Jagå Jossan ger vintagetips!

josefin och vanjaNyligen var ju jag å Jossan sjukt stolta över att ha fått göra en väldigt rolig sak ihop – vår första ”Josefin & Vanja”-grej utöver vår älskade poddis. Och nu kan vi avslöja vad sjuttsingen vi höll på med för nåt!

 

[youtube id=”BvVTUo_nFnw”]
Vi har nämligen fått äran att (i tokfint sällskap av exempelvis Sofi Fahrman!!) i samarbete med Blockets nya pop up-sajt Blocket Mode berätta om varför vi gillar att shoppa vintage, och ge våra bästa tips på hur man plockar vintagerussinen ur kakan. Känns faktiskt ASFRÄSIGT! Spana in videon ovan för att se oss in action! Vi visar några av våra egna absoluta favoritfynd och snickesnackar lite om varför vi alltid gillat att handla och sälja second hand.

Min personliga fascination för att köpa saker som andra älskat innan mig beror dels på att det är ett enkelt sätt att skapa en personlig stil, men också för att jag tycker om att känna att plaggen har en historia. Är ju som ni vet ett inbitet loppisfan, så skulle aldrig komma på tanken att SLÄNGA saker som kan bli någon annans nya skatt (känns ju fullkomligt världsfrånvänt?), så jag gillar ju dessutom att sälja mina egna gamla plagg och prylar. Senast i somras, på min å Jossans gemensamma loppis.

 

blocket modeTycker därför att Blockets satsning på Blocket Mode är en genialisk idé. De har sorterat ut de mest exklusiva modeannonserna och samlat dem på ett ställe, så att det ska bli lättare att hitta nya vintagedarlings. Perfekt för en sån som mig, som inte riktigt har varken tålamod eller tid att scrolla igenom hundratals annonser – här har någon redan plockat ut russinen ur kakan åt dig.

Jag slank in där för att se om jag kunde hitta ett par ankelboots till rimligt pris (finns maaaaaassor av Acnepjucks, ni som är Acnefans men inte sugna på att lägga en halv eller en hel månadshyra på dojor), men fastnade istället för ovan raringar i strl 38 från & Other Stories (min favvobutik) till ett riktigt fyndpris – 200 pix! Om någon mer än jag blir sugen så hittas de här!

I samarbete med Blocket

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Måste också kommentera er video, fantastisk! Jag förstår att ni blir överexalterade, ni är så grymma. Hoppas att få se fler liknande grejer med er. En tvodd kanske? Jag följer med spänning. Det blir bara bättre och bättre, the sky is the limit!

    Kattis 2015-11-05 20:57:54 http://www.sadnesstheory.com
    Svara
  • Wiii, hurra för det. Gillar att du lobbar så mkt för second hand, är ju lite av mitt mission ju… Som låten jag skrev ”Red leather jacket” som handlar om en skinnjacka som blir återfunnen på en second hand butik 🙂
    https://sadnesstheory.wordpress.com/2013/09/30/red-leather-jacket-lyrics-and-music/

    Kattis 2015-11-05 20:50:31 http://www.sadnesstheory.com
    Svara
  • Hej fina Vanja! Har läst din blogg länge nu. Den enda jag följer på riktigt faktiskt! Måste ju bara tala om, är på utbildning i Sthlm några dagar och idag har jag vart på Nytorget 6. Efter dina tips såklart! Irrade mig fram (är ju typ lantis från Norrland), men var helt klart värt det! Vilket mysigt ställe. Å god mat!

    Maria 2015-11-04 21:24:21 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!