The loop of life 2.0

Processed with VSCOcam with hb1 presetJag skrev ju om the loop of life nyligen, hur allt liksom går i cirklar och att man bjuds på oväntade möten med oväntade mänskor på vägen genom livet. Här är ytterligare en sån grej. I dag postade jag ovan brev. Det innehåller ett förlagskontrakt för en låt jag skrivit som kommer ges ut av en annan artist. Men det är slutet på loopen (eller vem vet – kanske ännu en början bara?).

I början av loopen hittar man en 25-årig Vanja. Nyseparerad från ett låååångt förhållande (ni poddislyssnare känner personen som fanns i mitt liv innan Niklas som Mr Lidingö), hjärtekrossad och deprimerad. Hon skriver en massa låtar och drömmer stora drömmar. Skickar ut en sabla massa demos kors å tvärs med låtar som handlar om uppbrott och sorg, och FÅR SVAR från Pelle Lidell på Murlyn Music – den tidens absolut hetaste produktionsbolag.

Murlyn var upphovsmännen bakom några av den tidens största låtar – som Toxic med Brittan. De försåg även Janet Jackson, Jennifer Lopez och Sugababes (bland måååånga andra) med superhits. Och Pelle Lidell var VD på Murlyn. Ni förstår hur BANANAS det var att få ett mail från honom – att han gillade låtarna på demoplattan och ville att jag skulle komma på möte.

På darrande ben slank jag dit en mörk och snöig eftermiddag. Hade möte med Pelle som öste lovord över mitt låtskrivande (!!!) och sen presenterade mig för alla på Murlyn (mina stora låtskrivar/producentidoler!) som en ny lovande talang. Behöver jag säga att om jag pulsade dit så flög jag hem?

För att göra en lååång historia kort så blev det inget av mitt och Pelles samarbete då, framförallt pga personliga skäl som omöjliggjorde det mesta. Men. Våra vägar möttes igen i the loop of life, och numera är han European A&R Executive på Universal, och har precis pitchat iväg en av mina co-writes till en annan artist. Sjukt kul såklart, och ytterligare en spännande loop som livet bjussat på.

Så – med de här loop of life-inläggen vill jag säga att även om livet just i dag känns ASTRIST och fullkomligt händelselöst, eller till och med värdelöst för att du blivit besviken på nåt – så vet man aldrig vad morgondagen bjuder på. Kanske är det i morgon som just du blir överraskad av en av livets loopar?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • När jag var på begravning för några år sedan träffade jag en person dagen efter begravningen på en fika. Nu ska vi ha barn ihop. Vi sågs på en plats på över 100 mil hemifrån. Hade personen dött tidigare eller senare hade vi ev inte träffats. Blev en bra loop utifrån en tråkig händelse!

  Kamilla 2015-11-20 14:31:26 http://None
  Svara
 • Det där så himla sant! Fast just nu är jag i en dålig loop. Eller i fel stadie av loppen kanske. Tycker att jag gett och gett och försökt och kämpat så jävla länge, men det blir lixom inte någon utdelning av det. Men nu fick jag lite pepp på att ha tålamod iallafall 🙂 Hoppas du får en lugn och härlig helg fina du!

  Jenny W 2015-11-20 09:04:10 http://None
  Svara
 • Hej fina Vanja! Har aldrig tidigare kommenterat här men följt dig sedan Iggy var en bebis, så det var verkligen på tiden nu :)! Jag bor i Umeå men är för tillfället i Stockholm på besök och idag besökte jag Nytorget 6 och beställde självklart en ”the Vanja”. Den levde verkligen upp till förväntan, så smarrig! Hade hoppats på att se dig där men upptäckte sedan via instagram att du befann dig på andra sidan gatan på ett annat favvohak, typiskt! 😉 en annan gång! Du är en fantastisk förebild, fortsätt som du är och försök släpp föreställningen om du att alltid måste levera och vara på topp jämt! Vi finns kvar här ändå, jag lovar! Tusen cyberkramar till dig <3

  F 2015-11-20 02:04:43 http://None
  Svara
 • Så himla kul! Ja, det går liksom inte att förutsäga livet, stängs en dörr så öppnas en annan 🙂 I alla fall så småningom!
  Följer med spänning!

  Victoria Glosemeyer 2015-11-19 22:40:47 http://www.victoriaglosemeyer.com/blog-page/
  Svara
 • Fy fasen vad coolt! Blir så nyfiken på vem, vad och när? Visst skrev du om detta tidigare? Eller var det en annan låt? Har för mig att det var en stor artist i typ Asien du skrev då. Så jädrans ballt iaf! Blir meganyfis på låten.

  Jag tänker att ”the loop of life” och att saker kommer tillbaka som i cirklar borde hänga ihop med att göra många saker och aldrig stänga några dörrar, sköta allt snyggt liksom. När tiden är rätt kommer det tillbaka till en, på ett eller annat sätt.

  Kram du fina

  Karin & Z 2015-11-19 20:34:21 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!