Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Guide till persikofärgat hår

vanja wikström rosa hår 2Okej hörrni! Ni vet ju att jag är ett fan av luriga hårfärger, och eftersom jag får så mycket frågor om hur jag gör och vilka produkter jag använder, så brukar jag styra upp en liten guide när jag provar nån ny färg. Har ju tidigare gjort en Guide Till Rosa Hår samt en Guide Till Lila Hårtoppar, så nu är det väl dags att göra en persikoguide också tänker jag. Here goes!

 

peach hair revlon nutri color cremeDe här två raringarna behöver du + ett vanligt balsam. Det är alltså Nutricolor Crème från Revlon i färgerna 004 Peach (hittas här) OCH 400 Tangerine (hittas här). Jag använde först bara den som hette Peach eftersom jag (logiskt nog) trodde att jag då skulle få en persikonyans. Men icke. Det blev rosa.

Då gick jag och köpte den som heter Tangerine, och genom att blanda båda färgerna fick jag fram en perfekt (tycker jag) persikonyans.

 

peach hair revlon nutri color creme 2Den som heter Peach är rosa när du trycker ut den ur tuben, och den som heter Tangerine är orange. Rosa och orange blir ju persikofärgat, men om du inte blandar ut färgen med vanligt balsam blir den extremt stark, tänk karamellfärg. Så är du ute efter en mer pastellig nyans måste du ta i rätt mycket vanligt balsam för att försvaga färgens intensitet.

Du kan ta vilket balsam som helst, men bäst är om det är vitt i färgen (vissa balsam är ju svagt rosa/annan färg) så att du ser hur nyansen på hårfärgningskrämen blir.

 

DSC07874Såhär ser det ut när jag blandat lika delar av Tangerine och Peach, samt dragit i rätt ordentligt mycket vanligt balsam. Nyansen man ser på krämen är i princip den som blir i håret (i alla fall på mig). Så vill man ha en starkare färg, ta mindre vanligt balsam så att färgen blir…starkare helt enkelt. Men jag ville ju åt pastellhår, så det här blev perfekt för mig.

Nåt som är ganska viktigt är att blanda färgen vid ett fönster, eller någonstans där det är bra med dagsljus. Blandar man i ett badrum är risken stor (beroende på vad man har för belysning) att den blir antingen för rosa eller för orange. Bara dagsljus gör att man ser precis hur färgen kommer bli.

Vill man att färgen ska gå mer åt rosa eller mer åt orange tar man i mer av Peach/Tangerine. Som sagt så blir färgen ungefär så som den ser ut när den är blandad, så styr upp nåt som du tycker ser bra ut. (Observera att jag ju bara kan svara för hur det blir på mitt hår.)

Gör MYCKET färgblandning är ett tips! Om du mitt i färgningen inser att du behöver mer så är det sjukt svårt att få till exakt samma nyans igen, så blanda hellre för mycket som du spar till nästa gång.

 

vanja wikström rosa hår 6Tvätta håret som vanligt, och handdukstorka. Sprid sedan ut färgblandningen i hela håret och låt det sitta omkring 5 minuter. Skölj ur – och voilà! Håret är persikofärgat!

 

vanja wikström rosa hår 5Färgen tvättas gradvis ut. På mig håller det ungefär tre tvättar då det blir svagare och svagare för varje tvätt för att sen helt försvinna.

 

vanja wikström rosa hårDet är rätt cheap också, då de här Nutri Color Crème-tuberna bara kostar en dryg hundring styck. Och man behöver rätt lite av varje tub till en omgång. Så testa vettja – livet blir skojigare med märkligt hår, jag lovar!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Vanja! Så snygg i håret ju!
  Har alltid velat prova någon rolig färg som du har men är för feg av mig. Persika kanske är som ovanstående skrev lite lagom läskigt? Hur många tvättar tar det ungefär innan färgen är urtvättad? Måste ha alla fakta om jag skulle panika när jag är färdig haha
  Tack för bästa tipsen! Kram

  Johanna 2016-04-29 01:08:51 http://None
  Svara
 • Oj oj oj nu händer det grejer! Har alltid älskat dina spännande hårfärger men har hittills känt att råsa och lila känns som ett så stort steg om det inte skulle kännas rätt i efterhand men persika är lagom läskigt för att jag nu äntligen ska våga. Så nu är färgerna beställda och jag väntar med spänning på hur det kommer se ut i mitt sommarblekta hår! SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG som man säger på tvsporten 😉

  Johanna 2015-07-08 02:34:43 http://None
  Svara
 • Vet du om toningarna fungerar på ofärgat hår? 🙂

  Fanny 2015-07-07 15:23:32 http://None
  Svara
 • Var går det att få tag på dessa i butik?

  Sofia 2015-07-07 03:18:18 http://livetsflicka.blogspot.com
  Svara
 • Fina Vanja! Vill även tipsa om färgerna från Bleach Worldwide. Håret får en fantastisk lyster och färgen håller bra. Det tar ca 3 v att få hem sin beställning (hittills inte hittar ngn återförsäljare i Sthlm) men SÅ värt!

  /Maira, som färgar sitt svarta hår blått

  M 2015-07-07 03:09:47 http://None
  Svara
 • Fiint ☺️
  Vart finns dessa färger att köpa? Finns det lila också? Tror det syns mer i mitt hår

  Madde 2015-07-07 01:56:32 http://None
  Svara
 • Tjusiga Vanja, så himla fint!! Bara älskar färgen! Kanske är värt att gå och bli blondin för att kunna sådär fräsig i håret?! <3

  Syskonet 2015-07-07 00:26:06 http://syskonet.blogg.se
  Svara
 • Hur förvarar du färgen som blir över? (Om du blandat för mkt färg alltså)

  Victoria 2015-07-06 22:10:43 http://None
  Svara
 • Så himla fin nyans de där!

  Jag provade den där ljusande varianten idag btw, ser nog ingen skillnad faktiskt. Kanske snålade med krämen eller borde haft i det längre tid? Eller så är jag inte tillräckligt ”vit” i håret? Jaja.. försöker igen en annan gång.

  Kram!

  Karin & Z 2015-07-06 22:06:23 http://None
  Svara
Vanja Wikströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!