Ögonfransförlängning!

DSC09933La ju ut en liten teaserbild på min Inspirationstagram i går där jag låg å göttade mig på en brits iklädd mjuka tofflor. Jag skrev att jag ”unnade mig lite” och frågade om ni kunde lista ut vad det var. Well, flera av er gissade rätt – jag gjorde en ögonfransförlängning!

 

DSC09849Såhär såg jag ut när kom till salongen. Mascaralös och APtrött efter en natt med noll sömn. *host host grodan host host* Min förhoppning var att se ungefär tusen gånger piggare ut när jag gick därifrån.

 

DSC09872För er som inte varit på ögonfransförlängning (eller är nyfikna på hur just den här gick till) så kommer en liten rundtur! Kan ju säga direkt att det här är tredje gången jag gjort fransförlängning, och tydligen är det tredje gången gillt som gäller för nu föll allt på plats. Första gången jag gjorde dem fick jag aaaaaalldeles för långa fransar. Jag såg ut som en blunddocka. Har inget emot dockor, men det var inte the look I was going for om vi säger så.

Andra gången fick jag bättre längd på fransarna, men det gjordes hafsigt å slafsigt och fransarna (förmodligen limmet) kliade nåt INFERNALISKT. HELA tiden de satt kvar, ända tills den sista rackarns fransen trillade loss. Vidrigt. Båda dessa gånger gjorde jag behandlingen hos salonger som hade erbjudanden på Groupon, så det var snorbilligt. Och snordåligt. Faktiskt.

För i går fick jag en RIKTIG fransförlängningsbehandling. Det var liksom såhär det skulle gå till, fattar jag nu i efterhand. Fransar görs till höger å vänster nuförtiden, men man ska nog vara lite selektiv med vem man gör dem hos.

 

DSC09909Jag gjorde dem hos UNDERBARA Cecilia, som driver salongen Zezil på Kungsgatan här i Estocolmo. Och hon var så noggrann, så omhändertagande och så skön att hänga med (det tar ju sin rara lilla tid att göra ett helt nytt set med fransar, så man vill inte hamna hos någon ohärlig mänska direkt). Dessutom superhygienisk, och salongen var i toppskick. En diametralt motsatt upplevelse mot mina Groupon-franserier tidigare.

 

DSC09873Såhär ser det ut när man ligger ner och det fransgrejas. Det är EXTREMT sövande. Jag varnade Cecilia att jag med största sannolikhet skulle bli ett tråkigt fredagssällskap med tanke på min icke existerande nattsömn, men hon sa att 90% av hennes franskunder somnar, så hon var van… Och yes, jag sov som en gris genom större delen av behandlingen.

 

DSC09858

DSC09855Såhär såg jag ut innan, med enbart mina egna fransar.

 

DSC09869Och här ser ni hur det såg ut när ett öga var klart. Jag fick omkring 130 fransar på varje öga, i längderna 7, 8 och 9 mm. Jag ville inte riskera blunddockefransar igen, så vi var väldigt noga med att inte ta för långa strån. Jag var mer ute efter en förtjockande effekt än en förlängande.

 

DSC09875Och voilà – här är resultatet! Fantastiskt fint tycker jag, precis vad jag var ute efter. Inte för mycket, utan bara lite hjälp på traven. Jag ville se ut som om jag hade mascara på mig, och det blev preciiis så. Innan vi satte igång hade vi en rätt omfattande konsultation där vi gick igenom vad jag var ute efter för look, så jag kände mig väldigt trygg med att jag skulle bli nöjd.

 

DSC09890Extremt nöjd, men väldigt mosig, Vanja rockandes sina nya fräsiga fransar!

 

DSC09895

DSC09899

DSC09894

DSC09905SÅ mysig salong! Älskar att det är fransar på såväl kuddar som tofflor som fat ha ha…

 

DSC09924

DSC09927

DSC09932

DSC09897

DSC09923Kan verkligen verkligen VERKLIGEN rekommendera alla som är nyfikna på en fransförlängning att gå till Cecilia, är så sjukt nöjd! Älskar också att hon är en driftig brutta som driver en egen salong där man även kan klippa sig och göra hudvårdsbehandlingar. Heja heja!

 

DSC09967 vanja wikströmKnäppte den här bilden hemma som verkligen visar hur fint det blev. Inga blunddockefransar i sikte, jag ser bara piggare och fräschare ut – som man ju gör med mascara. Bara det att jag slipper kleta på den nu vareviga morgon.

