Fynda på Blocket Mode!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 presetSom ni vet är jag en fyndjägare av rang; jag älskar loppisar, både att ha dem själv och att shoppa på andras, och jag älskar att handla second hand (eller VINTAGE som det numera så fräsigt heter). Dels gillar jag att man kan hitta unika grejer – sånt som gör ens stil personlig. Sen tycker jag också om känslan av att FYNDA, att göra en bra deal. Som ovan Chanel-plånka till exempel som blev min för…okej, inte en spottstyver kanske, men bra mycket billigare än om jag köpt den på Champs Elysées.

Ytterligare en bonus är såklart att det dessutom är bra för planeten – OCH att man genom att shoppa second hand (VIIIINTAAAAGE) får möjlighet att bära plagg och accessoarer med en historia. Jag undrar alltid vem som dansat i skorna innan mig, vad för spännande saker som köpts för pengarna i Chanelplånkan eller varför i all världen den som ägde mitt absoluta favoritplagg EVER (kimonon nedan) gjorde sig av med det.

 

Processed with VSCOcam with hb1 presetDen här rackaren köpte jag för typ tjugo spänn för snart lika många år sen. Jag har burit den SÅ många gånger, och jag älskar älskar ÄLSKAR den!

 

Processed with VSCOcam with hb1 presetOch hörrni! För alla er som också gillar att shoppa second hand måste jag bara tipsa om Blockets nya sajt Blocket Mode – där har de samlat alla de göttigaste annonserna i modekategorin på ett och samma ställe. Bara grejer med så kallad ”hög modegrad” (som man säger på modespråk) alltså. Typ Acne, Hope, Filippa K, Rodebjer – ja, ni hajar; utvalda prylar. HUR fiffigt?

Slinker man in där blir det sjukt enkelt att fynda andras gamla skatter, eller varför inte sälja några av sina egna och låta dem vandra vidare? Jag ska i alla fall in och kika efter de perfekta svarta ankelbootsen (och ev sälja mina Acne som jag inte är så förtjust i längre). Vill ni också spana in vad för godsaker som erbjuds där, så hittar ni Blocket Mode HÄR!

I samarbete med Blocket.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hej Vanja

    Har följt dig sen gvfv och tycker du är så himlens härlig, därför grämer jag mig lite för detta. Men jag tycker det har blivit så mycket som är så sponsrat. Jag kanske överdriver eller tröttnat på att det är så mycket i alla bloggar. Jag läser ett par olika bloggar dagligen och tillslut känns det som man inte vet vad som är vad längre. Som detta är blocket, nått inlägg sedan så handlade det och Libero, som många andra skriver samma reklamtext om, det är ellos både här och i podden. Jag kanske är överkänslig men jag tycker det börjar bli svårt att veta om du genuint rekommenderar något eller om det helt enkelt kom ett bud till dörren eller om det rent utsagt är något du får betalt för att säga. Jag älskar glammom, köpt både till mig själv och presenter. Jag lyssnar på varje podd och har rekommenderat den till alla coola kids jag känner. Så hoppas inte jag klassas som ett troll eller hatare för detta. Men det är en känsla som jag inte kan skaka av mig när jag läser här (och på andra ställen) och det grämer mig som sagt.

    mvh Emma

    Emma 2015-10-29 12:39:34 http://None
    Svara
  • Vet att du fått frågan 100 ggr, men hur gör du ditt hår, och vilken tång, ska köpa en ny och har för mig att du har köpt en då din gått sönder, du är ju så fin varje dag

    Stina 2015-10-28 16:49:15 http://None
    Svara
  • Å, jag blir så glad när jag läser ditt inlägg! Jag älskar att promota secondhand så himla roligt att sprider ordet.

    Skillnaden mellan secondhand och vintage är att vintage är något tidsspecifikt. Det behöver inte vara ett stort märke men typiskt för det årtiondet. Det är alltså inte samma sak. Vintage räknas det fram till sjuttiotal, vissa kan gå med på att räkna åttiotalet som vintage. Så vintage är inte ett nytt ord för secondhand. Just saying!

    Kattis 2015-10-28 13:20:44 http://www.sadnesstheory.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!