Årssammanfattning 2015

vanja wikström niklas malmqvist 5Förra året skrev jag en Årssammanfattning efter önskemål från er blogoliner (den hittas här), och det var ju SÅ kul! Därför gör vi det till en tradition och fortsätter även detta år. Första bloggbilden från 2015 får äran att inleda detta inlägg! Frågorna är snodda från Underbara Clara. Let´s GO!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Ja, ja och JA! Som någorlunda nykläckt mamma gör man ständigt saker som man aldrig gjort förut. Allt ifrån att poopa samtidigt som man försöker lugna en uppretad unge (inträffade i förrgår, hoppas innerligt att det var första OCH sista gången jag/vi får uppleva det) till att på riktigt bli chockad över hur mycket kärlek man kan känna för en liten minimänska. Att vara mamma innebär nya grejer STÄNDIGT. Vissa jobbiga, andra härliga. Det är inte bara Iggy som utvecklas, om vi säger så.

vanja wikström hårHar också börjat podda, bära menskopp och gå utanför dörren i RAKT HÅR (se ovan!) – och tycka att jag är snygg i det! Trodde nog aldrig att nåt av de där tre skulle inträffa. Life is full of surprises – små som stora.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jupp, vår flytt. Det tog två och ett halvt år och sjukt mycket engagemang och slit för att få till det där satans bytet, men OJ vad det var värt det!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaaaaa – precis som jag skrev i förra årssammanfattningen så har Corinne och Andreas (några av mina bästa vänner) lilla Selma landat i år! Hon och Iggy har bara hängt två gånger än så länge, men det kommer bli myyycket häng med den lilla donnan i framtiden!

DSC03185Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Det får nog bli 10 april – dagen då flyttlasset gick hit till nya lyan! Efter att ha kämpat så mycket, så intensivt och så lääääääääääänge kändes det nästan overkligt att vi faktiskt FICK flytta till slut.

vanja wikström iggy 5Gamla lyan, med mini-Iggy! Bild tagen från en intervju jag gjorde med The Way We Play, läs den och se mer bilder från vår gamla lya HÄR!

vanja wikström lägenhet

Processed with VSCOcam with hb1 preset

vanja wikström hallNya lyan! Ett work in progress som kommer bli SÅ fint!

Dog någon som stod dig nära?
Som tur är har vi sluppit död det här året.

Vilka länder besökte du?
Jag har rest extremt lite det här året. Vi har inte varit särskilt sugna på långa flygresor i kombination med rastlöst kiddo, så resandet har fått stryka på foten 2015. Känns som att det kommer vara enklare att resa under 2016 eftersom Iggy blir ”lättare” ju äldre han blir. Så förhoppningsvis tar vi igen några härliga trips det här året!

vanja wikström niklas malmqvist

vanja wikström 3Vi kom ju dock iväg till UNDERBARA Verbier i mars. En MAGISK skidresa, på ett makalöst ställe, i sällskap med tokmysiga mänskor. Läs mer om vår Verbier-resa här!

vanja wikström lägenhetBästa köpet?
Det måste nog vara vårt soffbord i massiv marmor som vi fyndade på Blocket för 600 pix. Förgyller mitt liv (bokstavligen ha ha) varenda dag!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Många saker har gjort mig riktigt glad det här året, men jag får nog lov att sälla mig till skaran ”Klyschiga Päron” och säga att Iggy gjort mig allra allra gladast. 2015 var året då han började gå, vilket gjorde mig gladgladglad, och året då han började prata – vilket gjorde mig GLADGLADGLAAAAD! Att kunna snickesnacka med sin goda lilla unge, sjunga med honom (han älskar ”Var bor du lilla råtta” – jag sjunger frågorna och han tar svaren) och dansa med honom är ren å skär TOKLYCKA!

vanja wikström niklas malmqvist 2Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Hmm, ja. Att få barn har varit tufft på många sätt för min och Niklas relation. Så jag skulle önska att 2016 blir mer som 2014 och bakåt, på relationsfronten. (Bild från 2010.)

