Inspiration för köket

köksinredning inspirationJag googlade som en besatt för att kunna visa er lite inspobilder på hur vårt kök kommer bli, men hittade i princip NADA. Så jag gör såhär istället: slänger ihop lite olika delar som köket kommer bestå av, så får ni i alla fall en uppfattning om vart vi är på väg.

Eftersom det är en budgetrenovering vi pysslar med så har vi inte gått all in och bytt allt allt allt. Nej, vi jobbar med det vi har men byter ut det som för en relativt billig penning kommer göra att köket känns LJUSÅR härligare.

Golvet har ni ju koll på redan, det är rutigtrutigtrutigt! Skåpen har ni också koll på, de är släta och vita. Så det utgör basen.

Eftersom golvet är ett superstatement kör vi på enkelt kakel; vitt 7,5 x 15 med fasade kanter. Vit fog till det för att inte röra till det. På bänkskivefronten däremot gör vi lite mera väsen av oss. Vi har köpt en i klassiskt oljad ek (hittade en svinbillig på tre meter för 900 pix!), men den kommer vi betsa mörk. Tycker det blir toppenfint med mörk bänkskiva till det svart-vit-rutiga golvet och de vita luckorna/kaklet.

Spana in bilden nere till vänster för att förstå känslan. Jag gillar inte allt man ser i det köket, men kombon rutigt golv/vitt avlångt kakel med vit fog/mörk bänkskiva tycker jag är toppen.

Till detta vill vi ha rostfria vitvaror (ni veeeet ju att vi fullkomligt snöat in på rostfritt…), så vårt rostfria kylskåp kommer få sällskap av en rostfri ugn + spishäll. Vi har också bytt ut alla fula plastknoppar på köksluckorna mot rostfria knoppar för att binda ihop det hela.

Vi har två svarta lampor som ska hänga i taket men har bara fått upp den ena hittills. Den andra ska hänga över köksbordet, måste bara få upp en krok i taket där först.

Sen har vi även lyxat till det med diskmaskin, som dock inte kommer synas eftersom framsidan kommer täckas av en vit skåpfront.

Vi är inte hundra säkra på hur vi kommer göra med köksbordet och stolarna. Tror det kan bli fint och att de får stanna kvar, men måste känna in det hela efter det att köket är klart.

Vet inte hur bra den här inspirationsbilden blev egentligen, men jag lovar – det kommer bli superfint! Snaaaaart får ni (och vi!!!) se! Woop wooop!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • så snyggt!

  JOSEFIN B 2015-07-26 23:24:21 http://www.joseefiinb.devote.se
  Svara
 • Superfint! Kommer bli toppen! Har du inte provat ”Pinterest ” ännu? Världens bästa app för inspiration gällande kläder, inredning, ja allt

  Malin G 2015-07-26 22:38:39 http://None
  Svara
 • Från allt jag sett er göra är jag övertygad om att det där kommer bli super! Håller själv på att renovera köket och undrar var ni hittade bänkskivan? Har kollat runt lite men det är ju så sabla dyrt att man blir mörkrädd!

  Sanna 2015-07-26 15:37:41 http://None
  Svara
 • Spännande! Ser kanon ut.

  Vicki 2015-07-26 15:33:44 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!