#busigt

ta fram trägolv 1Precis som flera av er gissade, så monterade vi ner vattensängen ÅTERIGEN, packade våra väskor ÅTERIGEN och flyttade ut till svärmor ÅTERIGEN för att vi tar fram trägolven i vårt sovrum och i grodans rum. Den där vita linoleummattan blev liksom ingen hit. Så nu ser det ut såhär därhemma!

 

ta fram trägolv 3Och som ni ser är träplankorna vi hittade under alla lager av olika golv fantastiskt fina. Detta är inte ett undergolv, utan ett golv som var tänkt att gås på och synas. Vilket det säkerligen gjordes, fram tills dess att linoleummattorna lades in av praktiskt skäl någon gång på 50(?)-talet.

Jag har tagit fram trägolv förut, och då var det just undergolv som jag hittade. Det var dock ett hus byggt på 40-talet, då kanske det var standard att lägga in linoleum från start i bostäder? Vet inte exakt, men det var rätt uppenbart att det var undergolv i alla fall. Planksättningen var gjord utan omsorg (golvet skulle ju ändå inte synas) och spånskivor och allt möjligt isoleringsmaterial hade spikats fast i träplankorna. Tror jag drog ut 10 000 spikar ur det där rackarns plankorna innan vi kunde slipa det.

Den gången gjorde jag dessutom allt själv (jag å min sjukt händiga mamma hyrde en slipmaskin och körde på på egen hand), det gör jag aldrig om. Resultatet blir superfint men det var sjukt tungt, nojigt (man måste dra slipmaskinen superjämnt för att inte golvet ska bli ojämnt slipat) och vääääldans dammigt. Så den här gången får fackmän sköta slipandet…

 

ta fram trägolv 2Färgen är ungefär lika orangegul som golven var i de andra rummen innan de slipades, men det kommer bli tooookfint när det är klart!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Jag skulle också vilja veta ang värden osv!! Har exakt samma problem nämligen och vet att det finns vackert golv under! Men vår lägis är stor och vill inte åka på jordens smäll om vi ska flytta sen… 😮

    Ingrid 2017-04-11 18:32:13 http://None
    Svara
  • hej! är ju också supernyfiken på hur ni resonerat då jag och min sambo precis flyttat till ny hyresrätt där även vi funderar över hur vi ska göra med de golv som finns… skulle bli jätteglad om du vill dela med dig! 🙂

    Karin 2015-08-01 09:06:53 http://None
    Svara
  • Jag vill också veta snälla Vanja!
    Undrar dock som ngn ovan varför du inte vill svara som vanligt?

    lena 2015-07-29 22:09:46 http://None
    Svara
  • Hej!
    Jag skulle också hemskt gärna vilja veta hur ni går till väga? Skulle blivit så glad om vi på något sett kan få bort linoliumet från vår lägenhet!

    Linda 2015-07-29 01:48:59 http://None
    Svara
  • Vill också gärna få ett mail med din hemliga strategi för att ta bort läskig ful linoliummatta när värden sagt bestämt NEJ! Heeeeja charmiga trägolv! 😉

    Elin 2015-07-28 19:03:55 http://None
    Svara
  • Varför kan du inte skriva ditt svar här så vi alla kan se. Jag bor liknande själv och tror att vi är många som gör och önskar verkligen få veta ditt svar. Känns som man har sån respekt för hyresvärden att man inte vågar, speciellt om hen uttryckt att man inte får. Så snälla svara öppet, vi är många som vill veta. Har man sagt A får man säga B känns det som.

    (3:e gången jag skriver samma, varför försvinner mina kommentarer!?)

    anna 2015-07-28 13:47:19 http://None
    Svara
  • Hej fina Vanja!
    Detta hör egentligen inte till själva inlägget men skriver här ändå 🙂 Hoppas ok!

    Ville fråga dig om gördeln du hade som post gravid, den du hade. Är det den ni säljer i shoppen på Glammom? 🙂 Tänkte beställa. Men med 6 veckor kvar till BF så beställer jag 2 veckor innan, vad tror du om det?

    Har även blivit beviljad snitt utan medicinska grunder. Var bredd att slåss med näbbar och klor men det gick över förväntan. Mycket tack vare dig och facebookgruppen, kejsarsnitt. Det gäller att stå på sig.

    Kram och tack för en helt fantastisk blogg. En riktig glädjespridare!

    Cissi 2015-07-28 01:30:31 http://None
    Svara
  • Åhh! HELT rätt val! Så himla himla spännande att se hur det blir. 😀
    Jag undrar dock: Varför ville ni ej göra det från början innan linoleummattan? Förstår att det var något med hyresvärden men alltså är det så att hyresvärden FÖREDRAR att ni sätter på en linoelummatta före att ta fram detta? Även om ni väljer att slipa golvet själv? Eller är det bara för att de inte ville anlita någon som tog fram golven? Om de vill att man hellre sätter dit/byter linoleummattor är det ju sinnessjukt!

    Hursomhelst – superduper bra val!

    Isabelle 2015-07-27 21:31:11 http://None
    Svara
  • Mycket mycket klokt val! Finns inget bättre än äldre trägolv. Hur de känns under fötterna, det härliga knirriknarrandet… Så levande! Ska bli kul att se färdigt resultat sen. 🙂

    Karin 2015-07-27 21:00:37 http://None
    Svara
  • Ska bli spännande och se 🙂

    Vicki 2015-07-27 20:54:24 http://None
    Svara
  • Måste fråga, (bor själv i hyresrätt i innerstan) jag har också linolium mattor i min lägenhet och när det förra året uppstod en vattenskada så rev värden ut den gamla mattan och då upptäckte jag och min sambo att vi hade superfina trägolv under, precis som ni. Vi fråga/bad/bönade vår hyresvärd att vi skulle få behålla trägolven men fick nej nej och åter igen nej. Så nu undrar jag hur er värd ställer sig till sånthär? Kan man ta på sig jobbet själv? Skulle bli så glad för svar för jag börjar nästan rycka i mattkanterna just nu 😉

    Emma 2015-07-27 20:13:33 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!