Bästa ögonskuggan

vanja wikström sminkEftersom jag får en rackarns massa frågor om hur jag sminkar mig, tänkte jag bjussa på ett inlägg om min absoluta favoritögonskugga. Det är ju ändå fredag å allt, och några av er kanske behöver lite partajsminkningsinspo!

Jag sminkar mig på precis samma sätt varenda dag, med målet att se ut som en piggare version av mig själv. Fin hy, och rosor på kind liksom. Avancerade grejer som contouring och luriga ögonskuggsfärger är inget jag experimenterar med direkt.

Men! När jag känner att jag vill ha lite extra tryck i makeupen så brassar jag på med min favoritskugga, och jag tycker att den är perfekt. Inte för mörk, inte för ljus. Precis laaaagom liksom.

 

oriflame giordani gold divine brown

oriflame giordani gold divine brownDet är den här paletten jag använder – Oriflames Giordani Gold i nyansen Divine Brown (hittas här). Alla färgerna är fina, men det är framförallt skuggan längst ner till vänster som jag gillar. Jag har letat SÅÅÅÅ länge efter en ögonskugga som är ”mjuk” nog i nyansen för att inte förvandla mig till en tvättbjörn så fort jag målar på den. Men som samtidigt ska ge effekt. Och ovan skugga gör precis just det, den ger EXAKT så mycket färg som behövs i EXAKT den nyans som är finast på mig. Älskar den!

 

vanja wikström sminkI och med att den är så ”mjuk” i färgen är den perfekt att jobba med när man som jag vill bygga upp en skugga steg för steg. Jag avskyr när det blir för mörkt på en gång, då känner jag mig bara utspökad. Men den här skuggan kan jag lägga på i så många lager jag vill, den börjar subtilt och sen blir den mörkare och mörkare ju fler lager jag lägger.

Nu låter det kanske som att det är värsta pilljobbet att få till det här, men det är det INTE. Det har jag inte tålamod för. Nä, jag tar bara färg på min ögonskuggspensel och stryker ut den på ögonlocket. En superviktig grej är att lägga samma skugga öven under ögat, då binder man ihop det hela och det ser proffsigt ut.

Jag öser på med skugga tills dess att jag blivit så mörk runt ögonen som jag tycker känns bra, sen drar jag på en brun kajal under nedre ögonfransarna och borstar på mascara. Och tadaaa – så känner jag mig lite rockigt snygg liksom. Himla fiffigt.

 

oriflame giordani gold divine brown

vanja wikström sminkOch det är inget precisionsarbete direkt, tycker själv att det blir mycket finare om det känns lite ”skräpigt”. Tänk Kate Moss som precis vaknat utan att ha tvättat bort gårdagens fest, typ. Lycka till nu ladies!

Fler All Time Faves på sminkfronten hittas här:
– Bästa pudret
– Bästa highlightern
– Bästa concealern
– Bästa solpudret
– Bästa Brun Utan Sol-produkten för ansiktet
– Bästa läppglanset

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Bra tips! Så snyggt 😀

    amanda 2016-04-18 02:49:01 http://foodorshoes.itgirls.se
    Svara
  • Varje gång jag är ledsen kollar jag på dina youtube vloggar och mår bättre .Du är så himla fin och underbar!♥

    Ellie 2016-04-16 16:17:51 http://None
    Svara
  • Fint!! Men är det verkligen i nyansen Divine Brown? På hemsidan ser den mycket brunare ut och på dina bilder mer åt det lila hållet? 🙂

    Sanna 2016-04-15 18:25:02 http://None
    Svara
  • Jättefin ögonskugga. Då jag är så ljus, så gillar jag inte heller när det blir för mörkt. Föredrar ljusa (kalla) skuggor 🙂

    Jeanette 2016-04-15 14:01:41 http://jeanettethomsen.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!