The fluff begins!

125 kvadratSom ni vet har ju jag längtat och lääängtat efter att få börja FLUFFA här i nya lyan! Det har ju varit väggmålning hit, golvslipning dit, hallbyggning åt höger och köksrenovering åt vänster. En jäkla massa GRUNDSTOMME, helt enkelt. Men! Nu är vi faktiskt klara med det mesta, och lyan har fått en toksnygg grund. (Bilder på hallen och köket som nu är klara kommer!) Och då är det dags för det jag läääängtat efter så läääänge – the fluff!

Så nu har jag ju såklart ögonen ständigt vidöppna efter fina saker att dekorera vår fantastiska nya lya med, och kolla ovan vilka TOKFINA raringar jag sprang in i häromdagen!

 

125 kvadrat 2Alltså, jag älskar dem. Det är tre små konstverk i keramik – två burkar/skålar med pluppar på…

 

125 kvadrat 3…och en – ja, vad är det här för nåt egentligen? Vet inte vad jag ska kalla den, men rackarns SNYGG e den i alla fall! Denna fantastiska trio liksom taaaalade till mig när jag slank in på 125 Kvadrat, en av mina absoluta favoritbutiker när det kommer till att köpa just precis sånt här.

125 Kvadrat är ett konsthantverkskollektiv, butiken drivs av de konsthantverkare som är medlemmar i kollektivet. Min mamma var medlem i många år innan hon flyttade från Stockholm (hon är – bland mycket annat – glaskonstnär), och nu är glammis-Picklan medlem med sina fina silversmycken.

Jag har dessutom jobbat extra där i perioder. Livsfarligt dock, för så fort man fick sin lön slank pengarna iväg eftersom man hittade nåt superfint i butiken som man bara var TVUNGEN att plocka med sig hem.

 

125 kvadrat 6Just de här raringarna har en tjej som heter Anna Wadle gjort (kolla in henne här). Och just att man får veta precis vem som skapat det man köper är så himla mysigt tycker jag, för allt är ju handgjort av duktiga mänskor.

De här små burkarna och den fina svarta grejsimojsen kommer få rotera mellan olika platser här hemma. Jag älskar ju att göra små stilleben att strössla runtom i lyan som ni vet, och just såna här små saker är PERFEKTA ingredienser i såna. De kommer att få bo på olika bord i diverse konstellationer, eller på fönsterbrädorna. Har man många såna här små skatter kan man rotera alla rätt friskt, och alltid skapa nya stilleben med det man har hemma när man tröttnat på nåt.

 

125 kvadrat 5

125 kvadrat 7Lyckan att få fluffa alltså. Den är…total.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • […] Minns ni de här rara tingestarna som jag vurmade så för, för några veckor sen i det här inlägget? Jag ÄLSKAR dessa små skålar och det var en rejäl investering i min vardagsglädje att plocka […]

  20% rabatt på 125 kvadrat! 2015-08-18 18:29:04 http://nyheter24.se/modette/vanja/2015/08/18/20-rabatt-pa-125-kvadrat/
  Svara
 • Jag tyckte att den svarta citruspressen såg ut som en stjärnfrukt sån där som man skivar och har i bål 🙂

  Kattis 2015-08-04 19:28:16 http://www.sadnesstheory.com
  Svara
 • Superfina! Får man fråga vad du har tänkt fylla dem med? Är också sugen på fina små askar och liknande men så kommer den praktiska sidan av mig o ryter ”Men vad ska du ha i dem, kvinna?” och jag låter bli att köpa. Vet ju om att de KAN stå tomma också men det känns inte bra. 😀 Gillar funktion.

  Sima 2015-08-04 17:02:14 http://None
  Svara
 • älska fluff!

  Vicki 2015-08-03 22:23:18 http://None
  Svara
 • Oj där kapades kommentaren! Ska såklart även ge dig massa cred för din ljuvliga blogg som skänker oss läsare en hel drös med guldkant i vardagen. Längtar alltid efter nästa youtube-klipp!
  Kram på dig

  Louise 2015-08-03 21:23:30 http://None
  Svara
 • Hej fina vanja! Den svarta grejsimojsen är en otroligt tjusig citruspress

  Louise 2015-08-03 21:20:30 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!