Here we go again

DSC09302Som ni vet så är vi ju inte riiiiktigt klara med allt fix and trix hemma, så just nu ser det ut såhär i vårt vardagsrum. Vi fick nämligen tag på en målare i torsdags som kunde komma redan dagen efter och sätta tänderna i de rum så återstår att bli kripsigt vita, så nu har vi packat ihop vårt hem ännu en gång å flyttat ut till svärmor.

Det blir en kort sejour denna gång dock, vi åker tillbaka redan i morgon kväll. Ska blir sjukt spännande att se vad som hunnit hända de dagar vi varit borta. Jag är SÅ TRÖTT på den här bruna rackarns färgen att jag håller på att gå av, så det kommer vara LJUVLIGT att se det förvandlas till vittvittvitt.

 

DSC09375När vi landade hos svärmor (som är bortrest) insåg vi rätt snabbt att vi inte var där ensamma. Köksön var förvandlad till DJ-bås. Det brukar betyda att Niklas yngre bror (och Iggys gudfar) Charlie härjar omkring i huset.

 

DSC09374Det var helt rätt gissat, för strax efter att vi packat upp slank Charlie in. Sjukt mysigt, och skojigt för grodan som nu har nån mer att leka med. Farligt att se dessa vinylspelare stå framme dock, blir SJUKT SUGEN på att styra upp en egen! Folk som snöar in på vinyl blir ju ofta lite hånade. De är ”bakåtsträvare”, ”nostalgiker”, ”teknikmotståndare”. Eller bara (gud förbjude!) HIPSTERS som tycker det är fräsigt med plastplattor.

Men grejen är ju den, att det BLIR ju mer av grej att spela musik, när man sätter på en vinylskiva. Föra armen mot de där svarta ränderna, vara liiite nervös för att man ska skrapa skivan med stiftet och sen höra hur det knastrar igång… Mmmmm…. Det är ju allmänt mer lovely att Göra En Grej av saker, och så även med musik.

Oavsett om vi kirrar en vinylspelare eller inte, så har vi kommit fram till att vår musikanläggning givetvis ska vara i Bara Vara-rummet. Där vill jag sitta i min fåtölj, dricka en kaffe (eller ett glas rödtjut) och lyssna på nåt lovely. Göra En Grej av det, liksom.

 

DSC09373Förutom att Charlie gjort mig sugen på vinyl, har han även tagit hand om oss på matfronten. Han är en gudabenådad kock, och trixade fram en GRYM wokrätt i går. Så jäkla smarrigt!

Till efterrätt gjorde han en fruktsallad som var så enkel, men så GOOOOD! Hacka valfri frukt i små bitar (man vill kunna få med alla frukter i en tugga ju). Charlie tog äpple, jordgubb, melon och kiwi. Kläm sedan en apelsin och en lime över fruktblandningen.

Till detta gör du en sås på turkisk yoghurt som du blandar med vaniljsocker, muscovadosocker och det rivna skalet från en lime. Så. Jäkla. Gott. Tips, tips!

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Min förra sambo hade en vinylspelare. Saknar den. Men inte honom. 🙂

    Vicki 2015-07-20 15:46:26 http://None
    Svara
  • Vilken fantastisk bror din Storskatt har!!! Inte nog med att alla de tre bröderna Malmqvist är överkvalificerade kockar så har de dessutom begåvats med ett charmigt yttre – Niklas: solbränd year-round (?!), Charlie Mr bar Överkropp & uppenbarligen också DJ & John (inte så bra koll på, men säkert lika orimligt snygg). Okej det kanske har blivit aningen mainstream att surfa på vågor (i alla fall i min bekantskapskrets) – men dessa surfer dudes har kvalitéer utöver det vanliga. Du har verkar ha landat en asbra karl, Vanja!!

    Madde 2015-07-19 17:15:27 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!