Inte tillräckligt engagerad?

vanja wikström 2För ett tag sen fick jag den här kommentaren på det här inlägget, som dels gjorde mig lite ledsen men som också var bra eftersom den fick mig att fundera:

Hej Vanja! Nu har jag följt din blogg ett tag, hittade dig genom gravid vecka för vecka, vi var gravida samtidigt och har jämngamla småttingar hemma! Jag tycker om din blogg, den är uppfriskande och trevlig, man blir på gott humör och inspirerad. Men jag saknar lite samhällsengagemang faktiskt. Nu känner jag att bla Bla köpa klocka hit, och skor för tio tusen dit och det konsumeras hit och det konsumeras dit. Hur tänker du kring flyktingkrisen och har du agerat på något sätt?

Min första reaktion var att känna mig lite ledsen och sårad. För även om jag inte har skrivit om flyktingkrisen så hoppades jag att mitt samhällsengagemang ändå skulle ha märkts i bloggen. Mina hjärtefrågor är rätten till planerat kejsarsnitt, feminism och entreprenörskap/att VÅGA – alla tre (enligt mig) otroligt viktiga samhällsfrågor som jag på olika sätt försöker belysa i mina kanaler så ofta jag kan.

Att jag sen inte kommenterar andra typer av händelser (som flyktingkrisen) beror kanske framförallt på att den här bloggen liksom aldrig varit en plats för sånt, eftersom jag fokuserat på annat. Om jag hade det där 48-timmarsdygnet som jag eftersökt så länge nu kanske jag skulle hinna med att även skriva om aktuella nyhetshändelser och mina tankar kring dem. Men eftersom tiden inte finns har jag koncentrerat mig på det som jag känner att jag gör bäst. Det vill säga att peppa, att inspirera och att belysa de utvalda frågor som jag är engagerad i.

Jag har inte haft en tanke på att skriva om just flyktingkrisen, eftersom det för mig är så självklart att det är en massiv tragedi, och lika självklart att vi alla hjälps åt så gott vi kan, på de sätt vi kan. Nåt som världen ju faktiskt visat prov på den senaste tiden. Men! Givetvis är det idiotiskt av mig att inte ha använt mina kanaler till att uppmana folk att hjälpa, för det är ju faktiskt ett av de sätt som just JAG kan bidra. Kanske kan jag genom att publicera detta göra att några extra välbehövda kronor rullar in till de organisationer som jobbar för att hjälpa människorna på flykt:

Sms:a FLYKT till nummer 72 900 för att skänka 100 kronor. 
Sms:a FLYKT50 till nummer 72 900 för att skänka 50 kronor. 
Sms:a FLYKT200 till nummer 72 900 för att skänka 200 kronor. 
Sms:a FLYKT300 till nummer 72 900 för att skänka 300 kronor. 

Jag har givetvis bidragit, och pengarna går till Unicef, UNHCR, Läkare Utan Gränser, Röda Korset och Rädda Barnen. Skicka ett sms ni med, tar fem sekunder och kan betyda skillnaden mellan liv och död för en annan mänska!

 

vanja wikström3Så på ett sätt är jag glad att den där kommentaren trillade in, för den fick mig att plita ner ovan rader. Tänk om de kan göra skillnad? Ledsen att jag inte tänkt på detta innan, men som jag sa känns vissa saker liksom för självklara, man tycker inte att någon ska behöva uppmana eller påminna om sånt här. Men givetvis behövs det, och det är jag glad att jag insett.

Däremot gnager det lite i mig, det där med ”brist på samhällsengagemang”. Om det är en mer politiskt engagerad blogg man är sugen på, så kommer jag nog tyvärr aldrig vara den som levererar bäst på den fronten. Då finns en massa andra superbraiga mänskor som gör det strålande. Tycker till exempel att alla borde kika in hos min superkloka cyberkompis Elisabeth Lindroth, som gång på gång på gång lyckas få till otroligt tänkvärda inlägg (som detta till exempel, eller det här). Tipsa gärna om fler stjärnor i kommentarsfältet!

