Min LJUVLIGA unge

DSC08641Alltså. Nåt har hänt. Iggy har varit den ljuvligaste av de ljuvligaste de senaste veckorna. Så jävla god och söt och snäll, som en liten sol slinker han omkring och skiner på allt och alla.

 

DSC08634Jag tror att det är det här med talet. Han snickesnackar som aldrig förr, och lär sig nya ord konstant. Nu kan vi verkligen prata med varandra. Jag hajar att han förstår i princip allt jag säger, och i gengäld så förstår jag nu (nästan) allt som han säger. Och jag tror det har lett till den här övergoda ungen som vi har just nu. För han är så NÖJD. Å GLAD.

Frustrationen som så ofta gjorde sig påmind för ett par veckor sen är inte alls där på samma sätt längre. Visst, den är inte bortblåst, men det är kanske bara en tiondel kvar av den. Tidigare var det väldans mycket skrik varje dag. Små utbrott liksom. Men nu är det kanske någon gång per dag, istället för 20 skrik per timme. En ENORM skillnad.

 

DSC08635Ni vet hur jag ibland skriver att jag typ är kär i Iggy? Well, just nu är jag nog kärare än nånsin. Och så stolt! Jag har ju världens godaste unge liksom. Hur coolt är inte det?

I dag hämtade jag honom på föris, och så gick vi och köpte en glass som vi delade på på Nytorget. Glasspicknick. Det får man ha ibland med mamma. Sen gick vi och gungade, och tittade på alla spännande stenar som låg på marken. Och pekade ut alla bilar. Och flygplan. Och motorcyklar. Och sa ”he hej” till alla bilar. Och flygplan. Och motorcyklar. Och det var bara så jävla mysigt.

Jag är ingen lekmamma. Faktiskt. Jag tycker inte att det är så himla kul att lekalekaleka. Men att vara ute såhär med Iggy tycker jag verkligen är roligt. PÅ RIKTIGT. För han är Så. Rackarns. Ljuvlig. Jag ser nog ut som en nyfrälst Carola där i lekparken, för det fullkomligen lyser ur ögonen på mig att den här lilla personen är det bästa jag vet.

För härligare än såhär har jag nog aldrig tyckt att det varit. Att få ha Iggy som partner in crime är så fantastiskt. Och jag får redan lite ångest i hjärtat när jag tänker på att det kommer komma en tid då han inte kommer vilja vara med mig där i lekparken. Men det är då och nu är nu. Och nu är det ljuvligt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Låter underbart! Jag hoppas att min skrik/gnäll bebis på 1 år också kommer bli ljuvlig snart :-/ hur gammal är Iggy nu?

    F 2015-07-18 22:35:36 http://None
    Svara
  • <3

    JoLi 2015-07-18 00:33:27 http://morgonstunder.com
    Svara
  • Hej Vanja! Älskar din blogg och du verkar ha ett så härligt liv. Har fått intrycket av dig att du är ganska självsäker och du sprider så bra energi, bubblande glad energi! 🙂 Jag är cirka 10 år yngre än dig. Har ganska dåligt självförtroende och mycket ångest och sånt…psykisk ohälsa är liksomen del av mig. Har du några tips på hur man blir mer nöjd med sig själv? Hur ser du på ångest och har du haft det någongång i livet ?

    hej 2015-07-17 16:17:53 http://None
    Svara
  • åhhhhh! Så härligt det låter. Han e fin han, den lille Iggy!

    Vicki 2015-07-16 19:22:36 http://None
    Svara
  • Sådana här inlägg gör en ju faktiskt LITE barnsugen *emoji med hjärtögon*
    Njut av detta nu! ingen oro för framtiden och vad som ”kan” ske. OKEJ? Kram finis

    ISA 2015-07-16 17:33:57 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Så härligt att läsa!
    Jag har en dotter som är två månader yngre än Iggy och just nu är inne i ”skrika-skrika-sura”-fasen, gissar även här att det är för att hon är frustrerad över att pratet är så nära men inte alltid kommer fram som hon vill. Jag som fortfarande är mammaledig i några veckor till håller på att bli lite smått tokig, vart är min mysiga bebis, liksom? Skönt att se att det kan gå över snart och inte behöver hålla i sig allt gör länge till.

    Thalia 2015-07-16 14:47:18 http://None
    Svara
  • Vet att det är en väldigt het debatt varje år om barn på förskolan under sommaren, men vet även att du inte är rädd för att säga din åsikt så är intresserad över hur ni ser på saken och hur ni lägger upp det i sommar. Vet att det är svårt med att få en riktig semester när man är egen så för er del är det säkert meckigt att få till en helt förskolefri sommar som däremot ett barn till en lågstadielärare kan få. Har själv inga egna barn men vet hur mina arbetskamrater får pussla hela sommaren för att barnen inte ska behöva vara på förskolan vissa veckor då barnens avdelningar stänger för sommaren och de inte vill att barnet ska behöva vistas på en annan avdelning med okända fröknar och barn. Så min fråga är, hur gör ni och skulle ni göra annorlunda om er förskola hade sommarstängt så Iggy skulle behöva vara på en annan förskola under vissa veckor (är vad som händer i vår kommun, alla förskolor utom en stänger under industrisemesterveckorna) ?
    Massor med kramar från Tjörn!

    Johanna 2015-07-16 14:22:01 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!