Lite Me Time

DSC09427Just nu sover Grodan, så jag passar glupskt på att utnyttja min Me Time. Tror jag döper om det till Me Time, ”egentid” låter så…jag vet inte, men det känns liksom lite ångestladdat på nåt sätt, det ordet. Som nåt man jagar i panik, typ. Me Time låter HÄRLIGT. Som nåt som bara är självklart.

Men det var inte begreppet Egentids vara eller icke vara jag skulle fundera kring. Nä, det jag funderade lite kring var just vad folk gör med sin Me Time. (Hmm, funkar inte lika bra när man använder det om andra märker jag ju. ”You Time”? Nää. Äsch, ni fattar!)

Det första jag gör när jag får tid över för mig själv är att plocka upp mobil och mac. Och sen börjar jag greja. Med blogg, med Insta, med jobb. Vilket jag tycker är skoj. Blir det tid över tar jag en bloggrunda och kollar in vad som hänt hos mina favoritbloggare sen sist. Jag styr gärna upp en kopp kaffe  att sutta på under tiden.

Jag undrar vad jag skulle gjort med min Me Time om det inte fanns mobiler och datorer? Jag är så ju gammal att det faktiskt inte FANNS datorer och mobiler under stora delar av min uppväxt. Och jag roade mig ju rätt bra även utan sånt.

Tror att jag skulle sitta på ungefär samma sätt, med en kopp kaffe i handen. Men istället för att knappa på en dator skulle jag bläddra i en tidning, läsa i en bok eller lyssna på en skiva.

Vad gör ni med er Me Time?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Åh vad härligt att läsa allas kommentarer och ditt inlägg! Skönt att många lägger sin me time på serier, bloggar och ja, surf helt enkelt! Gör detta as we speak – läser igen lite blogginlägg jag missat! Kram

    Melissa 2015-07-23 00:23:10 http://abossbitch.wordpress.com
    Svara
  • Tja. Man önskar ju att man gjorde stordåd på sin me time. Men. Det blir lite tv. Lite mobil. Lite padda. Lite dator. Lite sambo. Och sen när jag börjar jobba igen. Lär det nog bli lite jobb också.

    Vicki 2015-07-20 15:41:20 http://None
    Svara
  • kaffe är nästan ett måste under me-time! Bästa nu under sommaren (min knatte sover bara 1/dag) är kaffe, bok eller mobil med fullt batteri och surf i trädgården! En regnig dag är seriekollande rätt oslagbart också..

    Stella 2015-07-20 04:31:44 http://None
    Svara
  • Intressant fråga, ser fram emot att läsa kommentarerna på detta inlägg!

    Själv skrev jag denna lista för ett tag sedan, på samma tema, men med större inslag av tidsångest: https://agneslarssons.wordpress.com/2015/05/14/listornas-lista/

    Agnes 2015-07-19 23:39:00 http://www.agneslarsson.se
    Svara
  • Egentid för mig är att kolla tv och ha mjukiskläder, kanske spela The Sims medan en film eller serie visas i bakgrunden.
    Föredrar även att lyssna på musik och ta en bloggrunda.
    Kramis!

    Amanda 2015-07-19 17:43:11 http://None
    Svara
  • Vet du Vanja? Jag har för första gången lyssnat på podd. Och det blev ER podd 😉 Blev förstås nyfiken på karriärspodden och särskilt eftersom att jag anade att Josefin skulle berätta något om den berömda väggen. Förstod också att jag var en av dem du hade i åtanke när du pratade.. Det kändes så konstigt att jag var en av dem.. Blev rörd av någon anledning, eller kanske en gnutta ledsen. Ja.. jag vet inte. Det kändes ändå bra att jag fanns med dig där, för då har jag liksom lämnat spår. Även om du kommer med väldigt många bortförklaringar…. 😉

    Ja hur som. Du

    Karin & Z 2015-07-19 16:18:00 http://None
    Svara
  • MeTime är nog surfande, serietittande eller musik. och stryka. Jag gillar konstigt nog verkligen att stryka. Bästa är annars CoupleTime. En dag ensamma med shopping, restaurang, skidor eller pool och strandhäng. Inte enkelt att göra i vardagen utan händer väldigt sällan. I vardagen spelar vi badminton tillsammans och promenerar hela familjen.

    Isabelle 2015-07-19 15:53:33 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!