Nytt hår!

IMG_2134Darlings! Ni vet ju att jag inte har trivts i mitt hår sen jag var å fixade det sist. Jag var ju sugen på att bli mörkare, vilket jag också blev, och var supernöjd när jag lämnade salongen – men sen kom jag hem och fick panik. Trivdes inte alls, som jag ju skrivit om här t ex. Min fantastiska frisör Maggie hade som vanligt gjort ett kanonjobb – färgen var superduperfin! …men det var bara för NORMALT för mig. Är ju van att ha rosa hår eller lila toppar eller persikohår, så att helt plötsligt ha brunt hår kändes überweird.

Hursom, har ju nämnt detta både i blogg och i podd, och förra veckan hörde Maggie av sig per sms. Hon hade LYSSNAT PÅ PODDEN OCH HÖRT ATT JAG INTE TRIVDES.  Otroligt pinsamt tycker jag, att hon fick reda på det på det sättet. Skulle givetvis ha sagt nåt till henne redan dagen efter och kollat om vi kunde göra nåt åt det. Men eftersom hela mörkgrejen ju var MIN idé, och i och med att hennes insats var helt felfri så kände jag inte riktigt att jag liksom hade rätt att säga nåt. Superdumt såklart. Så fick hon höra det genom att lyssna på podden istället, nää inte okej.

Men! Hursomhelst så skrev hon världens sötaste sms och erbjöd sig att utan kostnad fixa till det. Jag fick INTE känna mig annat än ”100% PERFEKT” i håret efter att jag varit hos henne, sa hon. Och jag var tvungen att LOVA att säga till omedelbart om det någon gång händer igen att jag inte känner mig toksnygg i håret efter att ha fixat det hos henne. Så himla gulligt! Jag hoppade av glädje, ringde upp å bad om ursäkt och bokade in en ny tid kvickt som attan, och nyligen var jag där.

 

vanja wikström hår 8Och tadaaa – såhär ser jag ut nu! Back to blonde!

 

vanja wikström hår 3Vi behöll det mörkt guldiga uppe på huvudet, och blekte en rejäl slinga i luggen, och även topparna.

 

vanja wikström hår 2Tycker det blev en väldigt fin kontrast mellan de kalla blekta topparna, och det varma guldiga uppe på huvudet.

 

vanja wikström hår 5Om jag ska vara ASpetig hade jag nog gärna velat att topparna var ännu mer blekta, så att man liksom fått en dip dye-effekt. Mer extrem look. Maggie är mån om att inte vara för elak mot mitt hår, medan jag hade dunkat topparna i en balja klorin om jag kunde ha ha… Så jag tycker färgen är ett mästerverk, men kanske att jag ska hålla mitt löfte om att vara ärlig, och kolla om vi kan bleka ur topparna lite till. Så att jag får den där rejäla dip dye-looken jag var sugen på.

 

vanja wikström hår 4ÄLSKAR dock den extremblekta slingan i luggen. Kommer bli AScoolt när jag drar i lite rosa eller persika också!

 

vanja wikström hårHär syns också blandningen av varm chokladbrun och iskallt blont rätt bra. En mästerfärgning! Måste säga att jag älskar Maggie, hon är grymt begåvad, sjukt trevlig och dessutom sådär apsnygg att man blir superinspirerad varje gång man sitter i frisörstolen hos henne.

Hon har också lärt mig en massa braiga trix som jag verkligen kan ANVÄNDA (inga svåra grejer, sånt där som ”alla” kan klara av, och som gör en lite extra fräsig i frippan). Nu har hon lovat att lära mig lite knep som ska göra att jag vågar ha uppsatt hår – nåt som jag är livrädd för (tycker jag ser knäpp ut). Ser väldans mycket fram emot det, och hoppas verkligen hon lyckas få mig att våga putta upp barret i en knut eller nåt!

Får rätt ofta frågor från er blogoliner om vad jag går till för frisör, och nu vet ni alltså att jag går till lovely Maggie på Salong Moc som ligger här på söder, ett stenkast från där jag bor. Hon är sjukt duktig på att se vad för typ av frisyr och färg olika personer passar i, så gå till henne om ni behöver en nystart på hårfronten!

