Borrwalls Kök

DSC07326

DSC07231

DSC07296

I går var vi ju på date night, jag å laxen. Och vi slank i väg till underbara, underbara UNDERBARA Borrwalls Kök!

 

DSC07293

DSC07289Borrwalls Kök ägs och drivs ju av min extended family, underbara Lena & Lelle. Ett riktigt entreprenörspar som drivit några av Sveriges bästa krogar. Lena serverar och Lelle kockar. Ett dream team – som i dagens DN får 4 av 5 stjärnor och en maaaaassa beröm! Heja heja!

Blir så sjukt stolt. Maten på Borrwalls är fantastisk, och de förtjänar att ha en fullsatt restaurang varje kväll. Läs gärna DN´s krogrecension här,  skojig kuriosa är att det lilla barnbarnet i kockrock som nämns i texten är min brorsas lille son.

 

DSC07297

DSC07253Jag å Niklas gick all in och körde drink före maten å allt. En Kir Royal för mi del, och alkoholfritt bubbel för hans del.

 

DSC07300Vi körde trerätters, och jag åt miniraggmunk med kalixlöjrom, crème fraîche och syrad rödlök till förrätt. Det var den BÄSTA variant av denna klassiska kombo jag någonsin ätit, och även den mest generösa. Ser ni löjrommen? En klick lika stor som ett ÄGG! I vanliga fall brukar det ju vara mycket raggmunk å lite löjrom, men på Borrwalls Kök är det tvärtom. Me LOVE!

 

DSC07307

DSC07308Till huvudrätt blev det lax- och gäddqueneller med bladspenat och vitvinsås (magiskt).

 

DSC07318

DSC07316Och Niklas körde på älgköttbullar med viltgräddsås och potatispuré med västerbottenost. Också magiskt.

 

DSC07323När det var dags för efterrätt var vi så mätta att vi inte orkade ta en var. Portionerna på Borrwalls är väldigt generösa (återigen – me LOVE!), så det är näääästan svårt att få i sig en hel trerätters. Men det är så sabla gott att man måste försöka smaka på allt.

Det är tredje gången jag äter den här efterrätten, och den är lika god varje gång. DN var också tagen av denna drömmiga dessert; lakritsparfait med kolasås och maräng. LJUVLIG.

 

DSC07238

DSC07239

DSC07301Så himla mysig kväll – underbart att käka en riktig brakmiddag! Och det var såklart toklovely att sitta å snicksnacka med min storskatt hela kvällen. Och veta att Iggy var i tryggt förvar med mormor.

Kan inte nog rekommendera detta fantastiska ställe, heja heja Borrwalls Kök!

 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!