Ibland vill man bara gråta

[youtube id=”51QjlsXXlok”]
Jaaa hörrni. I torsdags var jag och Niklas på date night, så vi tänkte att det borde vi ju filma. Men torsdagen var en väldigt ohärlig dag för min del, och helst av allt ville jag bara spendera kvällen på soffan – gråtandes. Jag ryckte dock upp mig och pallrade mig ut, men det kändes så himla weird om jag skulle sitta där och smajla i klippet och låtsas som om allt var hunky dory, när jag egentligen mådde piss. Så då kände jag att om vi skulle filma nåt överhuvudtaget, så skulle vi filma LIVET. Som det är på riktigt. Och i riktiga livet är ju ingen (inte ens jag!) glad å pepp hela tiden. Så därför blev detta ett gråtklipp.

Jag försöker ju vara så ärlig jag bara kan i såväl blogg som podd som på kanalen, så jag skulle känna mig som världens falskaste mänska om jag la upp det här klippet, utan att ta med gråtdelen. Att ta bort gråten hade kanske varit smartare på nåt sätt, vad vet jag? Kanske är det någon som tycker jag känns svag eller ynklig, eller bara är allmänt ful och oinspirerade (varning – jag är en ugly crier). Men det spelar såklart ingen roll. Det enda som spelar roll är att jag inte känner att jag håller upp någon slags fasad för er, för det hade jag aldrig pallat med. Det hade känts vidrigt på så många plan.

Så denna söndag är jag ledsen att vara lite av en downer, men i dag ger jag er en gråtande Vanja.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
60kommentarer
  • Tycker det är fint att man får se alla sidor, mänskliga sidor. Alla är vi ju arga, ledsna och glada i omgångar. Förhoppningsvis mest glada men det är inget fel med att vara ledsen och arg då och då och att visa det. Vi behöver få ut alla våra känslor. Vi pratar en del om det här hemma med Marlon som snart blir 4 år. Att både barn och vuxna har rätt till alla sina känslor och han har sett mig både ledsen och arg. Jag vill inte låtsas som att allt är bra när det kanske inte är det, barn märker av sådant ändå. Det vi gör är att alltid prata och förklara, varför mamma är ledsen eller varför mamma blev arg på pappa. Att det är ingen fara, och att alla blir ledsna och arga ibland. Och så får han ställa frågor och säga vad han tänker på. Oftast känns det ju bättre när man fått gråta lite så hoppas det känns bättre nu <3

    Nathalie 2015-10-07 11:35:42 http://None
    Svara
  • Alltså jag får gåshud för att du och Niklas är så fina tillsammans. På riktigt!
    Hoppas även att det löser sig på jobbet <3

    stina 2015-10-06 20:29:04 http://None
    Svara
  • Finafina Vanja! Jag hoppas att det jobbiga löst sig eller i alla fall är på bättringsvägen och jag tycker det är fint att du vill dela med dig även av det jobbiga. Och förresten allt det där om att du är en ugly crier? Ser det ingenstans! Ta hand om dig ❤️

    Elin 2015-10-06 13:37:00 http://None
    Svara
  • Hej Vanja! Tycker det är fint att du ville dela med dig av dina tårar. Vi tackar för förtroendet och jag skickar en stärkande cyberkram. Kraaam!

    Anna 2015-10-05 23:41:23 http://None
    Svara
  • Wow! Vanja, vilken idol du är!! Tycker det är så coolt att du vågar visa ”the bad sides”. puss

    emma 2015-10-05 20:26:32 http://None
    Svara
  • <3

    JoLi 2015-10-05 20:21:27 http://morgonstunder.com
    Svara
  • Tack för att du delar med dig! Grät med dig och kan själv känna att det ibland känns lite bättre efter man gråtit en skvätt, eller flod. Vi är alla människor och man kan som sagt inte vara glad och pepp JÄMT. Tack igen!

    Carolina 2015-10-05 20:10:50 http://None
    Svara
  • Har oxå haft några tuffa dagar så sitter här o gråter tillsammans med dig <3 så fint att du delar med dig. Kram o tack!