Jag är ju en sån där som helst vill att alla ska vara glada och nöjda hela tiden, och det kryper av obehag i mig om jag gör någon besviken. Som jag ju nämnt i podden är detta helt klart ett resultat av att jag blev mobbad som liten; är inte alla omkring mig nöjda med det jag gör mår jag dååååligt. Så nu mår jag lite dåååååligt över att:

1) El bloggo inte är perfekt pga av avsaknad av samhällsengagemang (ni hör ju själva, orimliga krav kan vara min specialitet ibland)

2) Det samhällsengagemang som jag trodde var tydligt inte märks (i alla fall inte tillräckligt)

Och jag VET att jag inte alltid kan göra alla nöjda, det är omöjligt. Och hade någon kritiserat mig för att lägga upp för få outfitbilder, eller ge dåliga glasstips, eller nåt annat som jag inte bryr mig så himla mycket om, så hade jag….inte brytt mig så himla mycket om det helt enkelt. Men just det här med SAMHÄLLSENGAGEMANG gör lite ont. För jag tycker ju att jag ÄR samhällsengagerad i allra högsta grad, och att jag försöker visa det på olika sätt här i bloggen. Genom att peppa och inspirera (hoppas jag) framförallt brudar till att GÖRA VÅGA KRÄVA SIN RÄTT osv.

Kanske är det så att mitt engagemang KÄNNS mer än det SYNS, då en hel del av det görs utom syn- och läshåll för er blogoliner. Jag får ju enormt mycket mail, med lika enormt fina/sorgliga/peppiga/deppiga stories. De handlar om relationer, ohållbara livssituationer, kämpiga arbetsprylar, entreprenörskap, depression, självskadebeteende med mera. Jag är SÅ glad att jag får dessa mail, de är i många fall oerhört utlämnande och personliga. En YNNEST att få motta och läsa, och jag blir så STOLT och så BERÖRD att ni skickar dem till just mig. Att ni vill dela era tankar och liv med just mig.

Detta gör ju att jag givetvis vill svara på alla dessa mail, och det gör jag också. Ibland tar det väldigt lång tid (ni som mailat mig och inte fått svar än – ge inte upp! Det kommer!), eftersom jag gör det när jag hinner, och ni vet ju hur lite tid jag har. Men alla som mailar får svar till slut, och jag försöker verkligen engagera mig i dessa svar, och inte bara skriva nåt snabbt för att liksom ”klara av” det. Nej, jag vill ju försöka ge nåt tillbaka till de här mänskorna som delat så privata saker med mig. Dessa mail är en stor del av mitt samhällsengagemang, men de vet ni ju kanske inte riktigt om. Och jag måste erkänna att det känns lite löjligt nu att jag prompt måste berätta om dem för er, så att ni ska FÖRSTÅÅÅÅ att jag ÄR SAMHÄLLSENGAGERAAAAD ha ha. Får skylla på den där tioåringen som blev kallad för fetmadvärg och utelåst från skolan varenda dag, som bara ville att alla liksom skulle GILLA HENNE. Är ni med?

Oj, nu blev det här inlägget både längre, djupare och vidare ämnesmässigt än vad jag hade tänkt. Nu avslutar jag med att:

1) Sluta upp med att känna mig sårad – jag KAN inte vara alla till lags, även om jag verkligen verkligen vill

2) Känna att det var BRA att den där kommentaren slank in, för jag känner att den gjort mig mer medveten om vad jag skriver, och att jag ju faktiskt tycker och tänker en massa saker som jag kan bli bättre på att dela med mig av.

