Just nu…

DSC07149…så sover el grodo, så jag passar på att stöka undan lite såna där fixa å dona-grejer, ni vet. Som att tvätta makeupborstarna. Jag blir liksom inte av med den här jädrans ögoninflammationen, och jag misstänker att det beror på att det kan finnas bakterier kvar i borstarna.

Förmodligen skulle det allra bästa vara att jag skippade sminket helt tills dess att inflammationen var borta, men det är inte riktigt ett alternativ. Tyvärr. Jag är en sån som inte går utanför dörren utan åtmiiiinstone lite mineralpuder och rouge. Känner mig helt enkelt för sunkig annars. Jag skäms för att säga det, för allra allra helst skulle jag såklart vilja vara en sån där brutta som kan vara bekväm i att vara 100% osminkad. Men det är jag inte. Tror nog att jag blivit alltför van att se mig själv i smink, så när det inte ligger där som en uppiggande mask känner jag inte igen mig själv.

Är ju dessutom en sån där icke-solare ( i alla fall ansiktet, där är jag i princip manisk), så det finns ingen härlig bränna som fräschar upp och hjälper till. Nope – det är vitt, genomskinligt, lite rött och lite mycket mörka ringar.

Kan bli sjukt avis på tjejer med mörkare drag, de har det liksom så mycket ”lättare” på inte sminka sig-fronten. Tänker jag mig i alla fall. Är man lite mörkare har man ofta mer pigment i hyn (den blir inte lika genomskinlig och det röda/svarta/whatever det nu är syns inte lika lätt), det finns ögonbryn som är markerade, och fransar som är mörka. Lättare att varas snygg utan hjälpmedel, tror jag i alla fall. Om jag inte tar på mig mascara och ögonbrynsskugga, skulle ingen typ se var mina ögon satt.

Hursom, jag vill ju så gärna vara peppig på alla områden och känna att jag duger som jag är. Men det här är min akilleshäl. Faktiskt. Skulle min sminkväska försvinna, skulle jag – typ – få panik. Jag skämtar inte. Tycker såklart att det är idiotiskt att det ska vara på det viset, men så är det.

Kanske kanske skulle jag med träning (å terapi ha ha!) kunna bli bättre på det här med att gå osminkad. Men till saken hör att jag nog inte VILL det. Hela poängen med att bära smink är ju att det gör en snyggare. Lite som att sätta på sig en fin tröja. Så varför skulle jag INTE vilja det? Varför skulle jag välja att sätta på mig en ful tröja framför en snygg tröja, om jag ändå kan välja, liksom?

Har diskuterat det här med tjejkompisar rätt många gånger. Vissa är som jag, andra raka motsatsen. Senast det var på tapeten var det nån som sa att hon trodde det här med mitt sminkberoende kunde ha å göra med mitt prestationsbehov. Jag vill ju gärna vara duktig, och på samma sätt vill jag gärna vara fin. Att inte ha smink innebär ju att jag inte är Mitt Finaste Jag. Det innebär inte nödvändigtvis att jag förvandlas till Morran, men jag är inte…Mitt Finaste Jag. Vilket är supermegaduperokej för många. För man behöver ju inte alltid vara Sitt Finaste Jag. Men jag känner av någon anledning att jag måste det, är ni med? Eller måste å måste – att jag VILL det. För jag vill ju alltid vara duktig/göra mitt bästa, typ. Luddigt förklarat kanske, men jag tror min kompis var nåt på spåren med det där.

I dag har jag dock övat lite på att inte vara Mitt Finaste Jag, för i dag skippade jag mascaran. Tror att det bor en hel by med ögoninflammations-bacilussker i den, så den åkte i soptunnan. Och nu tänker jag vara mascara-lös tills dess att mina ögon mår bättre. Alltid nåt – ett litet men inte helt obetydligt framsteg på sminkmanifronten.

Hur är det ni med smink? Är ni som jag som allra helst vill dutta på nåt innan ni möter världen, eller är ni såna där avundsvärda mänskor som kan studsa ur sängen rakt ut på gatan och skita fullständigt i vad folk tycker?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
  • […] som blir nyfikna på det här med att jag har svårt att gå utan smink så kan ni läsa mer om det HÄR, HÄR och […]

    På benen igen, typ 2016-04-05 20:19:59 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/04/05/pa-benen-igen-typ/
    Svara
  • Hm vad spännande! Jag år gärna utan smink, mest för att jag är lat och INTE vill lägga tid på det på morgonen, men också för att det lätt känns klibbigt och jobbigt i fejjan efter en dag (och JO jag har provat ”riktigt bra smink”, tro mig oavsett innehåll och prisklass är foundation inte min grej). Är bortskämd med bra hy så jag behöver ju inte heller sminka över så mycket som tur är!
    Men, jag gillar att sminka mig, det är både roligt och blir fint liksom – what’s not to like liksom? Men, jag känner också att det är lätt att hamna i en fälla om jag sminkar mig jämt, då ser jag ju ”konstig u” utan till slut.
    Har på senaste tiden ändå haft lite små prickar i fejjan vilket ändå tvingat mig att piffa lite, men då får det bli enklaste möjliga = BB cream och mascara, ibland lite ögonbrynsskugga om jag hinner. (Ger mig själv max (!) 30 minuter från sängen till hissen varje morgon så det är inte alltid det funkar om jag ska hinna fräscha upp mig, klä på mig, äta frulle och få med mig allt hehe).