    Tina 2015-10-05 15:39:20 http://None
    Svara
  • SÅ imponerad av att du lägger ut detta. Okonstlat och äkta, precis som med så mycket annat när det kommer till dig. Det finns alltid en baksida och det är lätt att glömma när det man oftast får se är en välputsad fasad. Jag tror verkligen att det är orsaken till att du har så himla goa läsare; kommentarerna man läser på din blogg skiljer sig så otroligt mycket åt från andra bloggars, och det känns verkligen som att man har en dialog med dig mer än att man är en i massan. Är själv inte en sådan som normalt kommenterar på bloggar. 🙂 Hoppas du mår bättre snart, är övertygad om att jag inte är den enda som skickar positiva tankar till dig!

    My 2015-10-05 15:36:15 http://None
    Svara
  • Haha jag måste sluta lyssna/titta på dina skapelser på tunnelbanan. Jag lyssnade på poddavsnittet där Josefin pratar så personligt på tunnelbanan och nu nyss på klippet här uppe och jag börjar ju gråta med! Du är så bäst och en förebild på alla möjliga sätt och vis. Världens största cyber-kram!

    Justine 2015-10-05 12:56:31 http://None
    Svara
  • Kära Vanja!
    Jag är helt hundra på att jag pratar för nästan alla som följer dig när jag skriver de här.
    Gråt, om du är ledsen.
    Skratta, om du är glad.
    Skrik, om du är arg.
    Vi finns här genom allt.
    De är ditt liv vi följer och du ska aldrig känna att du måste skratta fast du är ledsen för våran skull.
    Vi följer dig genom vått och torrt.
    Alla dagar i veckan.
    Just för att du är du.

    Towa 2015-10-05 12:25:06 http://None
    Svara
  • Finaste Vanja!

    Jag kan bara gissa vad som hänt och vad det nu än är så gjorde du ditt bästa. Om jag hade varit i Stockholm så hade jag bjudit dig på en fika men tyvärr bor jag i Arktis…blir lite svårt MEN jag tror faktiskt att det blir av en dag.
    Skickar värme och kärlek 🙂

    Malin 2015-10-05 11:56:21 http://None
    Svara
  • Vackraste Vanja! när man visar sig svag, och vågar erkänna det, det är också då man är som starkast. För mig är det otroligt viktigt och jag påminner mig själv om det varje gång jag känner mig ledsen.
    Sen finns det inte heller något ont, som inte för med sig något gott! All styrka och kärlek till dig! <3

    Maria 2015-10-05 08:37:27 http://None
    Svara
  • Men vanja! Vad du är stark som visar att alla människor liksom mynt har två sidor! Eloge!
    Dock hoppas jag att vad det än var löste sig eller att du i alla fall mår bättre nu. Kram!

    Annie 2015-10-05 02:40:49 http://None
    Svara
  • KRAM till dig! <3 att ha dåliga dagar och behöva gråta en skvätt är bara mänskligt. Varje gång jag går in och läser din blogg, kollar på youtube-klipp eller lyssnar på podcaster så slås jag ofta av hur glad, stark och positiv du är, och du är en person som inspirerar mig! Att se den här sidan av dig gjorde bara att du växte ännu mer i mina ögon.

    Hanna 2015-10-05 02:13:25 http://None
    Svara
  • Tack för att du delar med dig! Tycker själv det är svårt att säga öppet att just nu mår jag inte bra. Tyvärr är det så just nu. Det jobbigaste är egentligen att det känns som att alla lever så perfekta liv och är så lyckliga. Och så kommer jag och lever sunkliv och är olycklig liksom. Men jag har en ”Niklas” i mitt liv jag mee och det är jag väldigt tacksam för. För jisses vilket stöd han är. Det är fint, mitt i allt jobbigt.

    Lite kluven till Niklas skägg. Det känns lite som att skägget inte behövs, det lyfter inte looken liksom, samtidigt ser det absolut inte tokigt ut. Jag tror att han skulle kunna ha enbart mustasch också, beror lite på vilken stil han vill köra med. Men han ska ha det han trivs bäst i, han passar bra i både med och utan.

    Nu ska jag möta måndagsångesten och gå och lägga mig. Godnatt/godmorgon. Kram

    Julia 2015-10-05 02:01:32 http://None
    Svara
  • Jag älskar faktumet att du inte försöker dölja tråkiga, jobbiga eller trista inslag som vardagen bjuder på utöver det fina. Du är för go Vanja!