Okej, kram på er! Nu är det dags att gå hem från office å mata mitt barn. Med ekologisk mat, för övrigt också nåt som jag hoppas går fram här i bloggen och som jag tycker kan sorteras in under samhällsengagemang; att leva ekologiskt. Nää ni hör ju, nu får jag stänga ner datorn.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
  • Varje gång jag läser din blogg så tänker jag – tack Vanja! För att du delar med dig av och bjuder in oss läsare i ditt liv. Det går inte att skriva om allt och det alla andra önskar och då vore inte det här din blogg. Personligen så är jag starkt påverkad av de tragedier som drabbar världen och jag gör vad jag kan – så bra att många av oss har det så bra att vi kan dela med oss. Det är så härligt att kunna titta in på din blogg och bli fylld av pepp. Som du pratat om i podden så är du en person som väljer glädje och det genomsyrar hela din blogg. Jag tycker du tar upp mängder med samhällsfrågor och inspirerar. För att kunna dela med oss så behöver vi ha något att ge, och känna att vi kan dela med oss- du ger iaf mig inspiration och lite jädraranamma, något som får mig att kunna ge vidare till personer i min närhet! Personen som skrev menade säkert bara väl och läser ju din blogg vilket betyder att hen över lag gillar den 🙂

    Linda 2015-09-16 23:42:14 http://None
    Svara
  • Jag tyckte faktiskt att det var skönt att du inte skrev om flyktingkrisen. Den läser jag hellre om i dagstidningar. Har uppfattat din blogg mer som mammablogg och livstilsblogg. Sedan tycker jag att du bestämmer vad du skriver om. Inte vi läsare. Tycker även det känns lite falskt att alla plötsligt är djupt engagerade i just denna frågan när man normalt inte lägger särskilt stort engagemang på att hjälpa andra? Det finns många människor som behöver hjälp. Kanske ska man skänka pengar regelbundet varje månad eller finna sätt att hjälpa andra människor i sin vardag.

    Isabelle 2015-09-16 11:32:56 http://None
    Svara
  • Hejhej Vanja!!

    Du ska INTE känna att du behöver skriva om elände och kriser som finns i världen. Dels är det uppenbarligen inte det som du vill skriva om (då hade jag aldrig fastnat för just din blogg) och tyvärr kommer kriser alltid finnas och skriver du om det ena tycker andra att du ska skriva om något andra. Det är helt upp till dig! Din blogg, ditt val och du väljer vilka tankar du vill dela med dig.
    Älskar för övrigt att läsa din blogg!! Jag blir glad, inspirerad och för mig är stunden då jag läser bloggar mitt sätt att varva ner och hitta ny energi. Då vill jag INTE läsa om en massa elände som jag läser om/ser överallt ändå!

    Jessica 2015-09-16 02:39:18 http://None
    Svara
  • Jag kan inte säga det bättre än vad ovannämnda redan gjort. Det du gör och det du står för duger. Tänk om det bara fanns en blogg smink världen och den hade allt och lästes av alls, utan att man kunde välja… va trist.

    Anna Lundin 2015-09-16 01:29:16 http://None
    Svara
  • Följt dig på insta o här sen du väntade Iggy, och jag tycker att din blogg är en skön blandning av livet i positiv anda! Vilket är anledningen att jag började följa. Minns att du för längesen fick kritik att du var ”för glad”.. Som sagt; man kan inte göra alla nöjda.

    Vi är många som uppskattar dig o din blogg, som kommer hit för en energikick o positivitet

    Cassie 2015-09-15 23:56:43 http://None
    Svara
  • Jag tycker din blogg är himla bra! Den ger mig inspiration och glädje på alla sätt! Alla bloggar kan inte inrikta sig mot sammhällsfrågor och liknande. Det är det jag gillar med din blogg att man blir glad och som jag tidigare skrev, inspirerad! Man läser så mycket om flyktingkris och sånt ändå kan vara skönt att bara gosa in sig i bebis-stuff, inredning och familjeliv och allt annat som du nu tar upp i din blogg.
    All kärlek till dig<3 kram

    Linnéa 2015-09-15 23:32:00 http://None
    Svara
  • Älskar din blogg, blir lika inspirerad o glad varje gång man klickar sig in här!! Keep up the good work