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hade stannat upp tidigare och planerat och strukturerat upp mitt liv och mitt jobb så att jag hade kunnat slappna av och njuta mer istället för att bara ”klara av” saker. Under 2016 vill jag inte att livet blir någonting jag mest ”tar mig igenom”, ständigt med siktet inställt på nästa grej som måste göras, och nästa grej, och nästa grej. Nej, då vill jag leva i NUET så mycket som det bara går, och UPPLEVA allt kul och fint jag faktiskt får vara med om.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat. När jag läser Årssammanfattningen från 2014 blir jag ju bara SÅ trött på mig själv. Förra året svarade jag detta på samma fråga:

Stressat. 2015 ska bli året då jag får till den där balansen mellan jobb och familj har jag tänkt.

2016 MÅSTE bli året då jag får koll på den där balansen, och därmed BASTA!

Favoritprogram på TV?
He he, okej. Här svarar jag också samma sak som förra året, men detta är inte ett svar jag vill ändra: Big Brother! Castingen i år var ju LYSANDE, och levererade som vanligt stor och tankeväckande underhållning. #dokusåpanörd4life

Bästa boken du läste i år?
Hmmm, jag som vanligtvis (läs: innan jag fick barn) plöjde rätt många böcker per år, har inte ens lyckats avsluta den ENDA bok jag påbörjat under 2015. Den är dock VANSINNESBRA (The Goldfinch av Donna Tarrtt), så är rätt säker på att jag svarat att den var den bästa bok jag läst i år, även om jag hade läst fler.

Största musikaliska upptäckten?
Att klicka igång ”Upptäck” på Spotify. Då får man tips baserade på det man lyssnat på tidigare, och det funkar toppenbra! Har lyssnat på en massa ny musik tack vare den knappen. Älskar Spotify.

 

vanja-wikström-malin-blomstedt1Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Jag jobbar ju med flera olika saker, för Glam Moms räkning är jag extremt stolt över det fina resultatet vi gjorde i vårt senaste bokslut. Men jag är nog ännu stoltare över hur jag och glammis-Malin tacklade krisen vi hade i höstas. Vi dök ner och analyserade varenda liten siffra och varenda liten millimeter av vår business och vidtog åtgärder som fullkomligt lyckats vända hela skutan från 100 laxar minus i månaden till hundra laxar plus. JÄVLIGT BRA JOBBAT måste jag säga! Vi är ett bra team, hon å jag.

Jag är också stolt över att bloggen blev upplockad på fantastiska Modette, att min och Niklas YouTube-kanal passerade 10 000 prenumeranter (!) och att min å Jossans podd gick som tåget från allra första avsnittet och fortsätter att hitta nya lyssnare varje vecka (tack vare ER fina poddeliner som tipsar – TACK!).

Att jag och Niklas lanserade Babyloonz är såklart också nåt som ska med på listan. Att så många föräldrar och barn använder barnteven och apparna dagligen gör mig TOKstolt, och det ska bli SJUKT spännande att se var Babyloonz tar vägen 2016! HÄR hittas Babyloonz för er som inte spanat in det än! #NyaDisney

 

vanja-wikström-iggy-12

Niklas-Malmqvist iggyStörsta framgång på det privata planet?
Att jag tycker att jag är en rätt braig morsa till Iggy, samt att jag och Niklas verkligen jobbat som ett team för att hjälpa varandra med det som varit kämpigt det här året.

Största misstaget?
Att även om jag och Niklas varit väldigt duktiga på att jobba som ett team med det som varit kämpigt, har vi nog varit sämre på att verkligen vårda vår KÄRLEKSrelation. Det får vi bli bättre på 2016!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har nog varit både gladare OCH ledsnare. Det har hänt så mycket det här året med ny lägenhet, ett barn som ständigt utvecklas, nya businessar och projekt och yada yada yada, så det har varit ganska mycket upp och ner på känslofronten. Mer än vanligt tycker jag. Men det har definitivt varit många fler glada än ledsna stunder.

 

vanja wikström the vanjaVad spenderade du mest pengar på?
Hämtmat och utefrullar. Och jag säger precis som jag gjorde på denna fråga förra året – värda varenda krona! Detta massiva utefrulle-ätande har ju dessutom resulterat i att jag fått min ALLDELES EGNA FRUKOSTRÄTT (se bilden) uppkallad efter mig på mitt absoluta favvoställe – Nytorget 6 (frukosthimlen). Att få gå dit och äta en ”The Vanja” är LYCKA och en härlig grej att få sätta upp på sin bucket list.

Något du önskade dig och fick?
Att lägenhetesbytet gick igenom! LYCKAN!

