Mina bästa bloggtips!

vanja wikström lägenhet marmorbordHär kommer inlägget som jag hade velat skulle komma upp i går på Internationella Kvinnodagen – mina bästa bloggtips! För vad passar bättre på en kvinnodag än att sprida en skopa nätkärlek till andra girlies och samtidigt tipsa er om sjukt härliga, inspirerande och kloka brudar som är fantastiska att följa?

Och dessa tjejer är viktiga för mig. Varje kväll tar jag mig nämligen min efterlängtade bloggrunda. Då surfar jag runt på mina favoritbloggar och inspireras, motiveras, tänker nya tankar och får mig ett gäng fräscha perspektiv och idéer till livs. Det är en av mina absoluta favoritstunder på dagen, och också då jag slappnar av som bäst och varvar ner. Nedan brudar ingår i denna älskade bloggrunda, och står sålunda för en stor rackarns dos av det jag inspireras av, och det är jag dem evigt tacksam för. Nu kör vi!

 

Processed with VSCOcam with hb2 presetGIVETVIS slinker jag in på Jossans blogg varje dag! Ni som följer mig har nog redan benkoll på denna rara ärta, men om någon mot förmodan inte skulle ha det så kan jag tala om att jag tycker att hennes blogg har ALLT. Inspiration på samtliga plan – inredning, mat, outfits, resor, inställning till livet, karriär, driv, feminism, pepp – ja, jag ÄLSKAR Jossans blogg!

Hon har alltid toksnygga bilder, och inlägg som sprudlar av energi – precis som hon själv. Det är extremt få bloggar som kan inspirera på alla plan, men det lyckas verkligen Jossans göra för mig. LOVE it, och LOVE her!

 

elisabeth lindroth
Elisabeth Lindroth (här med sin lilla Åke) läser jag också varje dag. Hon var precis som jag med i YouTube-serien Gravid Vecka För Vecka, och vi har haft ganska mycket kontakt via the internetz. Så pass att jag nog tycker att vi kan kalla oss vänner. Cybervänner åtminstone. Och det är inte så illa, för denna donna är SÅ klok, SÅ välformulerad och SÅ ärlig i sin blogg.

Hon skriver om sitt liv på ett fantastiskt fint sätt, och tar upp saker som är VIKTIGA PÅ RIKTIGT. Det här inlägget är bland det starkaste jag läst, det tyckte också cirka en halv miljon andra mänskor eftersom det spred sig som en löpeld. Hon skriver också om andra otroligt viktiga ämnen som vi inte får tysta ner. Förlusten av hennes små tvillingar, och nu senast om missfall. Bra, modigt och VIKTIGT.

Men! Hon bjussar också på en jäkla massa humor, poddar tillsammans med sin snubbe Leif och är överlag en riktig rackarns krutdurk. In å läs!

 

lovisa hagängen

Glammis-Lovisa (ovan med Iggy som ÄLSKAR henne) har ju vandrat vidare och blivit Cube-Lovisa, och sen den dagen hon slutade på glammisoffice har hon inte bloggat. Nåt jag hoppas ska ändras varje dag, eftersom jag fortfarande klickar in mig på hennes blogg nästan dagligen. Där bjussades det nämligen på sjukt roliga reflektioner kring stort och smått, den kvinnan har HUMOR alltså – love it!

Men även om bloggen just nu är på paus, så kan man såklart götta sig i hennes arkiv och fnissa åt alla hennes finurligheter. Så ni som inte slunkit in hos lovely Lovisa än, just do it!

