Bakom den perfekta Instagrambilden

ljusstake kaktus hm homeJag la upp den här bilden på Instagram i dag, ackompanjerad av följande text:

”Några favoriter på mitt perfekt städade köksbord. Eller…är det så perfekt städat egentligen? Se hur det verkligen ser ut på Snapchat, där heter jag vanjawikstrom!”

Och på snappis hittar ni därför VERKLIGHETEN bakom denna bild. För absolut, visst är bilden fin och det såg ju absolut ut sådär när jag tog den. Just DÄR. Men fem centimeter till höger om skålen med avocadosarna stod en skitig tallrik med halväten mat, där satt en viss liten herre och kladdade loss med ett gäng gamla tomater, där stod det nappflaskor och sojaflaskor, där låg det snorpapper och iprenkartor (sorry men vi e ju sjuka) och räkningar och det andra med det tredje.

Men det syns inte på bilden. Såklart. Jag älskar Instagram just för att jag blir så inspirerad där (har ju som ni vet döpt om appen till Inspirationstagram av denna anledning). Men av precis samma anledning älskar jag snappis. För Snapchat inspirerar också – fast på ett helt tvärtom-igt sätt. Där får man nämligen se VERKLIGHETEN, den oputsade sidan. Perfekta kombon (och den välbehövliga motvikten) till Inspirationstagram alltså.

Och nu har till och med Anine Bing börjar snappa. Mycket spännande såklart. Hon är en av de mest putsade mänskorna jag följer (det hon delar med sig av på sin blogg och insta menar jag), så det ska bli extremt spännande att se hur hon hanterar det oputsade snappandet. Kommer man få se en dammråtta bland alla danska designklassiker? En fläck på den perfekt krispiga tishan?

Hursomhelst – nu tycker jag att jag försöker bjussa rätt friskt på både highs and lows här i el bloggo, men om det är någon av er som fått missuppfattningen att jag på nåt sätt skulle leva ett perfekt liv i ett perfekt hem så kan jag varmt rekommendera att följa mig på snappis – vanjawikstrom.

Spana i alla fall in sanningen om instagrambilden ovan om inte annat. Bra att ha i bakhuvudet när man freakar över alla stiliga daggvaser med fräsiga fredagsbuketter, och de där ”perfekta” liven. Som ju ingen lever.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Hej fina familjen Wikström Malmqvist!

    Älskar, bloggisen, tubisen och poddisen! Alltid finns det ju något nytt på någon av ”kanalerna”, like på den! Jag har några nyfikna funderingar och jag ska göra allt för att de ska låta ödmjuka för jag menar absolut inte att låta neggo eller så. Gillar ju er!

    Fundering 1: Hur känns det för er att få och öppna presenter så som godis, kläder, prylar, smycken och allt fint ni får från folk ni inte känner? Alltså folk är ju supergulliga och det är ju underbart att ni är så omtyckta (och förståeligt!) men jag blir alltid lite illa till mods av videos med youtubers som visar upp saker man får och dessutom uppmuntrar det. Missförstå mig rätt, det är klart ni vill visa upp saker ni får och er uppskattning för det men jag själv skulle känna mig väldigt obekväm med att få massa saker av folk jag inte känner när jag har möjlighet att skaffa mig saker jag vill själv. Åh, jag vill verkligen få fram det här på rätt sätt så jag hoppas ni förstår vad jag menar. Jag känner bara att det finns så många människor i den här världen och i det här landet som inte har något, det är ju ni också bra på att belysa, och att fans då skickar saker till er som ni faktiskt har möjlighet att skaffa själva… Jag vet inte, jag får lite ont i magen av att det uppmuntras. Med uppmuntra menar jag att berätta t.ex. Iggys storlek, vilken adress man kan skicka på och hur glada ni är för presenterna (vilket ni såklart är) men utan att belysa att fansen kan visa uppskattning på annat sätt än presenter. Ibland verkar det ju dessutom som att de här personerna är rätt unga och då känner jag att det är viktigt att förmedla vikten av att uppskattning kan visas på annat sätt än materiella saker som ni kanske inte har ett behov av även om allt ni får är väldigt fint! Är bara nyfikna på era tankar kring detta och hoppas ni förstår hur jag menar.

    Fundering 2. Det vore så intressant om ni pratade mer om era uppväxter. Vad har ni fått för värderingar hemifrån? Jag har ju förstått att Niklas vuxit upp i ett ”fint” område. Hur har det påverkat honom? Ni verkar ju vara underbara människor med väldigt härliga värderingar kring t.ex. miljöfrågor, feminism och invandring och det vore häftigt att höra om hur era uppväxter påverkat er i dessa värderingar. Har era uppväxter påverkat er i er relation på något sätt? Nu kanske ni båda har liknande uppväxt men jag har fått bilden av att Niklas växt upp i en ganska välbärgad familj (jag kan ha fel) och jag är nyfiken på hur det har påverkat er och OM det har det? Min man och jag är från två helt olika bakgrunder om man tänker ifråga om ekonomi, bostad och social ”status” vilket jag kunde känna av i början och därför är jag nyfiken!

    Fundering 3. TACK för Babyloonz! Min ettåriga dotter tokler mot mig varje gång valen syns på skärmen och sen sitter hon och dansar och skrattar. Hon älskar det! Så gulligt!När jag fick min snart fyraårige son var det Babblarna som gällde och jag har inte kunnat undvika att märka att många av namnen är lika. Är det en slump eller något ni tänkt på? Något jag funderat på bara. 🙂

    Fundering 4. Önskade för längesen ett inlägg om mat. Hur ni tänker kring mat och vad ni äter en typisk vecka. Är det något ni skulle vilja göra? Vore jätteintressant att höra era tankar då ni verkar ha en väldigt sund inställning till både mat och godis, bakverk etc.

    Hoppas ni tar mina funderingar på rätt sätt! Tack igen för superbra blogg, pod och videos!

    /S

    S 2016-04-04 03:36:52 http://None
    Svara
  • Följer dig på snap och det är så roligt att få se små ”oputsade”glimtar ur era dagar! Men som du säger så är ju balansen mellan instagram och snappis den bästa! När man är less på allt det perfekta på instagram så tar man sig en titt i snappis istället å vips så får man balans i livet! Hihi
    Kram ❤️

    Malin 2016-04-03 21:38:14 http://leewahlbergmalin.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!