    Elin 2015-09-15 23:29:42 http://None
    Svara
  • Hej Vanja,

    Läser fin blogg dagligen och tycker du har en perfekt blandning på ämnen. Jag tänkte precis igår att du skrev så jäkla upplyftande om att vi tjejer ska peppa varandra! Blev så inspirerad så hade en tanke att jag måste få det vidare på nåt sätt; jobbet, kompisar osv. Speciellt sedan vi fick barn har det blivit tydligt hur vi tjejer tycker och tänker, gärna nedsättande och dömande, om varandra och våra val. I mitt yrke som är kvinnodominerat är det ännu mer tydligt, är du kvinna och chef vill du inte gärna lyfta fram dina medarbetare. But why?! Vi måste ju peppa varandra, precis som du skrev! Med detta vill jag bara förmedla att ditt engagemang går fram tydligt. Glöm inte att fortsätta blogga om klädtips, i need you i min jakt på basgardeob!

    Maria 2015-09-15 22:59:23 http://None
    Svara
  • Du är en fantastiskt begåvad o fin människa. Stå upp för dig själv, det du gör är fantastiskt! <3

    Malin 2015-09-15 22:34:53 http://None
    Svara
  • Hej!
    Jag läser din blogg och tycker verkligen att innehållet är intressant och givande. Mellan raderna går att läsa hur du brinner för olika frågor utan att du behöver öppet skriva dina åsikter i ren text. Och jag gillar det! Det finns en massa ställen där man kan läsa om åsikter hit och dit och vad man ska vara för och emot. Det intressanta är hur man implementerar sitt engagemang och tyckande i vardagen och det gör du på ett fantastiskt inspirerande sätt! Tack för en bra blogg!!

    Evelina E 2015-09-15 22:32:51 http://None
    Svara
  • Hej!
    Du är absolut samhällsengagerad! Jag uppskattar det med din blogg, att du skriver om att alla kan, det är bara att hoppa! Det motiverar och det är att vara engagerad till allra högsta grad. Nej absolut, du bloggar inte om flyktingkatastrofen men du bloggar om att tjejer kan/entreprenörskap/kejsarsnitt/föräldraskap/ekologiskt/loppis/vardagsglädje (vardagsglädje är absolut samhällsengagemang för mig iallafall, du brinner för att skapa en bättre folkhälsa och ett lyckligare vardagsliv) plus mycket mer såklart. Men jag gillar det med dig, att du tar upp saker som inte står på aftonbladet varje dag men som är lika relevanta ändå! Tack för en bra blogg som förgyller min vardag!

    Thalia 2015-09-15 22:24:52 http://None
    Svara
  • Hej Vanja! Jag är en tjej som slaviskt (ska man skämmas lite kanske 😉 ) följer dig på Instagram, Snapchat och Youtube.
    Har precis läst vad denna person skrev och sedan läst igenom detta inlägg du skrivit. Jag förstår att du blir ledsen när någon skriver sånt här till dig.
    Men denna person är en människa som du fullkomligt ska skita i. Hen har säkert läst din blogg och allt men bara för att det är en flyktingkatastrof i värden så behöver inte alla inlägg på alla bloggar hela tiden handla om det! Att man ska uppmärksamma det och hjälpa till så gott man kan är en självklarthet, Vi lever på samma jord och det är fruktansvärt det som händer!
    Men bara för det så är det inte så att vi ska sluta leva våra liv för det. Och om du vill köpa skor och lägga ut det så ska väl du självklart få göra det! Blir upprörd av denna människa som inte tänker före hen skriver.
    Vet att det är svårt att skaka av sig det men du skrev bra att du inte kan vara alla till lags.
    Gamla uttrycket Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
    Jag tycker att du är grym och du en av mina starka förebilder. Grym entreprenör och en cool och skön tjej. Hoppas att jag får träffa dig nån dag och bara säga Hej och snacka en stund. Nån gång kanske 🙂
    Fortsätt som du gör och stå på dig!
    Du är grym // Maja 23 år