 

josefin_kvave_veckorevyn
Den här donnan känner ni nog alla till tror jag, men jag kör en liten presentation ändå. Josefin Knave – eller Knavis som jag kallar henne – är frilansskribent/poddare/bloggare/youtuber och har en liten son som heter Bo. Precis som Elisabeth Lindroth är hon sjukt välformulerad och extremt rolig! Hon skriver mycket om livet som småbarnsförälder (på ett väldans skojigt sätt), så igenkänningsfaktorn för oss med kids är skyhög. Shitoberto vad jag kan garva åt hennes inlägg om föräldraskapet alltså…

Knavis var också väldigt öppen om sin krasch förra året, och jag fick verkligen hjälp av henne när det var dags för mig att snudda vid väggen i höstas (TACK fina fina Knavis för dina mail och din omtanke). Precis som jag är hon en ambitiös brutta som bollar väldigt många projekt på egen hand, och till slut blev det för mycket.

Knavis och jag har bara träffats en gång irl, men det känns som att vi också har hittat varandra på ett kompisplan. Älskar the internetz alltså.

 

sarah grundenDenna oförskämt (!!!) vackra kvinna heter Sarah Grundén. Jag har träffat henne en gång, för läääänge sedan. Jag hade haft en spelning på ett ställe som hette Kulturstudion, och efter spelningen blev det någon slags fest, och där var hon och ett gäng andra. Jag kan inte tänka mig att hon minns mig faktiskt, men hon gjorde i alla fall ett intryck på mig och jag har därför haft lite koll på henne från och till.

Kommer ihåg att jag tyckte det var kul att hon också var artist, men framförallt det faktum att hon producerade sin musik själv – precis som jag. Då (detta var länge sen som sagt) var det inte så vanligt att tjejer hade koll på den tekniska biten av musikskapandet, tror det var mycket därför hon etsade sig fast i mitt minne. Hursomhelst – sen några månader tillbaka läser jag hennes blogg. (Är lite nojig nu att hon ska hitta det här inlägget en dag och tycka att jag är en stalker ha ha…)

Hennes blogg är SÅ vacker! Bilderna är to die for, det märks att Sarah är en estet ut i fingerspetsarna. Hon är en allkonstnär som målar tavlor, jobbar som make up artist, och hon skriver alltså också musik. Lägenheten hon bor i är galet fin, och väldigt annorlunda. Tänk ljust och fräscht – fast tvärtom. Mörk djungel är en bättre beskrivning – och det är SÅÅÅ fint!

Lyssnade på en intervju med henne i Bloggbusiness-podden, och där berättade hon att hon är perfektionist som kan stå och fota avokados i tre timmar, så inte så konstigt kanske att hennes bilder är magiska, ha ha. Det märks att hon lägger ner tid på dem. I love it! I Sarahs blogg har jag också hittat matinspo, musikinspo och mindfulnessinspo.

 

feministdelegationenFeministdelegationen är en blogg som jag upptäckte tack vare att det var Jossans Veckans Tips i ett av våra poddisavsnitt. Och den här bloggen är FANTASTISK. I princip varje inlägg är ett riktigt Håll Käften-inlägg, som ofta får en att skratta, gråta och nicka igenkännande – på en och samma gång. Precis som bloggnamnet antyder så är det här en blogg som handlar om feminism – vad det är för något, varför termen och rörelsen behövs och hur bristen på jämställdhet ständigt påverkar författarinnans dagliga liv.

Bloggen skrivs av en ung tjej som jobbar i bankvärlden. En klassiskt manlig värld. Hon har gett sig sjuttsingen på att påverka sin omgivning på alla sätt det går, och är inte rädd för att göra varken sig själv eller andra obekväma i kampen för jämställdhet. Hon är oerhört välformulerad, och många av blogginläggen består av faktiska situationer som hon är med om, sedda ur ett feministiskt perspektiv.

Hon skriver också om generella fenomen och de brister som finns på jämställdhetsfronten – och allt detta med en svidande satirisk humor. Roligt som fan, tänkvärt som satan och ofta jäkligt fyndigt. Alltid ackompanjerat av fiffiga GIF:ar som ytterligare förstärker inläggets budskap.

