Blir så arg så jag gråter

[youtube id=”rknZ9qWh7n0″]
Läste precis Jossans blogginlägg om varför hon alltför tydligt förstår att filmen som sprids som en löpeld i sociala medier just nu – ”Kära pappa” – är så enormt viktig. Det råder tydligen delade meningar om just det. Hur viktigt filmens budskap är alltså. Började läsa kommentarerna under YouTube-klippet och höll på att GÅ FUCKING AAAAAAAV av ilska. Vad är det för tomtar som kommenterar där? Man blir ju helt satans TOKIG!

Jag var tvungen att hejda mig själv från att läsa för mycket, jag blev helt enkelt för uppjagad av alla idioter som bölar över att filmen är en ”feministisk sammansvärjning” som ”svartmålar alla män” yada yada yada. Jag. Blir. Så. Trött.

Och sen blev jag så ledsen när jag läste Jossans inlägg, otroligt värdelöst att hon ska ha behövt vara med om såna fruktansvärda saker. Samtidigt som jag blev jag impad och stolt att hon pallar delar med sig av det. Hennes inlägg är SÅ viktigt och kommer förhoppningsvis få en väldig massa människor att HAJA varför vi ALLA måste ta ansvar för det här med hur män beter sig mot kvinnor i ALLA situationer och i ALLA åldrar, vilka fruktansvärda konsekvenser det får om vi inte har absolut NOLLTOLERANS mot all typ av kvinnoförtryck.

Accepterar man att det ”inte är så farligt” om en kille kallar en tjej hora eller fitta i mellanstadiet, eller att det ”är en del av jargongen” att det dras kvinnoförnedrande skämt på jobbet – ja, men då har man tyvärr accepterat mönstret som gör det möjligt för män att ta sig friheter över kvinnor.

Vi måste få upp ögonen för att det inte är någon ovanlighet att kvinnor blir utnyttjade, slagna, mördade – konstant, hela tiden, jämt å fucking ständigt. Att den farligaste platsen för en kvinna att befinna sig på är i hennes egna hem (HUR skevt?!), och att en rasande hög andel av oss på något sätt blir utsatta för fysiskt eller psykiskt våld/sexuellt våld under vår livstid. Ett rent jävla VANSINNE.

Och då är det också ett rent jävla VANSINNE att det finns de som har mage att böla över att just detta uppmärksammas. Att det ”drabbar BRA män”, att ”alla män är inte våldtäktsmän” osv osv osv. Alla klagosånger som dyker upp som ett brev på posten när frågan om mäns våld mot kvinnor belyses. JA – det är skitpissigt att även ”bra män” drabbas av misstänksamhet, jag håller med. Men det är tyvärr resultatet av det här problemet. Så om de ”bra männen” ska slippa att misstänkliggöras, då får vi helt enkelt se till att göra ”bra män” av SAMTLIGA män. Annars går det inte.

Och det börjar med oss, med dig och med mig. Det börjar med att vi kvinnor konsekvent säger ifrån när män tar sig friheter, verbala eller fysiska. Men det börjar framförallt med männen själva. Att alla män tar sitt fucking ansvar och ser till att vara just – ”bra män”.

Och som jag å Jossan sagt i poddisen ett flertal gånger – om alla föräldrar bara kunde lära sina söner att inte våldta, slå eller utnyttja kvinnor så skulle vi slippa lära våra döttrar att ”inte gå ensamma sent på kvällen”, ”inte dricka för mycket” eller ”akta sig för att klä sig/agera utmanande”.

Jag är i alla fall glad att jag har chansen att uppfostra en ”bra man”, och jag tänker göra mitt allra bästa för att begåva världen med en fantastisk man som aldrig aldrig ALDRIG kommer ställa sig bakom kvinnoförtryck på något plan.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Jag tackar Josefin för att hon delar, och även du Vanja!
    Jag delade Josefins inlägg i dag, och några få timmar senare såg jag denna: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/feminist-gruppe-lukker-efter-hadefulde-trusler-afsenderne-kalder-det-satire/5880919

    Ennu ett exempel på varför Kjære Pappa är så himla viktig!!!

    Tack för att du delar!

    Tone 2015-12-22 13:35:14 http://None
    Svara
  • Så bra skrivet vanja!!