    Maria 2015-10-05 01:56:13 http://None
    Svara
  • Massa kärlek och kramar till dig Vanja! <3 min favoritlåt i såna situationer är "du är snart där"- Håkan Hellström. Han sätter ord på allt det där tunga som känns i bröstet, men ger också hopp och styrka att fortsätta kämpa!

    M 2015-10-05 01:07:53 http://None
    Svara
  • Fantastiskt fint att du delade med dig, blev själv tårögd eftersom man kan ana situationen och sätta sig in i den. Det här är varför man vill följa dig Vanja! För att du är så jäkla ÄKTA! 🙂 Kram!

    Emelie 2015-10-05 01:04:24 http://None
    Svara
  • Det är fint att våga visa sig sårbar, det är genom sårbarheten man kommer närmre varandra. Förstår att det kan vara läskigt att göra det inför så många, men du är modig och vi som läser din blogg kommer stötta dig så gott vi kan! Du är fantastiskt!

    Kristina 2015-10-05 00:21:10 http://ordningochinreda.devote.se
    Svara
  • Ni är bara så sjukt söta tillsammans, blir helt tagen av er kärlek!
    Och alldeles, alldeles underbart att du visar alla känslor & sidor av livet!

    Petra 2015-10-04 23:36:58 http://None
    Svara
  • Jag tycker du är både modig och stark som vågar visa dig ”svag” och gråta. Du är så otroligt inspirerande.

    Linnea 2015-10-04 23:24:32 http://None
    Svara
  • Om Niklas är nöjd med skägget ska han behålla det! Men…. eftersom att ni fråga vad vi tyckte så måste jag nog säga att han ska ta bort det. Niklas har ett väldigt ”pojkigt” ansikte och jag tycker han ska köra på det! Min kille har det med, hehe. Vissa kan ha skägg och andra inte :). Ser mer cleant ut utan och har man ett fint ansikte behöver man inte gömma det under skägg :D.

    christina 2015-10-04 23:09:13 http://christinasinspo.blogg.se
    Svara
  • Jag hoppas inte jag låter skadaglad, för det är verkligen inte min mening, men det är skönt att se hur någon annan vågar vara ärlig med hur verkligeheten faktiskt kan kännas och vara. För så är det, livet är inte alltid lätt och roligt, och det är helt okej. Det är liksom en del av livet. Depp kan också vara pepp! Kram till er!

    Charlie 2015-10-04 22:55:36 http://None
    Svara
  • Så fint att du delar med dig av att inte ens du är på topp jämt! Starkt av dig! Och på något sätt känns det som om man nu verkligen kan tro på din glädje och positivitet när du visar den, för nu förstår man ju att ingenting är en fasad. Om du förstår vad jag menar 🙂

    Mia 2015-10-04 22:14:59 http://None
    Svara
  • Tack så jättemycket Vanja för att du vågar visa upp den här sidan av vardagen.

    Efter en superjobbig och intensiv vecka så brast det verkligen för mig när jag tittade. Klippet skänkte även en del tröst då man inser att ingens liv är klämcheckt och på topp jämt utan att det är helt ok med gråtfester ibland. Kramar till dig!

    Anna 2015-10-04 22:06:44 http://None
    Svara
  • Du är äkta! Jag älskar äkta och jag älskar dig.
    Stor Kram Jossan

    Jossa 2015-10-04 22:01:11 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
    Svara
  • Finaste Vanja! Tycker det visar på ett stort hjärta och ärlighet att du visar när du är ledsen. Man får vara ledsen! Och hallå, du är aldrig ful eller dålig. Hoppas allt blir bättre snart. Puss och kram <3

    Isa 2015-10-04 21:00:40 http://None
    Svara
  • Ibland suger ju livet, och så får de va! Jag tycker snarare du visar dig ännu mer mänsklig och stark som vågar visa att livet INTE är en dans på rosor! Kramar!

    Caroline 2015-10-04 20:57:03 http://None
    Svara
  • Tycker det är så fint av dig att dela det här. Det är inget konstigt eller skamligt i att gråta ta och vara ledsen, det är bara mänskligt. Massa kärlek till dig bästa Vanja! Jag lyssnar på dig och Josefin varje vecka och ni är så otroligt inspirerande och fina människor!

    Paulin 2015-10-04 19:41:15 http://None
    Svara
  • Du är ju så bra! Jag blev också ledsen när jag såg dig gråta! Jag hade en sådan dag häromveckan. Det är skönt att få gråta!
    Ni är sååå perfect match du och Niklas! Behåll skägget btw Niklas 🙂
    Stor söndagskram fina ni!