Är man det minsta intresserad av feminism så är detta en sjukt bra blogg att börja följa. Författarinnan är dessutom preggo nu (GRATTIS HÖRRU!), och ojojoj vad hon hittar intressant feministiskt material i sin bankvärld (och världen utanför också) kring det här med att vara gravid. LÄS!

 

sandra hjort atilioDen här donnan heter Sandra Hjort, men bloggar under namnet Atilio. Hennes blogg är MAGISK och också en sån som liksom inspirerar på SÅ många plan. Och vet ni hur jag hittade henne? Nu får jag skämmas lite, men jag bjussar på det. Jag satt nämligen en kväll och googlade på mitt eget namn. Jupp, sånt gör jag då och då. #busted Då hittade jag ett inlägg skrivet av denna Sandra, och det handlade om bloggar hon läste – och på den listan var jag med.

Har för mig att hon skrev nåt i stil med att hon tittade på Gravid Vecka För Vecka, och att hon sen fortsatte följa mig. Och att hon själv tyckte det var lite lustigt att hon följde just mig – för hon var ju inte gravid, och inte i närheten (vad jag förstod på inlägget) att bli det heller. Nu är hon dock det, wiiiiii, jipppiiieeee och GRATTIS!

Hursomhelst så blev jag helt tagen av Sandras magiskt fina bilder och extremt matiga om omsorgsfullt skapade inlägg. Jag blev sjukt stolt att en mänska som hade en sån fantastisk blogg själv kunde tycka att jag var kul att följa. För Sandras blogg är inspo deluxe. Hon är så pysslig att hon borde få någon slags utmärkelse – en riktig favoritkategori på hennes blogg är hennes DIY:s. För OJ vad hon skapar – och OJ vad fina grejer det blir!

 

sandra hjort atilio 2Nu tog jag bara den första bilden som låg i hennes DIY-kategori, och här har hon pysslat ihop en prydnadsdiamant av betong. Ni ser ju. SÅ fint, och SÅ snyggt plåtat. I die. Och sådär håller hon på – skapar magiska saker (jag är själva antitesen till ”pysslig” men älskar att se henne skapa vackra ting), hon inspirerar nåt enormt på matfronten – och hennes naturbilder, ojojoj.

Ja – in å inspireras av denna otroligt ambitiösa blogg, just nu håller Sandra på att fiffa världens finaste barnrum. Där hon (självklart) gjort en egen (självklart apsnygg) moln-lampa. Den hittas (självklart) i DIY-kategorin.

 

bloggkommentatorernaBloggkommentatorerna slinker jag också in på varje dag. Älskar deras betraktelser av stort och smått, och precis som namnet antyder bjussar inläggen såklart på en hel del…njeeaa – jag vill inte säga bloggskvaller, för det är att förminska det de gör. Nä – Bloggkommentatorerna bjussar på riktigt intressanta reflektioner kring det som (framförallt de stora) bloggarna skriver om. Deras betraktelser är skarpa och humoristiska – dessutom med genusglasögon på näsan vilket jag gillar.

Jag har slunkit in i Bloggkommentatorernas blogg en gång själv faktiskt. Det var ganska nyligen, och HÄR kan ni läsa varför jag blev intressant att reflektera kring. Att helt plötsligt se sitt eget namn på en blogg man går in på för att läsa om andra var rätt…läskigt, måste jag säga. Det gick en ilning genom kroppen får jag erkänna.

Men det var väldigt spännande att se såväl kommentatorerna själva som deras läsare reflektera kring det som inlägget handlade om. De har ju ingen relation till mig, har ingen koll på vem jag är egentligen (som ni ju har) – och därför blev inlägget så objektivt. Och det var spännande tycker jag.

