Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Filmen från min förlossning

[youtube id=”6T04ygxWWgo&list=PLZqjVJSxJyA8_Ip_9XOtqyeCO7IxcuyDw”]
Som ni vet fyllde Iggy två år i fredags. Det betyder att det är nästan EXAKT två år sedan jag låg på det där operationsbordet och hörde ”Grattis!” från andra sidan skynket som var spänt över min mage, sekunderna innan jag fick en yttepyttig Iggy på mitt bröst för allra första gången.

Jag hade en fantastisk förlossning på alla sätt och vis. Jag kände mig genomtrygg, personalen var underbar, den var smärtfri (om man bortser från det stick som kändes när de satte in infarten i min hand) och SÅ glädjefylld. Precis som jag hade hoppats.

Alla förlossningar – oavsett om de (som min) sker via planerat kejsarsnitt eller är vaginala är såklart lite av ett lotteri. Man vet aldrig exakt vad som ska hända och vad man får för upplevelse. Därför är jag så enormt tacksam över att allt kändes så enormt fint, från det att vi gick in på avdelning 17 på Danderyds sjukhus, tills dess att vi lämnade den tre dagar senare – med en liten liten god bebis i famnen.

Jag vet ju att många av er som läser el bloggo har hittat mig för att ni varit nyfikna på det här med att föda med planerat kejsarsnitt. Tänker att jag därför publicerar klippet ovan, så ser ni hur en kejsarsnittsfödsel går till. Filmteamet som följde vår graviditet fick inte följa med in i förlossningssalen (tyvärr, jag hade gärna bjussat på det), men allt annat fick de dokumentera. Så himla himla fint och lyxigt att ha en hel programserie om sin graviditet och sin förlossning, så sjukt tacksam att jag var med i Gravid Vecka för Vecka!

För er som vill veta exakt hur det kändes att föda med planerat kejsarsnitt har jag skrivit en mycket ingående förlossningsberättelse. Den innehåller även filmsnuttar som vi själva filmade – inne i operationssalen. Där får ni se Iggy bara fem minuter gammal, följa med mig inne på uppvaket efter kejsarsnittet och en hel del annat.

Del 1 av förlossningsberättelsen hittas HÄR och del två hittas HÄR! Del tre har jag inte skrivit än (ehhhh #tröttmössa) men den ska jag knåpa ihop någon dag. Det är dock del ett och två som handlar om själva snittet, så de delarna känns viktigast tycker jag.

Vet inte om jag själv vågar kolla på klippet ovan dock, risken finns att jag inte kommer sluta böla förrän i övermorgon, ha ha. Så fint, det här med att föda barn alltså. Och så stort.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så jättefint att se denna video! Min lilla pojke på drygt 1.5 år kom också till med planerat kejsarsnitt då han låg med rumpan neråt. Jag hade sett fram emot att föda vanligt men är ed facit i hand jätteglad över mitt snitt. Allt gick precis så bra som det skulle kunna och kroppen återhämtade sig fantastiskt.
  Jag har en fråga; du och Niklas har ju några år som par på nacken och du har ju skrivit en del tidigare om hans sömnproblem och hur ni tacklar det. Har hans sömnproblem blivit ”värre” sedan ni blev tillsammans? Jag menar hur hanterade han det innan? Och när ni flyttade ihop? När man träffar någon och som i ert fall bestämmer sig för att flytta ihop blir det ju trixigt att få till det där med sömnen utan att det ska tära på relationen kan jag tänka mig. Jag frågar eftersom jag varit separerad från sonens pappa en längre tid och sedan ett tag tillbaka dejtar en kille som också har rätt jobbiga sömnproblem. Vi har ännu inte blandat in min son annat än någon timme på dagen då och då men jag kan inte låta bli att fundera på en eventuell framtid med honom. När vi sover med varandra sover han så otroligt dåligt. Har svårt att somna och vaknar ofta, sover lätt och korta stunder. Så har han det I perioder även då han sover själv och har sökt hjälp för det med t.ex sömntabletter men det funkade sådär säger han. Till saken bör tilläggas att JAG är väldigt stilla och tyst i sömnen så jag stör inte på det viset. Han frågade mig om jag i en eventuell framtid skulle kunna se att man har separata sovrum I perioder och det känns så himla hemskt. Hur gjorde ni i början? Och hur gör ni nu? När man får barn blir det ju ännu mer ett ”störmoment” för nattsömnen och hur ljuvlig min son än är vaknar han väldigt ofta på natten och gråter och är orolig och så har det alltid varit. Jag fixar det men är ett vrak ibland. Hur skulle det gå med denna kille som redan har så stora sömnproblem? Vi kan aldrig träffas i veckorna som det är nu då han sover så illa att jobbet blir lidande. Hur tänkte ni när ni började prata om barn då ni ju säkerligen funderade över detta då också. Ursäkta vääärldens längsta fråga men skulle så gärna vilja ha lite råd och tips om hur ni hanterat det. /Kram från hon som ville kopiera din tjusiga macka på instagram och annars är dålig på att kommentera men som nu gör det endast för att be om råd = ego men vet inte annars vart jag ska vända mig i mina funderingar. Tack! 🙂

  Johanna 2016-01-31 21:34:43 http://johannaelle.wordpress.com
  Svara
 • Har sett det här klippet så många gånger (och alla andra fina förlossningsklipp
  från gvfv) och ändå kommer tårarna varenda gång. Så otroligt mysigt och fint.. <3
  Måste få slinka in att jag älskar era klipp på youtube också, det förgyller alla
  mina "i väntans tider lediga"-dagar här hemma.. 🙂 Kram!

  Elin -22 år & gravid 2016-01-31 21:19:46 http://elinkristin.devote.se
  Svara
 • Åh va mysigt att få läsa din förlossningsberättelse igen! Jag blir alldeles rörd och nostalgisk efter en tid då Grodan kallades Piggly (minns att du ofta fick kommentaren ”heter han verkligen Piggly?”). Vi blir igångsatta på tisdag då vårt lilla hjärta velat ligga kvar och marinera så länge som möjligt. Det finns ju en ökad ”risk” att det slutar i snitt vid igångsättning, så detta kom vid precis rätt tid för mig och nu känner jag mig lugn och redo inför vad som än händer. Tack Vanja!!

  Linnea 2016-01-31 20:41:10 http://None
  Svara
 • Alltså guud vad fint och mysigt! Har sett alla era avsnitt innan men kollade på detta nu och fick tårar! Ni är verkligen en superfin familj som verkar så sjukt trevliga och kloka! Det är så kul att följa er och världens sötaste Iggy! Stor kram!

  Minna 2016-01-31 20:02:25 http://None
  Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!