 

DSC09977Så. Rackarns. Nöjd. Kan alltså varmt rekommendera alla som är sugna på att få lite fräsiga fransar att spana in Cecilia och hennes fina Salong Zezil! Cecilia nås på nr 076 590 46 14!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • […] Salongen är superfin, och behandlingen är helt fantastisk. Det är verkligen en BEHANDLING. De gånger jag varit på fransförlängning tidigare har det inte varit i närheten av lika härligt och lyxigt som hos Cecilia. Att vara hos henne var som att få en megamysig dunderpaus, man blev liksom SÅ ompysslad och hon gjorde verkligen det där lilla extra som gör att man känner sig så omhändertagen. Läs mer om vad jag tyckte, och se fler bilder från när jag var där HÄR! […]

  30% rabatt på ögonfransförlängning! 2015-09-28 17:56:54 http://nyheter24.se/modette/vanja/2015/09/28/30-rabatt-pa-ogonfransforlangning/
  Svara
 • […] Cecilia som driver Salong Zezil och gjorde en ögonfransförlängning (läs det inlägget här), och såhär fräsigt blev resultatet! Och vet ni vad? Jo, nu har jag fått äran att lotta ut en […]

  Vinn en ögonfransförlängning! 2015-09-22 09:09:38 http://nyheter24.se/modette/vanja/2015/09/22/vinn-en-ogonfransforlangning/
  Svara
 • Jag tänkte skriva samma sak som Lovisa här ovan – i all välmening, vill inte vara PK-polis. Håller själv på att försöka sätta mig in i transpersoners situation för att jag är alldeles för okunnig och har förstått att allmänheten i allmänhet är väldigt okunnig när det gäller detta. Det handlar liksom inte om ”den skojsiga transan”, typ ”Babsan-style” med för långa ögonfransar, en karaktär att älska och klumpa ihop. Det handlar om djupare och mer komplexa, mänskliga känslor som har att göra med identitiet och extremt cementerade normer. Jag är inte själv transperson och känner inte ens någon vad jag vet, så jag är verkligen inte rätt person att orera om detta. Rekommenderar rfsl.se och Saga Beckers sommarprat i P1 för den som vill ha mer 🙂

  I övrigt: Blev också sugen på fransfix eftersom jag hatar mascara… Tack för inspiration!

  Agnes 2015-08-02 02:20:28 http://www.agneslarsson.se
  Svara
 • Hej. Du gör ju supersnygga stillebens i eran lägenhet. Hur tänker du när du plockar ihop dem, har du några tips? Eller tips på inreda snyggt i huvud taget. Älskar din stil hemma. Kram/Elina

  Elina 2015-08-01 23:43:01 http://None
  Svara
 • Hej, jag undrar vart dina ytterst fräsiga skor man skådar i den första bilden kommer ifrån? Måste även passa på att påpeka att jag är enormt imponerad av hur fin ni har lyckas få er lägenhet!
  Massa kramar!

  Mikaela 2015-08-01 23:26:04 http://None
  Svara
 • Hej! Jag är lite, eller snarare jättenyfiken på hur det funkar med denna typ av sammarbete. Får du tjänsten gratis och sen typ en viss procent av ad hon får in via kunder från din blogg? Eller hur funkar det egentligen, för att båda ska vinna på det alltså. Är också sjukt nyfiken på hur mkt man tjänar på att blogga? Du brukar ju va öppen med det mesta och inte va rädd för att tala så hoppas du vågar svara. Och kan man tjäna pengar på att ha många följare på insta och hur finkar de isf, vars kommer pengarna ifrån alltså. Tack på förhand och superberoendeframkallande blogg har du!

  Lena 2015-08-01 22:32:03 http://None
  Svara
 • Blev superfint Vanja! Vill sååå gärna göra men kommer ju inte kunna blunda så länge. Alltså kommer få nått tvång att jag MÅSTE öppna ögonen för att jag inte får 😛

  ISA 2015-08-01 18:32:52 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Att använda ordet transa är oerhört problematiskt. Jag förstår att det handlar om okunskap men jag tänkte ändå att jag berättar. Att använda ordet är nedvärderande mot transpersoner. Länkar en bra artikel om ämnet.

  http://www.politism.se/aleksa-lundberg/nej-du-far-inte-kalla-mig-transa/

  Som sagt så tror jag du använde ordet med okunskap, inte för att medvetet såra någon. Hoppas du inte tar illa upp!

  Lovisa 2015-08-01 17:42:07 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!