    Maja 2015-09-15 22:24:37 http://None
    Svara
  • Nu tror jag inte att personen som lämnade kommentaren menade något illa, men jag tycker ändå att det är en trist attityd att komma med sånna pekpinnar. Det här är ju din blogg där du väljer vad du vill skriva om. Självklart skriver du inte inlägg om exakt allt som berör dig, det vore ju inte männskligt att lägga ner den tiden på en blogg. En blogg skildrar ju en del av en persons liv och tankar, inte precis allt. Och det är faktiskt inte upp till mig som läsare att välja vad du ska brinna för. Jag kan välja att läsa andra bloggar, eller så kan jag läsa din blogg och uppskatta ditt engagemang och acceptera att vi alla brinner för olika saker.

    Sara 2015-09-15 22:10:48 http://None
    Svara
  • Jag ska erkänna att jag också funderat över varför du inte tagit upp det i bloggen/ni pratat om det i podden. Sen har jag ganska snabbt tänkt att det är ju förmodligen ett medvetet val, ett beslut du och ni har tagit – att det är inte forumet för det.
    Jag har liksom utgått ifrån att alla gör/ger det de känner att de kan och mäktar med, och sen är det ju faktiskt upp till var och en att s k y l t a med hur mycket man gör/ger. Bara för att man swishar 100:- måste man ju inte tala om det för någon. Pengarna kommer ju fram ändå. Jag behöver ju inte heller se att du ger pengar för att själv kunna göra det!
    Och det är ju lite typiskt att om man pratar om en sak kommer nån annan och undrar varför man inte bryr sig om något av det andra – vilket man givetvis gör ändå. Det är som att den som lyfter en fråga genast blir skyldig att lyfta alla andra frågor samtidigt. Typiskt dåligt fenomen.
    Så heja dej och ditt brinn och ditt engagemang. Vi hjälps åt, från olika håll, och städar upp i olika hörn i denna stökiga värld.

    Malin 2015-09-15 22:00:04 http://mrsweijnblad.wordpress.com
    Svara
  • Alltså, tack för dina fina ord, så jäkla gulligt!

    Håller med föregående fans som har kommenterat ovan, din blogg är SÅ BRA precis som den är och bara för att man inte skriva om ALLT betyder ju inte det att det inte är något man verkligen bryr sig om.

    Många tänker nog inte heller på att en blogg/Youtubekanal/Instagramkonto inte visar 100% av ens liv, det går ju liksom inte och att det faktiskt är DU som väljer det.

    Jag skriver nästan aldrig om hur jävla illa jag tycker att det är med djurplågeri men det är något jag verkligen brinner för och bryr mig om men tycker det är för plågsamt och skriva om och dessutom så väldigt uppenbart att man inte gillar när djur plågas?

    DU ÄR BÄST!

    Elisabeth Lindroth 2015-09-15 21:53:09 http://blogg.loppi.se/elisabethlindroth
    Svara
  • Jag tycker det är BRA att inte du skriver om flyktingarna (eller annat tråkit som pågår i världen). Vi kan läsa nyheter, Facebook och precis allt där vi kan ta i oss med kriser, flyktingar, bombningar osv. Säger inte det här för att vara elak – visst tycker jag synd om alla som lever i dessa situationer.

    Men bloggar som din läser jag för att få mina tankar på nåt annat… Jag blir så ledsen och deprimerad av att läsa allt negativt jämt, känns som man inte kan undvika att läsa nyheterna nånstans.

    Så nej Vanja, du ska inte en endaste minut tänka att du inte är tillräckligt och att din blogg inte är tillräckligt. Din blogg handlar om dig, dina intressern, din familj och saker DU arbetar för! Inget du borde känna dig dålig över.

    Jag ÄLSKAR din vlogg precis så som den är, ändra inget! Du är jävla grymm Vanja 🙂 Ha en trevlig kväll med din mysiga familj <3

    Hälsningar från Finland! 🙂

    Michaela 2015-09-15 21:51:50 http://None
    Svara
  • Jag går in på din blogg överdrivet många gånger per dag i hopp om att det ska ha dykt upp ett nytt sprudlande/engagerat/inspirerande/kreativt/peppande/härligt inlägg, och det är ju för att din blogg är alldeles underbar som den är!

