Pust stånk&stön

vanja wikströmWe did it! Lyan är nu återställd, och vi har för femtioelfte gången rattat upp vattensängen, råddat runt med alla möbler och STÄDAT. Alltså, jag har städat så mycket de senaste veckorna att jag ALDRIG MER VILL STÄDA IGEN I HELA MITT LIV! Byggdamm, slipdamm, sågdamm och allt annat skräp som hantverkare som gör rätt omfattande grejer för med sig är nåt jag INTE kommer sakna. Det letar sig ju in ÖVERALLT.

Ända sen jag och Niklas flyttade ihop så har vi haft städfirma varannan vecka. Det var ett krav från min sida eftersom jag – som till skillnad från Laxen bott tillsammans med en partner förut – VISSTE hur mycket (onödigt och oviktigt) tjafs som kan uppstå kring den där rackarns städningen. Så det var väldigt viktigt för mig att ta bort den eventuella problemskaparen ur ekvationen Vanja & Niklas.

Vilket har varit toppen; tror nog att vi i princip aldrig har tjafsat om nåt som har med städning att göra. Och det är tack vare att varken jag eller Niklas engagerar oss i den.

Hursomhelst så har vi inte haft städfirma en enda gång sen vi flyttade till nya lyan. Dels för att vi har en rackarns massa kostnader för tillfället och då måste vi dra in på annat, och dels för att det känns lönlöst – det blir ju bara skitigt och kaosigt direkt i alla fall av alla projekt som genomförts här hemma.

Men. Jag tror på riktigt att jag tagit igen de där sju årens icke-städning de senaste veckorna. För fy tusan vad jag gnott. Och yes det är framförallt jag som städat då jag är bättre – jupp – på det än Niklas, och han är bättre på att ratta ihop den där satans vattensängen. Så vi har delat upp det. Funkat kalas. Men så fort livet och lyan är back to normal (inte en massa ständiga byggprojekt) så är det back to städfirma. För när det inte finns vattensängar osv att ratta ihop är det risk för obalans på städkontot, och det är sånt som (enligt mina erfarenheter i alla fall) gett upphov till problem och surmulefasoner.

Nåväl, nu sitter jag i alla fall här i en lägenhet som börjar kännas FANTASTISK! Näääästan allt bygg-grejs e klart (i morgon kommer en elektriker å drar lite sladdar å byter alla fula gamla lampknappar), så nu kan vi börja fokusera på fluffet. Känns UNDERBART! No more flytta hem till svärmor titt som tätt. Nej, nu har vi parkerat oss här för…ja, kanske inte för evigt – men för en rejäl tid framöver.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Låter ju kanoooners det där! Men när jag själv fnulat på detta med städhjälp så hamnar jag i slutändan alltid i att.. Jamen att oavsett hjälp med stor-städet så måste man ju greja varje dag? Alltså diska, tvätta, plocka uuundan, köra nån liten vända med damsugarn osv… Hur balanserar man upp de?? Sen handla o laga mat på det…. 🙂

  Josefin 2015-08-03 00:52:11 http://None
  Svara
 • Renovering är ju inte kul. Speciellt inte med allt flyttande och smutsen!
  Men du. det blev så himla fint!

  Vicki 2015-07-31 22:57:53 http://None
  Svara
 • Härligt att ni äntligen flyttat in! Då får ni komma och shoppa lite nya växter hos oss.. självklart med fri frakt☺️

  Michaela 2015-07-31 21:35:43 http://www.blomsterverket.se
  Svara
 • Åh, jag hoppas vi får en rundtur i hela lägenheten på youtubekanalen 🙂

  cass 2015-07-31 13:52:49 http://None
  Svara
 • Vi kör på städschema, dvs vi städar varannan gång, funkar kalas!

  Kattis 2015-07-31 12:56:47 http://www.sadnesstheory.com
  Svara
 • Fina lockar! =)

  Amanda 2015-07-31 09:33:28 http://strawberryess.blogspot.se
  Svara
 • Åh! Det vore ju så spännande att höra om hur ditt kärlekliv såg ut innan Niklas. Jag har fortfarande framför mig att hitta livspartner och då är det så himla intressand/kul och mysig att höra hur andra hittade rätt.

  Astrid 2015-07-31 02:39:06 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!