    Ottilia 2015-10-04 19:25:51 http://None
    Svara
  • Fina fina fina Vanja! Ibland vill man bara gråta. Och då är det okej. Det är okej att vara ledsen. Sitter och bölar smått med dig fast av en helt annan anledning. Såg dig gråta på klippet och då förlöste det mitt eget. Haha. Tack.
    Det är super duper mega starkt av dig att du väljer att dela med dig av detta! Att du vågar. Så jävla fint.
    Massa kramar!

    Natali 2015-10-04 19:18:56 http://None
    Svara
  • stor kram till dig

    emma 2015-10-04 18:15:37 http://None
    Svara
  • Känner med dig… Ibland behöver man (och säkert extra mycket som egen förtagare) ha en fruktansvärd massa skinn på näsan. Skönt att se att du lyckats behålla din näsa mjuk trots ett så lyckat företagande!
    Och vadå ”ugly crier”…. Hur fin som helst ju.. Själv ser jag ut som en kombo av snorig, tjurig treåring och Rudolf med röda mulen som supit en vecka..
    Och..Niklas, behåll skägget!!

    Lina 2015-10-04 18:09:30 http://None
    Svara
  • Tycker det var superbra av dig att visa den sidan också! Heja heja!

    Vera 2015-10-04 17:22:31 http://None
    Svara
  • Å fina du och fina ni 🙂

    Viktoria 2015-10-04 16:07:29 http://None
    Svara
  • Åh detta var precis vad jag behövde (såklart jobbigt att du är var ledsen). Men så skönt att få se äkta känslor, som inte bara är glada. Starkt gjort Vanja!! Och skägget, det tycker jag ska vara kvar. ☺

    sandra 2015-10-04 15:54:02 http://None
    Svara
  • Fina, underbara Vanja! Många stora, varma bamsekramar skickar jag till dig! Du klarar det! Alla får vara ledsna ibland. Kram <3 <3

    Ida 2015-10-04 15:44:50 http://None
    Svara
  • Åh Vanja, du är SÅ fantastisk! Det är väldigt befriande att följa någon som dig som visar att alla har sina toppar och dalar! Du är stark och du är en stor inspirationskälla för mig – tack för det!

    All kärlek:)

    Vibeke 2015-10-04 15:43:56 http://None
    Svara
  • Vanja, bara så fint och bra att se detta. Gör att man gillar dig ännu mer! <3

    Sofia 2015-10-04 15:34:08 http://None
    Svara
  • Autenicitet – så viktigt ( och tom trendigt nuförtiden..) . Du är dessutom fin när du gråter. Melankoli, Amelie Montmartre och allt det där. Livet – oavkortat – är alltid mest intressant. Kram Vanja !// Leila aka ejutgivetmaterial

    Leila 2015-10-04 14:59:29 http://None
    Svara
  • Livet går upp och ner för oss alla och det är fantastiskt att du vågar visa upp en äkta vardag som faktiskt inte alltid är solsken! Du är stark som vågar visa verkligheten och inte bara en fluffig fasad! Massor med kramar ♥

    Johanna från Tjörn 2015-10-04 14:54:37 http://None
    Svara
  • vanja vanja vanja. Du är min vackra och kloka idol <3

    ISA 2015-10-04 14:48:33 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Ni e så grymma! Härligt att se att ni vände kvällen till en superdejt! ❤️

    Linda W 2015-10-04 13:49:05 http://None
    Svara
  • Jag tycker det va jätte fint att du dela med dig om en sån där dag då man inte riktigt orkar hålla ihop sig sj längre. Tack för att ni är så öppen

    Elina 2015-10-04 13:39:57 http://None
    Svara
  • <3

    Ellis 2015-10-04 13:38:06 http://None
    Svara
  • Ärlighet är något man ska vara stolt över, inte dölja.
    Starkt med gråt och känslor i klippet.
    Fint med lite skägg också! Låt det vara och se vad som händer 🙂

    Ella 2015-10-04 13:37:42 http://None
    Svara
  • Bästa Vanja! Det är så skönt att du vågar visa att livet inte alltid är guld och gröna skogar. Speciellt den yngre publiken tror jag behöver veta att allt inte alltid är så perfekt som det verkar. Du är SÅ modig som lägger ull detta! Mer från det VERKLIGA livet i soc.media!!! Kramar / S

