The return of Niklas Mat!

[youtube id=”BHjun8sWmEc”]

Ni vet ju att det är Niklas som står för kockandet i vår familj (medan jag står för det übertacksamma ätandet), och därför bjussar vi här på en av våra absoluta favoriträtter i YouTubeform – FISH TACOS! Alltså…det är SÅ gott! Perfekt sätt att få i sig mer fisk om man inte är en fish lover, och perfekt sätt att äta en SATANS SMARRIG fiskrätt om man ÄR en fish lover! Jag rattar kameran, Laxen rattar maten.

Några av er minns säkert att vi gjort detta förut, då bjussade Niklas på vår dåvarande favoriträtt som var salmalax med wokade grönsaker. Den videon hittas HÄR (inspelad i vår gamla lya, blir mörkrädd när jag ser vårt kök – vill INTE tillbaka!)! Båda rätterna är enkla, snabba (tar max 20 min), är nyttiga OCH sjukt smarriga. Perfekta vardagsrätter helt enkelt!

RECEPT FISH TACOS (2 pers)
2 st torskryggsfiléer
2 dl strimlad rödkål
1 st avocado
1 st lime
1 kruka koriander

Chipotlemajonnäs:
2 st äggulor
1 msk Dijonsenap
1 msk Chipotlepaste
1/2 klyfta vitlök (kan uteslutas)
2 msk Vitvinsvinäger
1 Nypa salt
1 Nypa svartpeppar
2 dl Rapsolja (ungefär)
4 st vetetortillas

Gör såhär:
Börja med chipotlemajonnäsen:
– Blanda äggulorna, chipotlepasten, dijonsenapen, salt och peppar i en bunke.
– Häll i rapsoljan under vispning (långsamt i början). Majonnäsen blir tjockare med mer olja.
– Häll i vinägern (fortsätt vispa) och smaka av. Färdig!
Tillbehören:
– Strimla rödkålen
– Skiva avocadon

Fisken:
-Stek i smör på ganska hög värme tills köttet faller isär.

Servera allt ihop i en tortilla och klipp över koriander. Yummmm!

 

RECEPT SALMALAX MED PAPRIKARUB & GRÖNSAKER (2 pers)

Ingredienser:
Salmalax ca. 170 gram / person
Kryddblandning av rökt paprika, farinsocker och havssalt
Blandade grönsaker (jag använde endiver, broccoli, morötter och sockerärtor)
Soya (japansk)

Sås:
Creme fraiche
Inlagd ingefära
Wasabi paste på tub

Gör så här:
1. Blanda alla kryddorna och gnid sen in laxen med dem. Ta ganska mycket kryddor.
2. Tryck ut vätskan ur den inlagda ingefäran, finhacka den och blanda i créme fraichen. Jag använde ungefär två matskedar ingefära till 2 deciliter créme fraiche.
3. Blanda i wasabi pasten. Man kan ta ganska mycket wasabi tycker jag. Smaka av så såsen blir lagom stark. Nu är såsen klar. Ställ in den i kylen tills resten är klart.
4. Halstra (stek snabbt) laxen på en sida i ca 35 sekunder i en het stekpanna. Lägg laxen åt sidan så den får vila lite.
5. Stek grönsakerna på medelhög värme i samma stekpanna som laxen stektes i. Börja med de hårda grönsakerna. Nån minut innan grönsakerna känns klara så häll i en skvätt soya i pannan.
6. Nu är allt klart! Skär upp laxen i 1,5 cm tjocka skivor och lägg upp allt på en talrik. Sen är det bara att njuta.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • GRÅTER, det här är fantastisk. Efter min tid i Californien hade jag gett upp om att hitta ett ok recept fish tacos. Jag har provat så många recept, men allt blir bara fel. Niclas är min hero, ska lätt prova i helgen.

    Elinor 2015-09-10 00:19:21 http://alderbro.blogg.se
    Svara
  • Tack för supersmarrigt middagstips! Tummen upp av både mamman, pappan och barnen på 1,5 och 3,5 :)) barnen skippade dock rödkålen och körde på gurka och tomat istället 🙂 så kul med lite nya enkla vardagsrätter!!

    Sanna 2015-09-07 23:16:58 http://None
    Svara
  • Tack för ett supersmarrigt recept! Bjöd hela svärfamiljen på fish tacos ikväll och det blev en succé, alla älskade det! 🙂 och majonnäsen var ju busenkel att slänga ihop, heja heja Niklas mat!

    Cecilia 2015-09-06 23:14:12 http://None
    Svara
  • Detta var verkligen en sån rackarns succé! Ser redan så mycket fram emot nästa avsnitt, och den där smarriga räksalladen 🙂 Majonäsen ska göras i veckan!

    Hanna 2015-09-06 21:37:21 http://None
    Svara
  • HEJ! Testade chipotlemajonäsen ikväll och DOG. SÅ god! Jag hade den till burgare. Gick utmärkt. Tack för bra recept!

    Sara 2015-09-05 23:09:51 http://None
    Svara
  • Yammi! Smarrigt! Lika duktig som förlagan på SVT 😉

    Vicki 2015-09-05 14:51:54 http://None
    Svara
  • Testade detta med familjen idag. Ljuvligt gott

    Annie 2015-09-04 22:21:41 http://None
    Svara
  • Ska testa detta recept på fisktaco imorgon! Chilimajon låter supergod! Kan tipsa om att panera torsken i panko innan stekning för en knaprig yta. Förresten – Grym pod denna vecka!

    Kristina 2015-09-04 00:51:04 http://ordningochinreda.devote.se
    Svara
  • Det jag gillar med er två är att det inte är någon skillnad vem av er som står framför kameran, båda är härliga att se på. 🙂 Håller med om att Niklas mat bör bli en riktig produktion.
    En annan efterlängtad favorit är soffsnack!!!!!

    (Sovde grodan medan ni gjorde det här? Om ja så känns det lyx i kubik för jag smyger mest runt på tå här hemma för att risken att lilleman ska vakna ska vara så liten som möjligt. Inte mycket vuxentid där inte.)

    JoLi 2015-09-03 21:40:05 http://morgonstunder.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!