 

mikuta-muun-mattress-15Jacqueline Mikuta bloggar på Mikuta.nu, och henne upptäckte jag för att jag spenderade större delen av min tid i Berlin (på Esprit-eventet) snicksnackandes med henne och hennes snubbe Klemens (här hittar ni videoklippen från när vi sågs: Del 1 & Del 2). Hon var helt enkelt en sjukt trevlig och sjukt stylish svensk brutta, och när eventet var över och jag satt på planet tillbaks till Estocolmo kollade jag upp hennes Insta och blogg – och blev tok-hooked (precis som typ en miljon andra mänskor – hon har en enorm följarskara denna donna).

 

mikuta

mikuta-vivian-graf-instagram

mikuta-klemens-dr-denim-17
Bloggen är framförallt outfitbaserad, och inspirationen är uppskruvad till MAX! Både Klemens och Jacqueline är fotografer, så bilderna är GALET FINA. Inget lämnas åt slumpen, och det är på riktigt skitsvårt att slita sig ifrån bloggen, man vill liksom bara se mer och mer och mer och mer… Instagramflödet (@mikutas) är också helt bananasfint, och förmodligen det snyggaste kontot jag någonsin sett.

Så vill man ha klädinspo på HÖG nivå (som ändå känns relaterbar och bärbar) så är detta en blogg och ett par (de plåtar även killoutfits på Klemens) att definitivt spana in!

——-

Okej hörrni, detta var mina bästa bloggtips just nu, de som jag bokmärkt som favoriter och som alltid ingår i min dagliga bloggrunda. Hoppas att ni blev inspirerade, och att ni kan hitta nya härliga mänskor att inspireras av bland bloggarna ovan!

(Samtliga bilder i inlägget förutom den första är lånade från de olika bloggarna.)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • ÅH, älskar Mikutas, tror jag hittade henne genom ditt klipp! Ska kika in dom andra också. Du är grym!
  Kram

  gardny 2016-03-15 13:42:58 http://gardny.itgirls.se
  Svara
 • Vanja! Så himla kul det här! Den här veckan blir bara en riktig supervecka, först få en helt otrolig härlig liten bebis och nu detta! Så fantastiskt att inspiration kan gå åt alla håll *det går inte en dag utan att jag tittar in här*
  Puss och kram på dig!
  /Nina

  Feministdelegationen 2016-03-11 09:08:34 http://Feministdelegationen.se
  Svara
 • kul med bloggtips nu hitta jag några nya att följa, tack!

  Joanna- 8 självmords 2016-03-10 15:33:59 http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
  Svara
 • Men bästa Vanjiiiie tack <3 Lööööve u and you blööögggg också, det vet du!!!! <3

  Josefin Dahlberg 2016-03-09 20:49:13 http://None
  Svara
 • Jättekul att få se vilka som du inspireras av till vardags 🙂 Måste flika in med att jag har sparat länken till din blogg på min Iphone så jag klickar in några hundra gånger per dag haha. Du peppar mig till tusen! Kram på dig <3

  Andréa Borefur 2016-03-09 14:23:19 http://www.nouw.com/andreaborefur
  Svara
 • Ohh vad gullig du är med dina tips! <3 <3 Tack så mycket bästa Vanja! Vi ska försöka komma till Sverige snart, då får vi ses! 🙂

  Mikuta 2016-03-09 13:45:32 http://www.mikuta.nu
  Svara
 • Har ju skaffat snapchat nu också. LillaHell. Kollat in den? 🙂

  Carro 2016-03-09 13:15:37 http://lillahell.com
  Svara
 • Mitt mål står kvar: i Maj vill jag vara med på den där listan också 🙂 #goals

  Carolina 2016-03-09 12:13:22 http://lillahell.com
  Svara
 • Fan vad härligt det är med kvinnor som lyfter andra kvinnor! Älskar det.

  Ida 2016-03-09 11:19:10 http://idawal.blogg.se
  Svara
 • Men alltså ÅH – du är ju för jäkla fin <3

  Lovisa 2016-03-09 10:43:52 http://lovas.spotlife.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!