Bye bye finpåsar

DSC08822Ni vet ju hur jag vurmar för finpåsar. Hur jag slagits för min digra samling när Niklas raljerat och påstått att den är en fullkomlig meningslöshet som bara tar plats. Då förstår ni vilket rackarns RENSAR-MODE jag var i i helgen, eftersom de rök.

Jupp – jag GJORDE MIG AV MED FINPÅSESAMLINGEN! En milstolpe. Men jag blev så sjukt trött på att grodans rum ser ut som en sopstation, fylld till taket med grejergrejergrejer, Så jag sorterade, puttade ner saker i källaren, tog kort på sånt som ska säljas (nån som är sugen på en tjusig vintagelampa och/eller en persisk matta he he?), men framförallt så SLÄNGDE jag. Vårt grovsoprum är tack vare min rensar-iver en guldgruva för den fyndsugne kan jag meddela.

Eftersom vi rivit ut fyra garderober så är det nödvändigt att göra sig av med alla pryttlar som inte är nödvändiga. Jag sa även bye bye till min ”fina presentpapper å snören”-samling (nån annan som har en sån?). För let´s face it – så jäkla ofta är det inte som jag verkligen behöver ett tjusigt snöre/lite knycklat presentpapper/nåt annat tjafs. Och när jag väl gör det så får jag väl vara lite kreativ helt enkelt. Finns alltid nåt hemma man kan slänga ihop ett paket av tänker jag.

Men visst var jag duktig? Ni andra innehavare vet hur känslomässig en finpåsesamling kan vara. Den är lite som bilder, fast…påsar. Ehh. Jamen ni hajar – ”Åååå den här påsen är från när jag var i Nevvan och fräste runt å köpte den där flådiga väskan” eller ”Ooooohhh den där rara kassen är från när jag å Mira var i London 1997 och hade jordens bästa girl trip”. Och yes, det fanns alltså påsar som snart är 20 år gamla i den där samlingen. Kanske hög tid att rensa då. He he.

 

DSC08826Hursom. Påsar är ändå påsar, så de tjusigaste fick ett nytt hem under diskbänken där de helt enkelt får ett nytt liv som pappersåtervinningsförvarare. När vi ändå alltid har en papperskasse stående i köket med tidningar och reklamblad, så kan det ju lika gärna stå Marc Jacobs på den, som Konsum.

Kommer bli ett par lyxiga pappersåtervinnarrundor den kommande tiden.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Så inspirerad nu. Är i rensartagen jag med. Köpt en bok om städning till och med och kommer absolut att blogga om detta. Kan knappt andas för att jag blir så rensarpeppad!!!

    Agnes 2015-07-08 19:01:38 http://www.agneslarsson.se
    Svara
  • Aaah, är precis likadan! Jag KAN bara inte slänga finpåsar! I våras fick dock jag också ett ryck och alla rök, med lite tungt hjärta… Men det ä faktiskt inte förrän jag läser detta inlägg som jag kommer ihåg att jag faktiskt slängt dom, så det var kanske inte så farligt att slänga ändå 🙂

    Sofia 2015-07-08 03:10:09 http://None
    Svara
  • Jag vill gärna se mattan och lampan, samt ber om ursäkt för att jag inte har korrläst den engelska Babyloonz-sidan enligt vad jag erbjöd mig att göra. Livet med en ettåring och semester kom emellan. Jag är dock redo att hjälp till i veckan, men slängde ett snabbt öga på hemsidan idag och tyckte att jag möttes av något som hade korrats? Om inte, eller om ni vill ha hjälp med annat, hojta! Men återigen, kollar gärna lampan och mattan! Maila bilder kanske?

    Nicole 2015-07-07 22:04:22 http://None
    Svara
  • gah! känner med dig. fick ge upp mina när jag blev sambo med en notorisk ordning och reda människa. det blev så himla svårt att motivera påsarnas exitens. när han saker inte riktigt fick plats i min tvåa. jag påstod att han kunde förvara sakerna i påsarna. fick inte medhåll.

    Vicki 2015-07-07 21:22:17 http://None
    Svara
  • Känner verkligen igen mig både vad gäller påssamling men främst presentpapper och snören… Har dock nyligen påbörjat en utrensning av diverse junk eftersom vi vid årsskiftet måste få plats med en ny liten familjemedlem förhoppningsvis. Får se om jag lyckas slänga alla fina (men skrynkliga inslagspapper).

    Linn 2015-07-07 20:15:08 http://None
    Svara
  • haha, jag kunde verkligen inte heller slänga ”finpåsar” när jag var yngre, tänkte att de skulle bli ledsna, hah. Men hur ofta får man användning för dem EGENTLIGEN!? starkt gjort!! 😉

    ISA 2015-07-07 12:59:09 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • En av mina finpåsar agerar påsförvaring under diskbänken – praktiskt och tjusigt! Great minds think alike! 😉

    Karin 2015-07-07 10:55:48 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!