    Joline 2015-12-21 11:22:09 http://None
    Svara
  • Hej! Vilka rosacure produkter använder du? Du använder bara rengöring och ansiktsvatten? Ingen dagkräm eller så? 🙂 Eller fuktkräm kanske det heter 🙂

    Ha det fint

    Louise 2015-12-14 10:36:04 http://None
    Svara
  • Tyvärr hög igenkänning i den här filmen! Det börjas liksom sååå tidigt och vi måste få en attitydförändring i samhället. Palla alla kränkta män alltså som surar på den här filmen. Suck!

    Minns när jag var typ 7 och fröken hade allvarssamtal med oss tjejer i klassen. Vi ville att killarna skulle sluta retas/nypas och hennes kommentar till detta?
    1. Killarna är bara kära i er (happ så
    Då får man bete sig hur man vill alltså?)
    2. Om ni skrattar medan ni säger nej förstår inte killarna allvaret (eehh..)

    Jojosefin 2015-12-13 21:41:08 http://None
    Svara
  • Jag har faktiskt inte vågat titta på filmen.. Orkar inte idag, skonar mig själv vissa dagar när psyket känns för skört. Jag förstår ändå vad det handlar om och Josefins inlägg sparkade mig rakt i magen. Jag kan omöjligt förstå hur det är möjligt att människor (killar) gör så.. Helt ofattbart, inga ord räcker heller till att förklara avskyn. Och hur en önskar att en kunde kliva in i situationen där och då och bara plocka bort henne därifrån <3 Arma människa!

    En positiv sak i allt elände. Min fina sambo ska lära unga killar (7-9an) om detta via sin kuratorsroll. Jag tror att det är så jäkla viktigt, att han som kille (ja jag tror tyvärr att det är högst väsentligt) står upp för att förändra gentemot yngre grabbar. Han ifrågasätter själv de klimat som råder i tex fotbollslag (där han själv varit aktiv i många år, utan att reflektera). Det handlar nog mycket om förebilder i vilsna ungdomsår.. Ett klimat och en attityd som liksom lärs ut av äldre och formar dem yngre.

    Usch! Jag tittar på min dotter och ja.. Hjälp. Må världen se vackrare ut om 10 år -starting with us <3

    Kramar <3
    "Flickan och skulden" och "en våldtäktsman" av Wennstam (?) Är otroligt lärorik och fruktansvärd läsning.

    Karin & Z 2015-12-13 20:30:51 http://None
    Svara
  • tittade just på den innan jag gick in på din blogg! grina floder! har just blivit mamma till världens vackraste dotter och det gör så ont ! vet precis hur de var i skolan att vara den ”snygga i klassen” det var taffsa hit och dit. Däremot så blev jag aldrig kallad något fult i skolan men däremot av min första stora kärlek ”som var så snäll” av honom blev jag kallad hora och illa behandlad trots att jag var den tjejen med skinn på näsan. Jag skickade direkt vidare klippet till min sambo så han får se vad som kan vänta våran dotter och så att vi om vi får söner kan göra vad vi kan för att flickor ska vara säkra !!

    Malin 2015-12-13 19:53:06 http://None
    Svara
  • Arg och ledsen på samma gång! Meningen med den här filmen är väl solklar och ansvaret ligger på både män och kvinnor, pappor och mammor!
    Herreguuud!

    Victoria Glosemeyer 2015-12-13 18:19:02 http://www.victoriaglosemeyer.com/blog-page/
    Svara
  • Så viktigt! Det är snart 2016 och vissa stenåldersbeteenden lever tyvärr fortfarande kvar!

    Vicki 2015-12-13 18:17:16 http://None
    Svara
  • Fattar inte heller varför vissa ballar ur så. Filmens mening är ju att de ”bra” männen inte ska gå med på skämt så de ”dåliga” ska tycka att de är ”ok” att behandla kvinnor så och ta de ett steg längre. Att de som är ”bra” tidigt ska markera. Drar väl inte alla män över en kant ett dugg! De är säkert de som tar åt sig av beteendet som skriver!

    anna 2015-12-13 17:44:40 http://None
    Svara
  • !!!!!!!!! <3 <3 <3 !!!!!!!!!

    Josefin Dahlberg 2015-12-13 17:18:31 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!