    Känn inte att du behöver förändra den, jag är ganska övertygad om att majoriteten som klickar sig in här av samma anledning som jag. Dessutom lyser det klart och tydligt igenom att du är en vettig person som påverkas och gör vad du kan för tex flyktingkatastrofen, du behöver inte känna att du måste ta upp det. Vi matas av sådant överallt och du behöver inte belysa/debattera för det, håll istället fast vid dina hjärtefrågor, det är ju de vi tycker om hos dig!

    Cecilia. 2015-09-15 21:45:00 http://None
    Svara
  • Detr inte alltid så lätt att vara bloggare då många ska tycka och tänka och bedöma det man skriver! Jag är själv inte bloggare men läser en massa olika bloggar! Alla är olika och skriver om sin grej! Jag läser och älskar dessa bloggar just för att alla gör sin grej och skriver om det de brinner för! Som läsare är jag fullt medveten att det finns ett liv bakom bloggen och allt kan inte komma med! Jag har aldrig tänkt att du inte är samhällsengagerad bara för att du inte skriver om det här. Jag tycker din blogg är toppen även youtubesidan och älskar ditt pepp och driv! Keep it up! Massa kärlek

    Linnea 2015-09-15 21:42:12 http://None
    Svara
  • Hej Vanja,

    Jag är helt övertygad om att majoriteten som läser din blogg (utgår ifrån min egen åsikt) tycker att du är en riktig überkvinna som lyfter många viktiga frågor och skriver om områden som både berör, inspirerar och motiverar till handling. Jag tycker att du bjuder på dig själv och ditt liv på ett sätt som gör att du känns som en nära vän, trots att jag inte känner dig.

    Det gör mig därför så ledsen när jag inser att det finns dem som väljer att lägga energi på att kritisera dig när det finns så mycket vi kan tacka dig för istället.

    Jag hoppas att du vågar stå på dig och att du inte känner behovet av att rättfärdiga ditt liv och dina ställningstaganden (allt från hur ni löser sömn i er familj till vilka samhällshändelser du väljer att lyfta i din blogg) för den lilla grupp som väljer att ta energi från dig när du inte gör något annat än att ge till oss som läser.

    Jag tycker inte att det finns rätt och fel, bara olika sätt att sprida energi till sina medmänniskor. Jag är så imponerad och tacksam hur du väljer att alltid sprida positiv energi till oss läsare!

    Evelina 2015-09-15 21:38:20 http://None
    Svara
  • Ibland tröttnar jag på att kvinnor alltid ska vara så bra förebilder. Att om en kvinna har en blogg så ska hon täcka in allt, både vara kul, härlig och en god förebild. Måste en modebloggare vara politisk? Måste en politisk bloggare vara modemedveten? Och vad utgör en god förebild?

    Tror också att det var nyttigt med den där kommentaren. Inte för att du då kunde skriva ett långt inlägg för oss, utan för att du för DIG SJÄLV definierar DIN blogg, DINA hjärtefrågor och DINA gränser (och begränsningar). Du är inte skyldig någon att vara på ett visst sätt.

    Fortsätt vara cool och maila mig när du har tid!
    Kram //Emma

    Emma 2015-09-15 21:20:00 http://None
    Svara
  • Det behövs bloggar som din!
    Det är så många som engagerar sig i det tragiska som händer i världen och det är ingen som undgår detta!
    Mitt i alla dessa hädelser behövs bloggar/vloggar som är roliga och intressanta!
    Tillexempel om vilken lampa som passar bäst i köket, eller ett klipp på en söt liten groda som smakar blåbär.
    Och samhällsengagerad ÄR du. Det finns många områden att engagera sig i.
    Fortsätt!