    Sofia 2015-10-04 13:23:12 http://None
    Svara
  • Tycker denna video är otroligt fin för det är ju såhär livet är – upp och ned, fram och tillbaka! Det blir annars svårt att uppskatta saker om det skulle vara på ett och samma sätt hela tiden, så att du visar att det ibland är ledsamt för dig, tycker jag bara visar en ärlighet som jag dras om än mer till! Fortsätt att vara du, ledsen som glad, pepp som opepp. Personligen tycker jag mer om att få hela det paketet än bara en sida av det hela! Heja dig <3 Ps. Tack för den fina kommentaren på min blogg, blev helt rörd! Kärlek till dig!

    Lina 2015-10-04 13:18:19 http://lier.se
    Svara
  • Tack tack tack för att ni delar med er av det här ❤️❤️ Även om det såklart är aptrist att du mådde piss så är klippet väldigt stärkande! Gråtandet är verkligen något som måste sluta vara något ”skämmigt och svagt” – det är ju faktiskt tvärt om. Kroppen gör sig ju bara av med stressen/sorgen/pmsen/whatever som bubblar upp, bra ju!

    Oriasienna 2015-10-04 12:56:12 http://www.nouw.com/oriasienna
    Svara
  • Tack för att du vågar dela alla sidor. Naket, ärligt och vackert. Du är en stor inspirationskälla för mig, i stort och smått. Tack för bloggen, podden, tuben och babyloonz(som båda sönerna på 2 och 5 år älskar)

    Finaste söndagen till dig och dina. Kram <3

    Linda 2015-10-04 12:42:57 http://None
    Svara
  • Jag grät med dig Vanja! Fint att se en person som VÅGAR visa sina olika sidor – ingen är glad och sprudlande hela tiden. All cred till dig! Kram

    Johanna 2015-10-04 12:29:02 http://None
    Svara
  • Ni två är ju bara för fina och Vanja, så himla stark och känslosam. Att ni öppnar upp er såhär, all kärlek till er!! <3

    Clasine 2015-10-04 12:26:13 http://None
    Svara
  • Fina fina du! Älskar att du vill och vågar dela mig dig av det här! Om det är någon som tycker att du är svag och ynklig är jag bombsäker på att vi är sååå många som backar dig! Ibland måste man få vara ynklig och liten!
    KRAM

    Sanna 2015-10-04 12:08:50 http://None
    Svara
  • Vrf så ledsen?

    Pernilla 2015-10-04 12:01:45 http://None
    Svara
  • Ibland vill man bara gråta! <3 <3 <3 <3 <3 <3

    Lisa 2015-10-04 11:44:00 http://None
    Svara
  • Fina, fina Vanja! Mina tårar rann också när jag såg dig gråta! En stor kram och massa kärlek för att du delar med dig av hela dig. Älskar att du är så öppen och visar livet på sitt rätta sätt, fullt med kärlek, glädje, fram- och motgångar och ibland tårar ♡ KRAM

    Emma 2015-10-04 11:28:39 http://None
    Svara
  • Fint att du delar med dig. Jag känner i igen mig i det du säger, att man kan gå i veckor och känna sig glad med en dag brister det. För mig brast det igår då jag råkade köra fel i en rondell och en man blev fruuuuktansvärt arg på mig – en bagatell men det fick mig att bli jätteledsen. Jag och min sambo skulle köpa en matta, så där stod jag bakom en hylla på Rusta och grät så tårarna sprutade. Men så är det ibland, och oftast känns det bättre efteråt. Man måste få gråta ibland <3

    Johanna 2015-10-04 10:48:04 http://None
    Svara
  • Superbra och starkt initiativ. Inte de minsta svagt eller ynkligt, skulle någon säga de då har dem med all säkerhet inte levt ett rikt liv. Allt handlar om balans mellan bra och dåligt, skönt att äntligen få se att de finns båda i en annan människas värld. Dock tråkigt att du är ledsen, massa positiv energi till dig! Stay sunshine ☺️

    Lisa 2015-10-04 10:26:43 http://None
    Svara
  • Du är helt fantastisk som delar med dig av detta. Underbart! Stor kram till dig och ditt stora hjärta <3

    Cecilia 2015-10-04 09:44:37 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!