Något du önskade dig och inte fick?
Karaktär att ta tag i det där med…träning.

 

DSC04757Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Den inleddes med fölsefrulle på Nytorget 6 – tillsammans med Niklas och UTAN grodan! Detta var mitt i Iggys förisinskolning, så att få äta en frulle på tu man hand ute på lokal var MAGISKT. Faktiskt.

 

DSC04808

 

Sen gick jag till glammisoffice där jag blev firad med DUNDER Å BRAK! Det var chokladtårta, det var rosa bubbel, det var presenter och det var de raraste glammisarna man kan tänka sig.

iggy-och-malin-blomstedtIggy var såklart med – här överlycklig i glammis-Malins knä! (Men hjälp – vad har han för FRIPPA?! Niklas ville klippa Iggy läääänge men jag förbjöd det eftersom jag tyckte han var så söt i sitt långa hår. Men nu ser jag ju att det är vääääldigt mycket overcomb deluxe på de stackarns testarna ha ha ha… Mammaglasögonen alltså… Jag skyller på dem!)

 

vanja-wikström-iggyJag i tiara och Iggy i chokladläppstift. En perfekt födelsedag!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, det finns det ju alltid. Och tur är väl det, annars har man ju liksom inget att sträva efter att förbättra nästa år.

Vad fick dig att må bra?
Iggy, Iggy och Iggy. Som jag skrivit tidigare så har ju den där ungen en magisk förmåga att fylla mig med kärlek och lycka bara han äntrar mina tankebanor. Det är lika sant som det är klyschigt – men kärleken man får till sitt barn går inte att föreställa sig.

Vem saknade du?
Att min mamma bor drygt fyra timmars bilresa bort kan ibland kännas jobbigt. Just för att vi behöver barnvakt, och hon ÄLSKAR att vara barnvakt. Niklas makalösa pappa Lasse saknades vi såklart också. Massivt. Oj oj oj vad han hade behövts i år, och alla år framöver.

josefin och vanja 2

josefin och vanja 3De bästa nya människorna du träffade?
Alltså, det här året har faktiskt varit GULD på kompisfronten måste jag säga! Det är inte så himla ofta som man träffar folk i vuxen ålder som man klickar med, därför är jag så sjukt glad att 2015 förde samman mig å Jossan. Smarta, kreativa, roliga, spännande, driftiga, generösa Jossan! Det känns som att jag fått en vän för livet i henne, och jag tror att vi kommer uträtta storverk ihop, och ha så rackarns KUL på vägen!

När jag skriver den här årssammanfattningen för 2016 så hoppas jag att vår poddis har hittat ännu fler öron, att vi genomfört en livepoddis tillsammans med våra ljuvliga poddeliner och att vi hunnit sjösätta åtminstone ett av de många projekt vi vill göra tillsammans och som vi hoppas att ni ska tycka om! (De fina bilderna på oss är tagna av duktiga Johanna som vanligt.)

Jag är också väldigt glad över att jag fått lära känna Jossans syrra Vickan, och Lina som är vår tredje musketör och som det känns också kommer bli en nära vän. Patricia ska jag också träffa mer, och där känns det också som att jag verkligen sprungit på en rackarns guldmänska. Att jag fått en vän för livet i underbara glammis-Lovisa är också en rackarns lovely bonus detta år.

2016 ska ju bli året då jag umgås mycket mer med vänner och familj (har ju smygstartat det rätt bra redan nu ju), så jag ser fram emot att hänga mer med de jag tycker om, och att hitta nya mänskor att gilla och hänga med.

Mest stolt över?
Att Iggy känns som en riktigt trygg liten person. Team Vanja/Niklas har hittills skött päronskapet rackarns bra tycker jag.

Högsta önskan just nu?
Att svaret på nedan fråga ser annorlunda ut när jag skriver den här årssammanfattningen för 2016.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Såhär skrev jag förra året:

Bli mer balanserad. På alla möjliga sätt och vis. Få till jobb vs familj. Bekvämlighet vs hälsa. 2015 för mig stavas B-A-L-A-N-S. Vi får se i nästa års Årssammanfattning om jag tycker att jag lyckats!

