Fiffigt blomstertips

vanja wikström lägenhet

vanja wikström lägenhetNi vet ju att jag vurmar nåt enormt för det där med att Värna Vardagsglädjen – och helst till en billig penning. Well, nu ska ni få ett till bra tips på den fronten! Eftersom ett paket rosor inte kostar så mycket på typ ICA brukar jag ju ofta ha det hemma. Och ett fiffigt tips för att få dem att hålla lite längre, är att man klipper ner dem rätt ordentligt och snittar om dem när de börjar sloka. Sen plockar man bort de yttersta kronbladen (som blivit vissna och fula) – och vips så har man en ros som ser nästan ny ut och som håller ytterligare några dagar!

Ibland får man plocka bort många kronblad för att få fram en fräsch ros, ibland bara några stycken. Men eftersom blomman är så proppfull med blad, så syns det inte att man ryckt bort ett par procent ha ha…

 

vanja wikström lägenhetJag brukar sätta dessa avklippta och tillputsade rosor i småvaser här å var. Blir toppenfint!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!