Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Världens bästa grej!

vanja wikströmNu ska ni få ett sjukt bra tips! Sen dess att jag flyttade hemifrån när jag var 16 bast har jag ALDRIG ägt ett strykjärn. Att plocka fram bräda, järn och vattenflaska varenda gång det ska kirras skrynklor = alldeles för mycket meck och not for me. Så jag har levt mitt liv lite som en skrynkelpelle.

Men! På äldre dar har jag börjat känna behov av att kunna stryka. Jag har skaffat mig plagg i material som helt enkelt inte är fina om de inte är skrynkelfria. Som jumpsuiten ovan till exempel. Den köpte jag förra sommaren, och ÄLSKADE den. Men efter att jag tvättade den så var den just ett sånt plagg som MÅSTE strykas, annars är det inte fint. Och eftersom jag inte äger ett strykjärn = ingen strykning sker = plagget används inte. SÅ tråkigt.

Nu är dock detta löst. När jag var på en plåtning för ett tag sen, så fanns det en magisk manick där som gjorde att alla skrynklor på alla plagg försvann i ett NAFS. Denna magiska manick var en så kallad steamer, och då kände jag att det är ju en SÅN man ska ha! Så jag googlade och googlade, och efter att ha tittat på en massa asfula maskiner (nej, inget asfult kommer över min tröskel) så hittade jag en steamer som var SNYGG och dessutom var framtagen av ett gäng svenska entreprenörer. Love it!

 

the steamery…så nu bor denna fina och asbraiga manick hemma hos mig, woop woop! Just den här raringen kommer från The Steamery, och jag ÄLSKAR den! Eftersom det är en ganska stor pryl som allra helst (precis som med juicemaskiner – ser man de inte använder man dem inte) ska stå framme, så tycker jag det är ett gigantiskt plus att den är så fin. Lite retrodesign sådär.

Har haft den i snart tre månader och använder den flitigt. Fattar inte att jag inte hade koll på att det fanns såna här manicker tidigare. Med den här rackaren går det snabbt som ögat att få bort skrynklor, man kan fräscha upp plagg (ångan dödar bakterier och tar bort odör) kvickt utan att behöva tvätta dem, och dessutom är det ganska skoj att steama.

Har även lärt mig att det är bättre för plaggen. Ångan gör nämligen så att fibrerna i materialet återfår sin form – till skillnad från ett strykjärn som pressar ner och plattar till dem.

 

the steameryDet är superenkelt! Man hänger bara upp plagget på den medföljande stången/galgen, och sen pressar man ånghuvudet mot tyget. Snabbt som attan går det också – tror det tar typ 40 sekunder för maskinen att dra igång och bli varm.

 

the steameryFör er som inte vet hur en steamer funkar så kommer här en liten demo. Man tar ett stycke skrynkligt plagg!

 

the steamerySen pressar man ånghuvudet mot tyget, så ser man hur skrynklorna försvinner.

 

the steameryMan får även med en smart värmetålig handske så att man kan dra å greja med plagget medan man steamar det.

 

the steamery

the steameryFöre & efter. Lätt som en plätt! Tycker det här är en sjukt smart grej som sparar tid, är ganska rolig och dessutom bättre för miljön (och plaggen) eftersom man kan fräscha upp saker utan att behöva tvätta dem. Heja heja!

Känns rätt så osvenskt (?) att ha en sån här hemma, tänker att det kanske mest är stylister som har såna här på plåtningar? Och klädbutiker har dem givetvis. Men tycker helt klart att det är nåt som fler borde ha hemma.

 

the steameryJag tycker också att det här är en grej som bidrar till vardagsglädjen. Att ställa sig å stryka – inte så jäkla kul. Men att steama – ja, det är faktiskt rätt skoj! Win win på alla sätt alltså. Heja heja Martin, Frej och Petra på The Steamery som tagit fram denna smarta manick!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Åh ja! Smart grej.

  Sara 2015-12-17 13:03:21 http://None
  Svara
 • Hej Vanja! Vet vi när den lilla bonusen kommer? Detta är nämligen den perfekta julklappen till min stryktrötta make 🙂 och en liten bonus är ju aldrig fel i en inte allt för rik småbarnsfamilj. Såg att de ha sista beställningsdag 20 december innan jul. Tack för en fantastisk blogg btw!

  Tima 2015-12-16 15:27:05 http://None
  Svara
 • Ååå… Jag som trodde att jag inte önskade mig nåt i julklapp… Kände inte till detta – låter som magi inom räckhåll ju!

  Mette 2015-12-15 23:39:16 http://None
  Svara
 • Åhhhh, men VANJA!!! TACK! Haha.. Varför visste jag inte att dessa fanns (för privatpersoner) till ett BRA pris?! Tjoooho 😀
  Jag HATAR att stryka men jag HATAR att gå i skrynkliga plagg = jag står där och stryker och stryker och tycker det är SÅÅÅ tråkigt och tänker alltid att jag skulle kunna göra något annat som är mycket roligare , haha!

  Så tack fina du för alla supertips du alltid ger!
  Länge leve vardagsglädjen – eller vad är det du alltid säger?! 😉

  Puss & kram till dig <3

  Camilla Svärd 2015-12-15 14:50:50 http://None
  Svara
 • Men alltså hur smart?! Tänkte att den säkert skulle vara svindyr men nepp den är ju inte mycket dyrare än ett riktigt bra strykjärn. Hoppas jag kommer ihåg den här prylen när vi ska bygga hus om ett par år. Då ska jag ha en sån i tvättstugan! Då kan jag skippa det där skåpet med en strykbräda som fälls ut också. Topp!

  Sofia Henriksson 2015-12-15 00:44:23 http://None
  Svara
 • Men vad smart! Aldrig tänkt på att man kan ha en sån istället för good old strykjärn!

  Hanna 2015-12-14 23:44:17 http://None
  Svara
 • Exakt en sådan där nämnde jag för min sambo här om dagen. Jag har skjortor bla som jag inte använder eftersom de måsye strykas och jag ooorkar bara inte bråka med städskrubben där allt ligger.

  Kajsa 2015-12-14 21:49:55 http://None
  Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand