Sälj grej med tjej

vanja wikström josefin dahlbergVeckans poddis är ute – och nu är vi förbenat förbaskade! Vi RASAR, skulle man till och med kunna säga på Aftonbladet-språk. I veckans avsnitt kommer vi nämligen in på det sjuka sättet som varumärken till höger och vänster kränger alltifrån dieselolja till herrskjortor på – med hjälp av (mer eller mindre) sexiga brudar.

WE HATE IT och vill att såväl vi själva som andra ska bli mer uppmärksamma på vad sjutton det är vi konsumerar för varumärken egentligen. Om KIA måste slänga upp en sexig brud på motorhuven för att kränga sin jäkla bil – ja men då KÖPER VI ETT ANNAT BILMÄRKE helt enkelt. Fy bubblan!

Vi pratar också om vad man förmedlar genom de bilder man själv postar på sociala medier – och varför är det så jävla viktigt att vara sexig? Och för VEM är man sexig egentligen? Måste vi verkligen lägga så stor del av vårt egenvärde i att en snubbe ska tycka att man är fuckable, för att vara lite rå?

Nej – att vara sexig för snubbars skull och för att fiska kvicka likes genom småporriga bikinibilder på Insta känns förlegat, sunkigt och trött. Fram för brudar som klär sig för SIN EGEN SKULL (och giiiivetvis får man vara sexig, vi vill bara att man ska klä sig för att göra sig SJÄLV glad – inte någon annan) och utstrålar glädje, självständighet och POWER!

Den tokfina bilden på mig å Jossan är tagen av fina Johanna som vanligt.

 

Dessutom – uppdatering på Vanjas lampfront, hur går det egentligen för oss med 2:5-filosofin – och givetvis Veckans Tips! Diskutera vidare på #JosefinOchVanja samt på vår facebooksida där ni gärna får posta bilder på eller länkar till reklam som på ett äckligt sätt säljer Grej Med Tjej!

Tack till @theamandacannon för veckans finfina poddispic!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • WORD <3
    Jag blir så peppad på livet. Tack för snacket. LOVE IT. igen.

    Svara
  • Lyssnade precis på podden och ni är sååå grymma!!! 😀 Blir alltid så inspirerad när jag lyssnar och bra att ni tar upp viktiga ämnen som detta.

    Sofia 2016-01-14 17:23:00 http://None
    Svara
  • Hej, tack för en grym och peppande podd, som vanligt! <3

    Läste precis denna artikeln (http://www.sydsvenskan.se/varlden/sex-anspelningar-i-japansk-skolbok/) och när jag läste sista meningen "Klagomål på sexistisk och kvinnoförnedrande publikationer och reklam är vanliga i Japan." tänkte jag genast på när du i podden sa att du märkt av väldigt lite sådant när du var i Japan och att det var så skönt. Trist ändå, att det verkar förekomma i stor utsträckning även där, men bra att det kanske inte märks på samma sätt.

    Ellen 2016-01-14 11:37:33 http://None
    Svara
  • Så bra att ni pratar om det här! Det är verkligen så underbart at ni två begåvade kvinnor tar tag i saker, säger vad ni tycker och vågar prata om just sånna ämnen!
    Du är grym och som jag alltid säger: Jag inspireras SÅ mycket av dig, Vanja och det kommer jag alltid göra. Tack för att du är så fantastisk som du är 🙂 <3 <3 <3 <3 <3

    Ida 2016-01-14 09:48:33 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!