Bananpannkakor – recept&tips

bananpannkakor receptBananpankisar är helt klart en av Iggys absoluta favoriträtter. Ibland äter även jag och Niklas det till frukost eller lunch, och så länge man inte äter det för ofta tycker jag att det är kalassmarrigt. Tänkte dela med mig av mitt recept + ge några fiffiga tips!

Mitt recept på bananpannkakor är tokenkelt – ett banan och ett ägg som man mosar ihop, och sen steker som små plättar i smör. Har fått tips om att de blir ännu frasigare om man steker i (ekologisk) kokosolja, men har inte hunnit testa det än.

 

Processed with VSCOcam with hb1 presetFör att göra dem ännu nyttigare brukar jag smyga ner nåt nyttigt pulver. Tar oftast spirluna, eller som ovan – vetegräs. Det är framförallt för Iggy skull jag vill putta i lite extra nyttigheter, och tricket är då att INTE ha i för mycket. Då tar pankisarna smak, ungen säger blääää och risken är att man pajat lusten för bananpankisar för ett bra tag framöver.

Så jag brukar bara hälla i en liten skvätt. Pankisarna blir då ljust gröna, vilket såklart är extra skoj om man är ett litet kiddo. Win win!

 

chelsies organic granolaFör att göra pankisarna matigare brukar vi strö granola över dem. Det här är min absoluta favorit. Den görs för hand några kvarter bort från där vi bor. Den är 100% organic, och –  såklart – svindyr… 69 pix pyntar jag för denna påse. Men OJ så god den är! Godaste jag provat.

Den brukar vi alltså strö över pankisarna, och toppa med lite blåbär (Iggy smaskade dock upp alla våra blåbär till dagens frulle, så vi fick klara oss utan i dag). Iggy tycker att den här granolan är superdupergod, och han kan äta den nästan som godis.

Så, voilà! Såhär brukar vi äta våra bananpannkakor, hur gör ni? Tipsa gärna, alltid kul att få nya idéer!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Lite onyttigare alternativ men supergott, kanske en lördag? Maple Joes pannkakssirap, florsocker toppat med hallon och blåbär !! Mums

  Saga 2016-03-05 23:13:58 http://None
  Svara
 • Åh, älskar också bananpannkakor! Men tyvärr måste jag spricka hål på ditt tips, vetegräs och i princip alla superpulver och alla bra ämnen som kommer med det förstörs vid höga temperaturer, så vid upphettning, som stekning så förstörs allt det som är bra, förutom färgen, vilket kanske kan vara värt det ändå 😀 Tack för en jättefin blogg!

  Josefin 2016-03-05 21:39:46 http://None
  Svara
 • Jag har alltid i havregryn och kanel i mina!! Supergott (kanel) och matigt (havregryn) och så minskar risken att allt smakar ägg rejält! Till har jag skivad banan och/eller bär, vaniljkvarg samt kokosflingor på toppen.

  Hanna 2016-03-05 19:08:34 http://None
  Svara
 • Super tips att ha i vetegräs ju, måste jag prova! Rekommenderar verkligen att steka i kokosolja, blir super smarrigt. Jag brukar dessutom blanda i lite chiafrö i mina, ett litet tips bara. Gör ingen skillnad alls på smaken men gör dom extra nyttiga vilket alltid är härligt 🙂

  Emely 2016-03-05 18:26:33 http://None
  Svara
 • Älska bananpannkisar! Brukar ha i lite vanilj (kung markattas vaniljpulver, inte vaniljsocker alltså.. ;)) ibland värma lite kokosolja och hälla över pannkisarna.. Mmm. Godast är nog med vaniljkesella och blåbär.. Kanel är gott att ha i pannkisarna också! Eller vispgrädde och varma hallon på… Åh vart så sugen på bananpannkisar nu! <3

  Jojosefin 2016-03-05 17:31:04 http://None
  Svara
 • ooh vilka lyxpannkisar då! men det är så galet gott, fattar inte hur typ ägg + banan kan bli så smarry! <3

  ISA 2016-03-05 16:54:09 http://isabyl.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!