Lite störigt faktiskt

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 presetEn grej jag stört mig på rätt länge nu är det trååååkiga utbudet på barnavdelningens killsida. Mycket är fint, absolut, men det är TRÅKIGT. Slinker man däremot in på tjejavdelningen hittar man (tycker jag) SÅ mycket mera kul plagg. Där finns mönster och färger – nåt som knappt verkar existera i klädväg för små killar. Detta brukar resultera i att jag handlar på tjejavdelningen till Iggy. Där hittade jag ovan hjärtbrallor – HUR söta?

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 presetÄven de här stjärntightsen kommer från tjejavdelningen. Så himla himla fina, och så himla himla skönt med tights tänker jag. Särskilt nu när det börjar bli overallsäsong.

Jag kanske inte ska böla för mycket, för i ärlighetens namn är jag inte så rackarns insatt i barnkläder. Tycker inte det är så spännande. Men när jag väl går ut å köper nåt vill jag inte bara hitta blåjeans och mörka tröjor. Jag vill hitta färg å mönster!

 

Processed with VSCOcam with hb1 presetSjälvklart finns det alternativ. Mini Rodini har en massa fint, men det är på TOK för dyrt tycker jag. Sen finns märken som Villervalla, men den stilen tycker jag inte så mycket om. För bjärta färger och för vilda mönster för min smak. Jag vill bara hitta snygga kläder, men som är lite KUL också. Har hört att River Island har jättefina barnkläder, men är tyvärr för dålig på att åka in till stan (läs: lämna söder).

Håhåjaja, ilandsproblem var det här.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
  • Jag syr själv

    Susanne 2015-11-25 13:26:52 http://None
    Svara
  • Jag syr själv

    Susanne 2015-11-25 13:22:46 http://None
    Svara
  • Sötis är de fina byxorna med hjärtan också från Lindex?:) måste bara säga att jag blir så glad när jag läser dina inlägg kollar på din och gulliga familjens klipp. Du är verkligen en förebild Vanja<3 Har inte mått så bra på senaste tiden, och livet går ju så klart upp och ner men har liksom haft en svacka som har varit ganska tuff. Tycker det var så fint när du delade med dig om din lite tuffare tid för ett tag sedan i bloggen. Men att man måste blicka framåt ta sig igenom. Tack för att du delade med dig! Varm stor Kram Siri

    Siri 2015-11-24 14:37:09 http://None
    Svara
  • Jag förstår ändå tänket, lite åtminstone, hos de stora kedjorna med könsuppdelat utbud. Enklare för kunden att hitta det man söker och lätt för personalen med ordningen sen behöver det ju egentligen inte kallas pojk- och flickavd och det skulle ju absolut kunna finnas en unisexavdelning också!!
    Men nu till det jag egentligen ville (budget) tipsa om då jag idag upptäckte Ica Maxis barnkläder. Mycket sköna kläder, inte för skrikigt och en hel del humor. Jag gick iallafall loss rejält.

    Lina 2015-11-23 23:15:03 http://None
    Svara
  • Jag fattar inte varför butikerna ens envisas med att dela upp tjej/kill avdelningarna. Framförallt baby avdelningarna, jag menar det är ju barn! Jag handlar själv mycket från ”killavdelningen” till min fyramånaders tjej!

    Elin 2015-11-23 23:05:58 http://elinmetz.forme.se
    Svara
  • Tycker som dig fast tvärtom! Vi brukar handla på ”killavdelningen” till dottern

    Linda 2015-11-23 22:22:07 http://None
    Svara
  • Åh vilka söta byxor hihi!
    Egentligen är det ju väldigt skumt att det är så, att killarna ska ha mörka, enfärgade kläder och tjejer färgglada mönstrade plagg. När de är så himla små. Egentligen lite konstigt att det ens finns tjej-och killavdelning till småbarn. Men så bra av dig att handla på båda avdelningarna<3. Ha det fint Vanja, kram Tora.

    Tora (torahansson.bl 2015-11-23 22:15:47 http://torahansson.blogg.se
    Svara
  • Jag handlar mycket på zara till min lilla kille. De har snygga men lite roliga kläder på både tjej och killavdelningen. Jag upplever att det är bra kvalitet och prisvärt.

