Going back to svärmor´s

DSC09743Jahapp. Så har man (för sjuttioelfte gången) råddat runt i lägenheten och packat sina väskor för att flytta ut till svärmor. Köket är (som ni ser) ett kaos. Men det ser värre ut än såhär…

 

DSC09754BU! Nu blev ni rädda va?! Ha ha… Här kommer det hända grejer. Ska bli så himla kul att se detta när det är klart. Och få visa er!

 

DSC09745Sovrummet är också tomt, och vår enorma vattensäng är (också för sjuttioelfte gången) tömd sitt innehåll och nermonterad. Och yes, Niklas har slangen i munnen. Man måste nämligen suga för att få igång vattenflödet när man tömmer den, halvmysigt…

Varför har vi tömt sovrummet då, igen? Ni får gissa…

 

DSC09730Hallinredningen (som vi lyckades planera upp, mäta och tom göra en liten ritning av till hantverkarna på ca 15 minuter) är på väg upp. Spännande!

Det blev lite stressigt då hantverkarna helt plötsligt var tillgängliga att börja med hallen, utan att vi hade hunnit tänka igenom allt ordentligt. Med en sjuk groda runt benen/i famnen som inte kan vara på föris (och som INTE var sugen på att planera hall kan jag säga) var det rätt trixigt att mäta, tänka, fixa å dona. Men jag tror faktiskt vi lyckades ratta fram nåt riktigt bra. Så nu är hallen på väg att kirras också. SÅ skönt!

 

DSC09748Min autograferade idolbild på Niklas är återigen nerpackad. #Internskämt

 

DSC09749Och på byrån står saker huller om buller om huller. (Runtom byrån är det huller om buller i kubik kan jag meddela, men det blev inte riktigt lika fint på bild.)

Detta är SISTA GÅNGEN vi flyttar ut från lyan. På onsdag kväll ska allt vara klart; hall, kök, grodans rum och vårt sovrum. Can´t wait! Det är ju värdigt roligt att göra fint i lägenheten, men också rätt påfrestande. Att behöva leva i kappsäck, och att inte kunna ”boa”, eftersom ingenting är klart. Och iom att det hela tiden jobbas med så mycket därhemma (vilket innebär att aaaallt blir skitigt hela tiden #satansbyggdamm) så är det ingen idé att piffa med grejer. Det får vänta tills allt är klart.

Jag skulle ALDRIG kunna leva såhär under en längre period. Vet att det finns folk som renoverar hus och lägenheter i åratal i sträck. Not for me alltså. Tycker det är skitjobbigt att inte få komma helt iordning. Jag är en sån där som packar upp alla 40 flyttlådor inom 48 timmar efter en flytt, typ, just för att jag vantrivs så när mitt hem är kaos.

Och när det enda rummet som ÄR klart (mitt älskade Bara Vara-rum) ständigt får agera avställningsyta när alla andra rum ska tömmas/råddas med, så är det inte så himla mysigt hemma. Jobbigt för en sån hemmaräv som jag. Men på onsdag är vi lovade en färdig lya, sen JÄKLAR I MIN LILLA LÅDA vad det ska boas!

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Nya golv kanske?
    Gillar inte heller den där röran som blir när man håller på och renovera. Så stressigt att leva i.

    Vicki 2015-07-26 15:50:33 http://None
    Svara
  • Tack för svar Vanja, jätteintressant. Kan man inte få önska sig ett helt blogginlägg om sömn och dina/era erfarenheter (inte bara barnrelaterat, Niklas problem verkar han ju ha haft länge?). Jag är också intresserad av vilka sömnproblem Niklas har och vilken hjälp har får/har fått, vilka sängar har testat, (om det inte är för privat förstås). Har själv börjat sova sämre på äldre dar (är 38), den lyxiga sängen till trots. Tror småbarnsåren har tagit ut sin rätt (har två barn på 7 och 4), är liksom ”programmerad” av vakna varje natt, och det blir svårare och svårare att somna om. Eller så är sömn kanske ett ämne för podden? Kram!

    Katarina 2015-07-26 02:12:01 http://None
    Svara
  • Lider också av sömnproblem. Borde kanske prova en sådan säng. Hur gör han när ni typ är bortresta (Portugal, veribier) och vilken typ av problem har han, alltså somnar inte alls, sover endast ytsömn, andningsuppehåll? Vet han vad det isf beror på?

    Helena 2015-07-25 23:48:59 http://None
    Svara
  • Men hallå, va nyfiken en blev på detta nu då! Ser fram emot mååånga långa blogginlägg på onsdag 😀

    Anni 2015-07-25 23:09:43 http://None
    Svara
  • Det kommer nya golv till sovrummet ^^
    Annars, tänkte på en grej nu när jag såg Niklas. Är det inte typ tredje gången på en månad som han fixar med vattensängen? Varför inte bara låta den vara till sovrummet är klart även fast det blir lite sämre sömn en tid? Tänker mig bara att det måste bara enormt bökigt och tidskrävande att fixa upp ner upp ner med den.
    Lite nyfiken på köket men mest nyfiken på hallen. onsdag is a date! 😀

    JoLi 2015-07-25 21:53:18 http://morgonstunder.com
    Svara
  • Åh, blev nyfiken på er vattensäng! Blev lite förvånad, ”finns” de fortfarande liksom? Trodde det var en 80-talsfluga. Har ni haft vattensäng länge? Varför körde ni på en sån? Fick ni något tips om att vattensäng är bra, eller hur kom ni in på det spåret? Kan tänka mig att det är en härlig känsla att sova i vattensäng? Är lite besatt av sköna sängar efter att jag och min man för några år sen köpte en tokdyr lyxsäng (dock visningsexemplar, så vi fick den billigare) efter att ha sovit i billiga Ikea-sängar innan. Jag sover sååå himla bra, det ÄR verkligen skillnad på säng och säng. Tycker jag i alla fall. Tack för en bra blogg!

    Katarina 2015-07-25 21:37:08 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!