Inredningspanik

DSC07904Men hjälp, alltså! I morse kom jag på att det ju kommer en journalist och en fotograf hem till oss i morgon förmiddag för att göra ett stil & inredningsreportage à la Styleby (annan tidning dock). Jag har förklarat att vi bor i ett byggkaos och att det bara finns ett enda rum som är sisådär någorlunda klart, men det verkade inte vara några problem. Problemet var bara att jag ju i morse kom på att det var en ganska lång väg till att få detta rum att gå från ”någorlunda klart” till ”klart”. Och det är ju ändå lite av ett inredningsreportage – då vill man ju liksom att det ska se snajdigt ut. Paniiiik!

Som tur är finns det Stadsmissionen och Röda Korset alldeles runt knuten här, och de bjussar alltid på tokmycket fina skatter att fynda för nästan inga pengar alls. Om man har lite visioner och fantasi vill säga. Kan se förbi sammanhanget som grejerna står i, ni vet – som jag brukar tjata om.

Och panik och tidsbrist speedar tydligen på min fantasi, för SABLAR alltså vad jag hittade fina grejer! Ni ser ett axplock här ovan. Jag snappade tag i gamla böcker, ett gäng vinylskiveboxar, massa små glasvaser och några bijouterier. Tog en vända i ett par inredningsbutiker också, och har spenderat eftermiddagen med att PIFFA. Och shitoberto vad nöjd jag är – det blev så himla fint!

Ska ta en massa bilder i morgon så får ni se hur jag satte ihop det. Är faktiskt lite stolt över att jag lyckades ratta ihop nåt så schysst på så kort tid. Men deadlines brukar funka bra för mig, då får jag saker gjorda.

 

DSC07911Köpte också på mig ett gäng växter och några snittblommor, utan dem blir det inget mys. Rummet vi kommer plåta i är Bara Vara-rummet. Och som tur var fick vi leverans i går av två skinnstolar som vi beställt från Danmark, och de satt som en smäck där i burspråket! Oj oj oj, det blev faktiskt helt perfekt. Sköna var de också. Och ap-billiga, tack vare att vi via Niklas familj kunde köpa dem till inköpspris. Ni ska få se dem också såklart.

Med stolarna på plats plus en rackarns massa fluff som jag piffade sk*ten ur i dag, så känns nu rummet nästan färdiginrett. I alla fall så pass färdiginrett att det kommer se bra ut på bild. Man får välja sina vinklar litegrann kanske. Make it work, liksom.

Så nu sitter jag här i soffan och pustar ut och känner mig glad av två anledningar:

1) Jag FICK TILL DET på inredningsfronten! Under tidspress å med liten budget. Nu är rummet så fint att jag blir alldeles lycklig bara av att kika in i det. Åsså blir jag liksom stolt över mig själv – jag fixade det! Minst lika fint som om en inredare hade knatat in här å stajlat runt. Tycker jag själv i alla fall.

2) Jag får vara med i ett stil & inredningsreportage – HUR COOLT?! Jag ÄLSKAR de där sidorna i Styleby där olika kvinnor bjussar på sina hem och garderober – så VANSINNIGT inspirerande! Och nu ska jag alltså få vara med om att vara huvudperson i ett sånt. Inte i Styleby, utan en annan tidning, men själva stilen på reportaget skulle vara åt det hållet. Så jäkla lyxigt ju! Alltså – PEPPEN! Livet e bra gött ändå.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Ser fram emot detta 🙂 Roligt när man får sådär lite extra fart!

    Vicki 2015-06-17 22:04:19 http://None
    Svara
  • Shit vad grym du är! Grattis! Coolt att få vara med i ett sånt reportage *knytnäve*.
    Ser fram emot att se resultatet på ert fina hem. Trevlig midsommar på er! Kram från Uppsala

    Sofia 2015-06-17 13:01:17 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!