sayyeastofashion.blogg.se
    Svara
  • Jag blev inte ett dugg rädd, pga har redan hunnit lyssna på podden! 😉 däremot ville jag titta in för att skriva hur otroligt modig, klok och vettig jag tycker att du är som fattar detta beslut! Ibland tror jag att människor är ”supermänniskor” vars dygn har trettiosex timmar, men i verkligheten har ju inte en enda kotte en enda minut mer än någon annan och pressar man in för mycket, kommer det att gå ut över någonting annat. Därför är det så förbannat mycket coolare att, istället för att pusha sig själv tills man stupar, faktiskt se över sitt liv och fatta de beslut som krävs för att man ska må bra, även om de är svåra och stora. Det behöver verkligen jag, och flera med mig, bli bättre på. Därför inspirerar detta mig så oooootroligt mycker mer än vilket ”wow vad mycket jag hunnit med idag”-inlägg som helst. Du är superbra!!! 🙂

    Karin 2016-04-20 13:25:40 http://None
    Svara
  • Såå skönt att du bara lurades. Jag blev på allvar riktigt ledsen och det skulle kännas mycket tomt utan dig 🙂

    Linn 2016-04-20 12:50:53 http://None
    Svara
  • Ja, vilket bra beslut!
    Din blogg och snap är mina huvudkanaler för att följa dig så det är ju en himla tur att du inte tänker lägga ner bloggen! Tycker du är riktigt bra på att skapa roligt, spännande och viktigt innehåll i en bra mix och det märks att du själv tycker det är kul så jag tror det är helt rätt val att satsa mer på detta och trappa ner lite mer glammom – men ändå vara kvar på ett hörn 🙂

    Jag undrar om inte du kan skriva lite om hur du började blogga och vilka omständigheter som lett till att du idag har en ganska stor tårtbit med sociala medier etc. Jag vet ju att du var med i Gravid vecka för vecka (följde dig där) men bloggade du innan det, var det självklart att fortsätta (du flyttade väl bloggen från glammom om jag minns rätt) och hur har det rullat på?
    Jag har själv försökt blogga massa gånger men tappar tråden varenda gång och kan inte förstå varför andra ska bry sig om vad jag gör.. på snap försvinner ju iaf ens pinsamma dokumentation av sitt liv hehe.. En BEHÖVER ju inte blogga och så men eftersom jag jobbat, pluggat och vill fortsätta inom någon slags kommunikationskarriär skulle det kännas kul att ha en blogg eller hemsida eller liknande som kan ge folk en hint om vem jag är och vad jag gör och är bra på.. Och jag tycker ju du är grym på detta så jag tror att det vore intressant med lite tips och inspiration om hur du kom igång!

    Anna 2016-04-20 12:19:33 http://None
    Svara
  • Rackarns vad du skräms!
    Fick verkligen en lätt hjärtklappning när jag trodde du skulle sluta med sociala medier.
    Är jätteglad för din skull att du funnit en balans som du trivs med och där du förhoppningsvis slipper dåligt samvete.

    Du är min vardagsglädje så är glad att du bara lurades med oss! 😉

    Kramar från Växjö/ Småland

    Amanda 2016-04-20 11:14:00 http://None
    Svara
  • Gud vad inspirerande du är! Vad bra att du kan känna av, och sen våga förändra!! Jag har bara läst din blogg i någon vecka, men det ska bli så kul att fortsätta följa dina nya äventyr! Lycka till!!

    Jessica 2016-04-20 08:17:34 http://nouw.com/kaludis
    Svara
  • Fy vad du skrämdes!!

    Catrin Wiberg 2016-04-20 02:55:59 http://None
    Svara
  • Vanja då! Vad lättad jag blev när jag läste att du inte tänkte lägga ner dina sociala kanaler, phew! Du har verkligen blivit en del av min vardag och fast att vi kanske aldrig kommer att träffas betraktar jag dig som en vän, åtminstone en följeslagare i vardagen i alla fall. Vad skönt att du har nått en lösning som kommer underlätta vardagen för dig, jag hoppas du kommer att må ännu bättre nu än tidigare! 🙂

    Micaela 2016-04-20 01:39:41 http://None
    Svara
  • Alltså Vanja! Du får inte skrämmas sådär. Otroligt glad över att du fortsätter att finnas och inspirera mig dagligen. Du är bäst!