 

vanja wikström hår 7

vanja wikström hår 6Och hörrni! Har ni lagt märke till att picsen i det här inlägget är AAAAASSNYYYYYYYGGA? Magiskt fina ju! Denna extrema fräsighet kan jag tacka min lyckliga stjärna för, för nyligen fick jag ett mail av en ung tjej som heter Johanna. Hon pluggar till AD på Berghs, hade hittat mig via podden (ÄLSKAR att vår poddis sprider sig, TACK alla ni som tipsar kompisar och delar med er!) och sett att jag var sugen på att lägga upp mer outfits, #höstlöfte15 ni vet?

Hon bifogade ett par sjukt fina bilder som hon tagit, och frågade om hon fick plåta mig for free (lucky me alltså) för att få erfarenhet och för att hon skulle tycka det vore roligt. HUR bra erbjudande?! Och jag som älskar driftiga brudar tycker SÅ mycket om hennes ambitioner och att hon är driftig nog att skicka ett sånt här mail. Så det var ju en no brainer! Alltså sågs vi i förrgår och knäppte lite bilder. Dels på håret (resultat ovan #KanInteVaraNöjdare), dels på min outfit (en extra lyxig Dagens Momspo coming up alltså!).

Och det märktes ju direkt att detta var en rackarns begåvad brutta! En satans YNNEST att få bli plåtad av henne! Är så OTROLIGT glad för allt roligt jag får vara med om på grund av el bloggo, och framförallt för alla fantastiska människor jag lärt känna med den som utgångspunkt. Som denna otroligt begåvade fotograferande 19-åring vid namn Johanna till exempel. Rasande gullig var hon också. Kolla in mer av hennes bilder på Instagram, hon hittas på @nesscocreations!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • […] hörrni! Precis som förra gången när Yours Truly såg sådär alldeles fantastiskt extra snajdig ut, så är det überbegåvade […]

  Svara
 • Sååååååå himla fina bilder! Älskar den ljusa slingan.

  Louise 2015-08-29 01:08:30 http://Nouw.com/loppismorsan
  Svara
 • Så himla snyggt! Den frisyren och färgen ska jag spara ner i min lilla inspirationsmapp 🙂 Men jag undrar också över kavajen du har på dig på bilderna! Vad är det för någon? Har du bättre bild på den? Ny? Vart ifrån i så fall? 😉 Vill ha!

  Rosie 2015-08-28 21:58:04 http://None
  Svara
 • Vackra vackra du! <3

  Sofia 2015-08-28 15:43:37 http://None
  Svara
 • Så jäkla snyggt!!!!

  Jenny 2015-08-28 13:33:29 http://None
  Svara
 • Snyggt! Men du Saltlakrits freak! Kan du inte tipsa om lakritsar du gillar? Några vanliga i godishyllan? Viva lakrits? Jag är beroende av gott och blandat lakritsarna 🙂

  Emelie 2015-08-28 13:14:56 http://None
  Svara
 • wow, så fina bilder!! Du är så vacker och din fotograf är verkligen jätteduktig!!

  victoria 2015-08-28 12:36:59 http://vickansfoton.blogspot.com
  Svara
 • Åh jättefint Vanja! Önskar jag kunde vara blond. Längtar förresten efter en vlogg ”Vanjas locka hår/styling-skola” <3

  Louise 2015-08-28 11:24:04 http://None
  Svara
 • Verkligen SÅ fina bilder! Vad duktig hon är!

  Paula 2015-08-28 11:22:22 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Trippelt i superfint; hår, foton och tjejen på bilderna <3

  Jättefina foton Johanna #stortummeupp

  Kram

  Karin & Z 2015-08-28 11:21:43 http://None
  Svara
 • Wow så otrooooligt snyggt! Skönt att det löste sig på hårfronten och att din frisör är en sån stjärna! Känner man sig inte bekväm i håret är man aldrig riktigt sig själv, så lika bra att göra om med en gång. Själv var jag blond i många år innan jag insåg att det var brunett som var min grejj ;D

  Catrin 2015-08-28 10:53:38 http://None
  Svara
 • Du passar sååå bra i blont hår och snyggt med den kalla slingan

  Kajsa w 2015-08-28 10:44:36 http://None
  Svara
 • Så jädrans fint! Du är så vacker Vanja!
  Kram

  Jossan 2015-08-28 10:30:41 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!