    Emelie 2015-09-15 21:14:28 http://None
    Svara
  • **I am your rolex speaking** 😉 😉 Du är en alldeles fulländad människa. En kan inte göra allt alltid, det är omöjligt. Du gör så gott du kan och det är alldeles perfekt i mina ögon och många andras. För du är du! Driv inte dig själv över gränsen. Du är BRA. Tillräcklig. Och ditt engagemang har jag känt ända in i hjärteroten sedan det allra första spåret jag lämnade på din blogg <3

    För övrigt känner jag igen de där med spår som lämnats efter hemskheter som upplevdes i barndomen. Jag vill också göra alla till lags alltid. Och grämer mig över minsta petitessfelet. Hamnar lätt i skuld och skam. Men nu jäklar har jag tagit avsked av den skiten också, nu får det vara nog! Jag kan inte ändra eländet som hände då men jag kan välja att må bra idag.

    Stor kram till dig du fina människa <3

    Karin & Z 2015-09-15 21:13:51 http://None
    Svara
  • Hej Vanja!

    Vill bara säga att jag tycker du är jätteinspirerande, på många olika plan. Jag tycker att du definitivt är samhällsengagerad och förstår helt och fullt vad du menar med att bloggen inte är riktad åt det politiska hållet. Med det sagt, BRA initiativ att skriva sms-koderna! Heja dig och fortsätt sprida glädje och inspiration! DET behövs också i denna värld.

    Siri 2015-09-15 21:12:58 http://None
    Svara
  • Vanja, Du är så bra! Var den du är. Det räcker. Du ger så jäklars massa pepp så du vet inte! Vi gör alla vad vi kan och du gör mer än så.
    Kram Veronika

    Veronika 2015-09-15 21:11:12 http://None
    Svara
  • Hej Vanja!

    Jag tycker faktiskt det är rätt skönt att du inte drar upp sådana stora massmedia frågor. Man blir matad med den infon från så många håll ändå… Tycker absolut det är bra att uppmana folk att hjälpa, speciellt när man når ut till så många, men de där raderna du skrev i detta inlägget räcker gott, och jag tycker att du peppar väldigt bra! Man kan inte vara bäst på allt, och om orken ska räcka till för att blogga så bör man nog fokusera på frågor man verkligen brinner för! Keep up the good pepp! Xoxo

    Linda W 2015-09-15 20:48:13 http://None
    Svara
  • Du är en otroligt kreativ och inspirerande person. Din blogg liksom biter sig fast i en och man vill bara läsa mer och mer. Men tyvärr så har folk alltid något att klaga på. Man duger aldrig riktigt i vissa ögon. Hur mycket man än engagerar sig i olika ämnen. Jag tycker om din blogg och du ska känna att det är kul att blogga. Inte att det är ett ”tvång” att lägga upp vissa saker bara för att göra folk ”nöjda”. Jag vet hur det känns men kör DITT race och ingen annans. Och sist men inte minst så ser jag en varm person som bryr sig om världen och har ett stort hjärta. Kram Anna

    Anna 2015-09-15 20:37:14 http://None
    Svara
  • usch vilken jobbig kommentar. För min del känns det iallafall uppenbart att du har ett samhällsengagemang. Du kanske inte skriver uppenbart om det men det känns för mig som att det finns mellan raderna, + att man verkligen hör det i podden. Trots att det inte är något ni rakt ut pratat om. Kram på dig!

    Mathilda 2015-09-15 20:09:26 http://merhundra.blogg.se
    Svara
  • Hej Vanja!

    Jag har länge tänkt på att skriva en kommentar till dig. Jag har läst din blogg í drygt ett år nu och jag kollar den MINNST en gång per dag. Jag tycker den är så himla inspirerande och härlig, tycker att du är väldigt samhällsengagerad faktiskt!

    Keep up the good work!

    p.s. Hoppas att detta är rätt skrivit, är islänning og bor på Island, är inte van att skriva på svenska 🙂

    Gulla 2015-09-15 20:08:01 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!