    Lofsy 2016-04-20 01:18:26 http://None
    Svara
  • Men gud, jag upplevde för en sekund mitt livs andra bloggdödssorg! Första gången Nina Åkestam, det var brutalt, och nu detta trodde jag. Tur att jag slapp, jag menar hur mycket bloggrelaterad sorg ska man behöva utstå? Bra val och det kommer givetvis gå helt fantastiskt bra för dig.

    Feministdelegationen 2016-04-20 01:09:06 http://Feministdelegationen.se
    Svara
  • ALLTSÅ, mitt hjärta stannade på riktigt upp ett slag när du skrev att du skulle lägga ner allt. Vilken TUR att hjärtslaget kom tillbaka lika fort!

    Du är helt fantastisk Vanja, du blir tamejfan bara coolare och coolare. Jag är övertygad om att detta kommer bli bra, låter som en klockren plan! Du får mig att våga, min fina förebild. Kram <3

    Lisa 2016-04-20 00:40:43 http://None
    Svara
  • Wihoo!!! Vad glad jag blir över ditt kloka beslut Vanja och vad otroligt jättemegasuperöverlycklig jag blir över att du inte slutar med podden, bloggen och kanalen etc!
    Ser fram emot att följa dig på din resa! 😀 kramis!

    Caroline 2016-04-20 00:27:31 http://None
    Svara
  • Du lurade mig rejält där Vanja! Dock är jag glad att du hittat en lösning & jag tror det kommer bli toppen bra! Som du & Jossan alltid säger, allt har en mening! Girl Power! KRAM

    lina 2016-04-20 00:23:36 http://None
    Svara
  • Årets chock-rubrik! Puust för den helomvändningen i texten. My god.

    Jag blir glad och lättad i hjärtat över ditt modiga och kloka beslut. Härligt! Och tänk hur fint allt löste sig. Än mer härligt.

    Fasen vad bra. Jag pustar faktiskt ut lite, trots att det inte är mitt liv. Du vet ju att jag har varit orolig för dig.

    Sanningen är.. Vi hade kunnat träffats i söndags. Jag ville bara att du skulle ha kvar din obokade dag och jag ville inte att du skulle känna att du var tvungen pga paketet. Ville inte pressa in mig i ditt övertighta schema. Och jag visste att du skulle ses om inte jag avbröt. Så jag gjorde det. Men en annan gång när läget är bättre ses jag gäärna <3

    Pussokram

    Karin 2016-04-20 00:17:33 http://www.levareko.se
    Svara
  • Aa men va fan!! Haha! Ja där hann jag se all ”egentid på dass med vanjabloggen” försvinna illa fort!
    Skönt för er att du har kommit fram till en lösning, en mycket bra lösning också 🙂 du är så snäll som underhåller alla oss dagligen! Tänk om ni inte fanns i vår vardag, fy attan så grått..

    Angélica 2016-04-20 00:15:25 http://None
    Svara
  • Är lätt en utav de som blev skrämda! Du är en av de bloggerskor som absolut INTE får sluta! <3 Vad skönt att du hittat en bra lösning, tror den kommer fungera kanonbra 🙂

    Jonna 2016-04-20 00:02:44 http://None
    Svara
  • Åh va grym du är som vågar! Du är en sån enorm förebild som bara peppar och peppar! Tycker det känns otroligt roligt att du vill fokusera mer på blogg osv, vet att jag och många andra blir hur glada som helst att du kan inspirera ännu mera!! 🙂

    Julia 2016-04-19 23:51:48 http://None
    Svara
  • Ble skikkelig lei meg først når du ramset opp alt du skulle slutte med. Og så ble jeg lei meg for jeg trodde du skulle slutte på glammom og så ble jeg så utrolig glad for at du skulle fortsette med alt! 🙂

    Synes du er utrolig tøff og et veldig bra forbilde for andre jenter og kvinner i alle aldre. Stå på videre og vær deg selv, det er det som gjør deg til akkurat deg som så mange er glad i og ser opp til.