    Jennie 2015-11-23 20:59:24 http://None
    Svara
  • Min unge går vår/sommar/höst mest i randiga brallor från pop och enfärgad t-shirts… Nu är det ullunderställ som gäller, finns i många fina färger och mönster, värmer gör det också 😉

    Stella 2015-11-23 20:46:24 http://None
    Svara
  • Samma här- fast tvärtom. Jag handlar massor på ”kill” sidan till min tjej. Varför inte bara skriva barn och enbart sortera efter storlek.

    Stephania 2015-11-23 19:54:04 http://None
    Svara
  • Halva min kommentar försvann. Blir det så om man lägger in en emoji, tro? Här kommer resten:

    Köra hela vägen från preggo ovh amning, till bebis och småbarn (nyfödd till 4 år). Om inte annat tycker jag att du och Niklas borde designa en kollektion för ex. Ellos! 😉

    Karin B 2015-11-23 18:09:42 http://vidarssyskon.blogg.se
    Svara
  • Helt enig!! Men nu när vi väntar en lillasyster till Speedo känns det lika trist på flickfronten… Tycker att ni på
    Glammiskontoret borde styra upp en bebiskollektion.

    Karin B 2015-11-23 18:05:57 http://vidarssyskon.blogg.se
    Svara
  • Jag shoppar nog lika mycket på kill som på tjej sidan till min son. Bryr mig inte så mycket om vilken sida det ”hör till” utan går på vad jag tycker är fint. Vart är stjärntightsen från? 🙂

    Erika 2015-11-23 13:18:16 http://None
    Svara
  • Åh! Jag har inga egna barn ännu men har två syskonbarn & många vänner som har fått barn senaste åren. Håller med till fullo. Tycker Lindex har blivit lite bättre i sin new-kollektion men fortfarande är uppdelningen mellan avdelningarna på pojk och flick otroligt tråkiga över lag, i alla sora kedjor. Jag vill dock tipsa om ”Little Indians”. Googla & kolla in deras butik. Älskar deras kläder med superfina tryck & mer naturnära färger. Mycket grått, brunt, linfärgat & svart. Allt unisex! Fantastiska barnkläder tycker jag. Det är ju klart också lite dyrare än tex hm & lindex. Det är ju inte en stor kedja! Men googla eller kolla in dem på Instagram om du inte redan känner till dessa!

    Emmi 2015-11-23 12:53:58 http://None
    Svara
  • Jättesvårt! Vi köper en hel del Mini Rodini begagnat och på rea. Med de andrahandspriser som är så får man ofta igen pengarna och om inte annat så är det inte dyrare i ”slutändan” än vad det är att handla från kedjorna eftersom de säljs för småsummor begagnade. Annars tycker jag att det ekologiska sortimentet (eko-nörd) på tex Lindex, Kappahl och Åhlens är helt okej färg- och formmässigt 🙂 Sen får man strunta i den löjliga könsuppdelningen. Min grabb har också mest från tjejavdelningen. Resonerar så att alla, oavsett kön, nog helst vill ha färg och glitter. Lite värna vardagsglädjen för ungarna!

    AC 2015-11-23 12:30:18 http://None
    Svara
  • Toppen att du skriver om det här! Håller med dig till fullo!
    Kan tycka att butikerna kunde skippa att könsuppdela tills barnen är i skolåldern i alla fall.
    Ju fler vi är som reagerar och påpekar detta på olika sätt desto större chans att det händer något.
    Tills dess får vi får fortsätta att även kolla på tjejsidan när vi shoppar barnkläder till våra söner helt enkelt! 🙂
    PS. Tycker att Zara har mycket fint på både tjej- och killsidan som funkar som unisex-plagg (vilket i mitt tycke är allt som inte har volanger, spets och dylikt).

    Jenny 2015-11-23 12:11:35 http://None
    Svara
  • Ja, visst är det svårt att hitta barnkläder! Vill tipsa om några Göteborgsmärken som gör fint, och ekologiskt: Koolabah, Anive for the minors, Modéerska huset, Emma & Malena, Filemon Kid (plus Duns och Villervalla men de är kanske för retro?).

    Emma 2015-11-23 09:17:09 http://stordad.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!