Sjukt bra poddis-tips!

bloggbusinessHörrni! Jag har ett så rackarns fräsigt poddis-tips till er – nämligen podcasten Bloggbusiness! Har lyssnat igenom nästan alla avsnitt den senaste veckan, för jag tycker den är så sjukt intressant och välgjord. Den drivs av Linda som startat nätverket Better Bloggers, och hon intervjuar namnkunniga bloggare om hur de ser på sitt bloggande, hur de gör för att göra business av det, hur de bygger sina varumärken, hur de ser på dold reklam i bloggar, deras relation till sina läsare och mycket mycket mer.

Hon har bland andra intervjuat Angelica Blick, Sandra Beijer, Atilio, Elsa Billgren, Underbara Clara, Jossan – och mig faktiskt (rackarns fint sällskap att få inkluderas i!). För mig som bloggar själv är det såklart superspännande att få höra hur andra tänker (visste ni att Sandra Beijer planerar ALLA inlägg TVÅ VECKOR i förväg?), men det är såklart precis lika intressant att få höra deras stories om man inte bloggar själv. Att få en inblick i de här intressanta, kreativa och färgstarka mänskornas tankar är SÅ kul!

 

bloggbusinessDe berättar om hur det gick till när de började blogga, hur det kändes när bloggen började växa, varför de tror att den gjorde det och hur de jobbar med den i dag, vad den betyder för dem både på ett socialt och professionellt plan.

De berättar också om vad de har för besökssiffror, och hur de tjänar pengar på sitt bloggande. Otroligt kul att höra, tycker jag. Många av dessa mänskor är ju dessutom väldigt entreprenöriella, och ser till att utveckla den plattform som bloggandet gett dem. Också spännande och intressant.

 

bloggbusinessHär är programledaren Linda (och jag, som blir filmad via hennes mobila grunka) när hon intervjuade mig hemma i mitt kök i höstas. Jag älskar hennes sätt att intervjua, hon lyckas fråga om PRECIS allt det där man är nyfiken på hos de här spännande personligheterna.

Jag ÄLSKAR också att hon startat Better Bloggers som arbetar för att bloggare ska tas på allvar som yrkesgrupp (för yes, det är verkligen ett JOBB där man skapar innehåll som såväl fotograf, som skribent, som redaktör, som stylist, som moderator och cirka tusen yrkesroller till), och även ta SIG SJÄLVA på allvar. Att det är SJÄLVKLART att bloggare ska få skäligt betalt av portaler samt vid kommersiella samarbeten, och att det är precis lika SJÄLVKLART att dessa samarbeten ska märkas ut. Att ta sina läsares förtroende på allvar är A och O för att kunna behålla trovärdigheten och på så sätt behålla sin blogg. Kan varmt rekommendera alla som bloggar eller är sugna på att starta en blogg att besöka sajten och gå med i nätverket (gratis såklart). Man får SÅ mycket smarta tips, och jättebra vägledning angående det mesta som har med bloggande att göra.

Jag tror att de flesta skulle tycka det vore väldigt spännande att lyssna på Lindas intervjuer, ofta ger de en helt ny dimension och lite av en ny bild av de bloggare man tycker att man ”känner” via deras bilder och inlägg. Otroligt intressant!

Om någon av er blir nyfikna på intervjun hon gjorde mig mig så hittas den här, annars hittar ni samtliga intervjuer här. Happy listening!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • ”Hon vet inte vad det är i pirogen” In & lyssna, sjukt rolig podcast!

    Kalle 2017-11-12 20:31:03
    Svara
  • Åh vilket bra tips Vanja! Min blogg har precis börjat ta fart, och jag har börjat få erbjudanden och saker skickade till mig osv. Och jag tycker det är svårt att veta hur jag ska förhålla mig till det. Det är ju faktiskt så att mycket av bloggbuisnessen sker i det dolda och då blir det svårt att veta hur andra gör. Med andra ord har man inga preferenser riktigt. Så tack för tipset, ska lyssna på tåget imorgon 🙂 Kram!

    (kan hända att jag råkar dubbelposta nu, det blev något tok med uppkopplingen precis när jag skulle skicka)

    Nike 2016-01-26 17:37:25 http://nouw.com/nikelinds
    Svara
  • Åh vilket bra tips Vanja! Min blogg har precis börjat ta fart, och jag har börjat få erbjudanden och saker skickade till mig osv. Och jag tycker det är svårt att veta hur jag ska förhålla mig till det. Det är ju faktiskt så att mycket bloggbuisness sker i det dolda och det är svårt att veta vad man kan förhålla sig till. Så tack för tipset, ska lyssna på tåget imorgon 🙂 Kram!

    Nike - inredning, tr 2016-01-26 17:33:01 http://nouw.com/nikelinds
    Svara
  • Så himla bra podd ju! Så gott som alla mina *blogg-förebilder* har varit med där. Snacka om girlpowerpodd! 😀

    ISA 2016-01-26 17:14:54 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Alltså, ÅH så fin du är! TACK tusen gånger om för det här superfina inlägget! Så himla glad att du gillar den och BB så mycket, eftersom jag gillar DIG så mycket! KRAM!

    La Linda 2016-01-26 15:01:11 http://betterbloggers.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!