    Maiken 2016-04-19 23:51:12 http://None
    Svara
  • Du hade helt rätt, jag fick lite smått hjärtklappning där i nån sekund… Att du skulle vara borta från dessa medier skulle vara så otroligt tråkigt för du sprider så mycket positivitet! Man blir alltid glad när man ser att du har uppdaterat på någon av dessa medier!!
    Låter som en bra lösning, du får ju ändå vara kvar på GlamMom; det försvinner ju inte helt! KRAM

    Tindra 2016-04-19 23:39:28 http://None
    Svara
  • Heja dig Vanja! Du är grym och det är så roligt att få följa dig och din gulliga familj!

    Jenny 2016-04-19 23:35:10 http://None
    Svara
  • Bra Vanja! Helt rätt! Och jag hade blivit superledsen om du hade försvunnit från cyberspace. Kram!

    Mikaela 2016-04-19 23:25:02 http://None
    Svara
  • Blev så rädd när jag läste att du skulle stänga ner alla sociala medier, kan låta konstigt men när min egen vardag känns grå så livar jag ALLTID upp den med din, Niklas och Iggys. Blogg, podd, youtube, snap, instagram, ALLT! Nu låter jag väl som en stalker också… Blev så lättad när du sen skrev att du bara skojade. Kan inte föreställa mig ett liv utan dina tips, små inputs (i form av snappisar eller instagrambilder) eller youtubekanalen!
    Det här kändes som en väldigt osammanhängande kommentar men jag hoppas att du förstår vad jag vill förmedla med den iaf!

    Hilda 2016-04-19 23:17:12 http://None
    Svara
  • Du är så modig 🙂

    Jag blev på riktigt lite tom innan jag läste vidare. Gillar din blogg otroligt mycket! Spännande att se vad som händer framöver!

    Karin 2016-04-19 23:14:30 http://None
    Svara
  • Puuuuh!!!! Blev så orolig först..! Bra lösning❤️

    Lovisa 2016-04-19 23:13:38 http://None
    Svara
  • YEY FÖR DIG VANJA! SÅ starkt av dig att våga prova och jag och jag vet att fleeera andra håller med mig och är sååå glada över att du inte lägger ner dina sociala medier. Du gjorde mig väldigt rädd där.. kram på dig finis!

    Johanna Andersson 2016-04-19 23:08:47 http://None
    Svara
  • Men Gud va kul! Så skönt för dig att kunna satsa ännu mer på det du älskar – oss! Hihi <3

    Ellen 2016-04-19 22:53:01 http://ellfi.blogg.se
    Svara
  • Grattis till ditt val! Så glad att du inte lämnar bloggen och dina andra kanaler. Du och din familj förgyller min vardag!

    Du gör helt rätt som prioriterar dig själv mer och din tid! Så viktigt att lyssna på sin kropp! Lycka till med allt! Det kommer gå kanon!

    Jenny 2016-04-19 22:50:19 http://None
    Svara
  • Mitt liv stannade upp och ner en tår började rinna. Hjärtat stannade innan nästa rad kom!
    Du, med familj och poddisen är viktig för mig.
    Om jag skulle få önska något just nu, så vore de att få dricka en cappo på nytorget med dig. De vore en dröm!
    Så jäkla impad att du vågar satsa och att du har möjligheten att göra det också!

    Sofie 2016-04-19 22:46:56 http://Nouw.com/guldfiia
    Svara
  • Oh vad roligt att modigt att du vågar ”gå vidare” och satsa mer på blogg osv, är stensäker på att du kommer att lyckas (ännu mera!:). Klokt beslut och vi är många som blir väldigt väldigt glada att du bara skrämde oss lite där… Du är en fin och klok förebild, jag gillar din blogg så mycket, och allt annat du gör:) KRAM fina du

    Åsa 2016-04-19 22:44:09 http://None
    Svara
  • Åh, det verkar som om du har hittat den bästa möjliga lösningen. Jag blev glad över att du inte lämnar Glammom helt, för man har verkligen förstått hur varmt det ligger dig om hjärtat! Och nu får vi alla Vanja-lovers ”tillgång” till dig, på dina villkor! Kommer aldrig sluta följa dig! ❤️

    Micaela 2016-04-19 22:42:27 http://None
    Svara
  • Du är grym, Vanja! Ännu en gång visar du hur stark och modig du är. Och skoja aldrig om at sluta blogga, snappa etc. jag slutade typ andas!

    Ida 2016-04-19 22:38:47 http://None
    Svara
  • Heja dig fina härliga människa! Du sprider sån klokhet och glädje, Love it!!