Man kan väl säga att jag inte direkt lyckades. Men! Gör om och gör rätt – 2016 ska BANNE MIG bli Balansens År! Jag tycker ju som ni vet redan att jag lyckats strukturera upp mitt liv och mitt jobb mycket bättre sen yrselkraschen. Att jag prioriterar det som är VIKTIGT PÅ RIKTIGT och att jag har lagt upp en plan för 2016 som känns realistisk på jobbfronten. Så jag tror faktiskt att jag lyckas med det där balanserandet det här året. Det MÅSTE jag, helt enkelt. No more yrselkrascher för min del thank you very much!

 

vanja wikströmVäntar med spänning på 2016´s årssammanfattning för att se om jag får rätt. Jag tror faktiskt det. För nu VILL jag ha balans. På riktigt, och från djupet av min själ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Detsamma och love you! Snart ses vi på häng hos mig allihopa <3

  Lovisa 2016-01-03 12:14:27 http://None
  Svara
 • Sjukt inspirerande, intressant och peppande inlägg om ditt 2015! 🙂 Önskar dig ett gott nytt år, bästa Vanja! Hoppas få se dig i pastellhår igen hehe, gärna blått, turkost eller grönt ljust pastell vore skitsnyggt på dig! 😉 Ta hand om dig! Kramar – Maria i Karlstad (som skickade reflex-grodan haha jag e lite galen hehe, hoppas Grodan gillar den å den kan komma till nån slags användning nån gång!) <3

  maria steffenburg 2016-01-03 12:01:00 http://None
  Svara
 • Så underbart kul att läsa 😀 God fortsättning och hoppas 2016 blir ett ännu ber fantastiskt år får dig 🙂

  Sofia Granath 2016-01-02 11:07:19 http://nouw.com/sofiagranath
  Svara
 • Riktigt bra inlägg, lycka till med allt under 2016! Kram

  Elvira 2016-01-02 02:21:39 http://nouw.com/elvirakavallin
  Svara
 • Vilket år!!! Maj gadd! Men underbart på så många sätt

  Lina L 2016-01-01 20:41:29 http://None
  Svara
 • Vilken härlig sammanställning! Det här med balans är ett evigt meckande och jag tror att det är något man jobbar med hela livet, lite mer och mer för varje år som går. Men jag skriver också under på det, jag vill andas mer, spendera mer tid på att mata själen.

  KRAM!

  La Linda 2016-01-01 17:50:00 http://lalinda.se
  Svara
 • Åh så spännande att läsa!

  Särskilt spännande var det att läsa att ni vände så mycket minus till så mycket plus i företaget. Det låter som trolleri tycker jag, som igår satt med mina första siffror från företaget 😉 Blir också nyfiken på vad ni har för omkostnader och fasta utgifter, hur mycket det finns kvar för lön(er) osv? Jag antar att det inte är något ni vill dela med er av mer i detalj men OM så har ni åtminstone en hemskt nyfiken läsare 🙂

  Gott Nytt År!
  Kram

  Karin & Z 2016-01-01 15:43:16 http://None
  Svara
 • Önskar dig ett strålande år! Och den där balansen – det är ju en så frustrerande grej om man är målinriktad, liksom vill sätta upp saker på en lista och bocka av dem. för man måste ju jobba på den om och om igen, tappa den och hitta den, tappa och hitta den. så kanske kommer varje år vara ”i år vill jag sträva efter balansen” och så gör man så gott man kan! försöker tänka mer så i alla fall.
  minns året mellan att äldsta barnet var två tills att hon blev tre som att allt blev lättare och lättare. men tycker att året mellan tre och fyra år var ÄNNU skönare – då börjar barnet ha mer av ett konsekvenstänkande, kan vänta på sin tur, kan sysselsätta sig så bra själv mm. skulle jag utifrån mina (ändå rätt begränsade) föräldraerfarenheter rekommendera ett år för superhäftiga resor etc skulle jag alltså säga att ni får ut mer om ni orkar vänta ytterligare lite. ett år hit eller dit är så lite när man väl är igenom det – om man inte hinner/orkar/får till det med vissa grejer när ungen är två betyder det INTE att livet kommer vara så tills ungen är arton. svamlar lite nu men ville trycka på detta eftersom jag minns att när min ”stora” tjej var mindre så försökte jag hela tiden göra allt som vanligt för att jag inte ville vara en ”tråkig förälder” – men det dröjer inte så himla länge innan man kan göra alla grejer man vill igen fast mycket enklare 🙂

  Ulrika 2016-01-01 15:27:25 http://nettelblad.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!