    Alicia 2016-04-19 22:37:26 http://None
    Svara
  • Åå vad grym du är Vanja som vågar chansa! Du rockar! Det kommer bli så bra tror jag 🙂 girlpower!! <3

    Felicia 2016-04-19 22:23:54 http://None
    Svara
  • Gaaah vad du skrämde mig! Tack å lov att det inte var sant *puh*.
    Din blogg, er youtubekanal osv. är STOR vardagsglädje för mig och MÅNGA andra.
    Tack för allt du gör, och så modigt av dig att våga förändra och utveckla/s.
    Du är en sann förebild för alla, framför allt för tjejer/kvinnor.
    Lycka till!!!

    Kristina 2016-04-19 22:01:04 http://None
    Svara
  • Fy vad du skräms 😉 vad skulle jag göra utan bloggen liksom haha! Xx

    Ellis 2016-04-19 22:00:17 http://None
    Svara
  • Jag blev också rädd efter de första raderna, det skulle vara väldigt tråkigt att inte kunna följa dig mer. Tur att det inte var sant! Du är verkligen en inspirerande person som tillför mycket glädje i min vardag! Och det ska bli väldigt spännande att följa dig på denna nya resa 🙂

    Linnea 2016-04-19 21:59:17 http://None
    Svara
  • När du skrev att du tänkte lägga ner allt så kände jag för att kasta in datorn i väggen, det får du faktiskt inte göra! Din blogg, din snap, podd, youtube allt har blivit min drog och du har blivit en av mina största förebilder och jag överdriver inte. Du är verkligen en sjuk bra förebild och det här visar bara vilket jäkla mod du har, jag skulle såå vilja bli som du när jag blir i din age! Tack för att du väljer oss, för jag behöver dig!

    Ida 2016-04-19 21:43:06 http://None
    Svara
  • Men guu vad du skräms! Men fy fasen vad härligt att du tar hand om dig själv och fokuserar på det som ger dig energi, du är en sån inspirationskälla! Heja heja, det kommer bli toppen det här! Kram 🙂

    Sofia 2016-04-19 21:39:13 http://None
    Svara
  • Usch och fy på dig som skräms så! Jag fick faktiskt hjärtflurp!
    Men åh så glad jag blir att du inte alls ska sluta blogga, podda, youtubea, instagrama och snapa!
    Och det är väl som man säger, man må vara bra men man är aldrig oersättlig, så glammom kommer nog klara sig bra när du inte är där, men bloggen, podden, tuben, instan och snapen behöver dig!

    Ellen 2016-04-19 21:26:16 http://None
    Svara
  • Vanja, Vanja…
    Du är OTROLIGT viktig för mig och så många andra! Inte nödvändigt att skrämmas på det sättet, haha. Varje dag följer jag dig och Jossan på era plattformar och det ger mig så sjukt mycket positiv energi! Ni är grymma! Så himla modigt att verkligen våga satsa på drömmar och gå all in. Du är helt otrolig!
    Våga fortsätta satsa men våga också att säga nej när det blir för mycket. Du kommer nå så galet långt med din viljestyrka, kraft och energi som du har så låt inte det faktum att du har för mycket härliga grejer samtidigt bli ditt fall.
    Sköt om dig!! Kramar!

    Jennie 2016-04-19 21:26:06 http://None
    Svara
  • Phew! Ble først redd der!
    Men SÅ GØY! Høres ut som en bra og riktig plan, jeg heier på deg! <3

    Maria 2016-04-19 21:20:11 http://None
    Svara
  • Jag bara liksom Näääää! Sen bara Jaaaaa! Men aldrig ALDRIG skrämmas så igen! LOVA!

    Vicki 2016-04-19 21:12:56 http://None
    Svara
  • Wow vad häftigt!! Girlpower! Inte ofta kvinnor vågar hoppa och testa ny mark utan stannar ofta i det säkra men du bryter alla dessa normer. Startar glammom och utvecklar det till något stort och nu vågar satsa på ditt eget varumärke. Du är en fantastisk förebild och jag hoppas att jag också vågar mig ut på osäker mark nästa höst när jag är klar med yrkeshögskolan! 🙂

    Johanna från Tjörn 2016-04-19 21:12:20 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!