    Tänker att ditt behov av att vara ditt ”finaste jag” helt klart är en duktighetsgrej! Liksom varför nöja sig med mindre än bäst? Jo, för att det tar tid och energi och ingen annan än du antagligen märker det ändå… Kanske lite tråkigt men jag tänker också att det blir tydligare då när en lägger manken till, DÅ kan de man träffar få känna sig lite speciella för att en har piffat sig för deras skull. Det måste en faktiskt inte varje dag för kollegor och partner – de kan få det i små doser när tiden finns, blir mer speciellt då 🙂

    Varsågod för en novell till kommentar. Vill bara avsluta med att säga att du ju är supersnygg så du behöver inte piffa för att vara smashing OCH att jag själv har väldigt ljus hy men det hindrar mig inte från att gå osminkad (så länge jag inte har problem, då kan som sagt lite concealer eller bb åka på tillfälligt..)

    Anna 2015-06-01 13:14:19 http://None
    Svara
  • Håller helt med dig, kan inte låta bli att slänga på lite mascara och puder bara för att gå till affären….

    Du är alltid väldans snyggt och naturligt sminkad. Vilka prudukter använder du när du gör en vardag/fest sminkning?

    Frida 2015-06-01 10:30:37 http://None
    Svara
  • Jag går inte heller ut utan smink. Hur känner du med o va osminkad inför pojkvännen? Jag har jätteproblem med o visa mig osminkad inför killar, brukar sova med sminket på… Även när jag haft pojkvän i flera månader

    Angelica 2015-06-01 02:46:18 http://None
    Svara
  • Åh jag är precis likadan! Jag vill inte gå ut utan smink, inte ens till ica för att köpa frulle på söndagsmorgonen. Lite puder och mascara måste alltid på! Eftersom att jag dessutom jobbar i butik så måste jag ju alltid vara fräsch och fläschig så då känner jag att eyelinern och rougen måste finnas där. Vem vill bli stylad av någon som ser ut som sju svåra år liksom? Det handlar väl egentligen inte så mycket om att jag bryr mig om att andra tycker att jag ser ful eller konstig ut, utan jag vill känna mig fin bara! Känner jag mig ful så känns allting fel och då är jag irriterad på det mesta. Det finns ju inget värre än dessa fuldagar då allt bara är fel. Man känner sig tjock, finnig och håret ser ut som en rotborste. Nej, varför inte vara (och känna sig) on point om man kan? Thank god för sminket!

    Belinda 2015-06-01 01:28:39 http://None
    Svara
  • Hur känner du för att visa dig och vara osminkad inför Niklas?

    Helena 2015-06-01 00:34:50 http://None
    Svara
  • Jag är alldeles precis tvärtom, tycker att jag är finare utan smink. Har ett par gånger fått hjälp av professionella att sminka mig då jag tänkt att det vart mina (bristande) sminkkunskaper som ställt till det. Men nä, även då ser jag mest clownlik ut.
    Men, ett par gånger om året har jag lite mascara på mig, misstänker att den är ett riktigt äckelpäckel dock för den är typ två år gammal. Borde nog slänga den..

    Nu när solen gjort sitt har jag fått lite fräknar, jag har fixat ögonbrynen och min hud är mer eller mindre felfri om man får säga så själv. Så nu känner jag mig som allra finast 🙂

    Mikki 2015-06-01 00:29:36 http://None
    Svara
  • Håller med om att man vill vara sitt finaste jag. Men ibland är det ju så skönt och nyttigt att låta huden vila. Kanske prova gå en sväng på stan med en produkt mindre varje vecka. apropå smink. När kommer filmen där du visar steg för steg hur du sminkar dig som du lovat i ca 59år;) var tusan ska det himla solpudret och hur gör man eg med highligher!?

    Helena 2015-06-01 00:21:14 http://None
    Svara
  • Byt ut maskaran också! Minst lika mycket bakterier där. Hoppas du blir av med ögoninflamationen snabbt.

    JoLi 2015-05-31 22:05:11 http://morgonstunder.com
    Svara
  • Hej hej! Tack för härlig blogg. Jag har alltid alltid alltid sminkat mig innan jag har lämnat hemmet.. men har faktiskt börjat kunna gå ut bara jag får fylla i mina ögonbryn. Mitt ansikte ser ju helt fel ut utan 🙂 Fast på sommaren med lite extra fräknar tycker jag nog att bryn, mascara och rouge räcker hela tiden. Lite mindre i taget är nog enda tipset om man vill vänja sig vid mindre smink 🙂

    Karin 2015-05-31 21:27:18 http://None
    Svara
  • Jag led av grov acne i böldform ”acne vulgaris” ( bara namnet) under ca 10 år. När jag provat allt och lite till fick jag tillslut det starkaste som finns utskrivet . Det tog ca 9 månader och sen var de borta! Under acnetiden kunde jag inte gå ut om jag inte hade sminkat mig flera lager eftersom jag såg ut som en salamikorv med utstående kratrar. Jag jobbade som säljare… Med konstant kundkontakt så ja…jag hade ångestattacker varje dag framför spegeln innan jag sminkat mig rejält mycket.
    Nu när jag är fri från Acne så är möjligheten att vara utan smink det absolut bästa jag vet. Jag ser liksom inte ut som ett monster UTAN smink. För mig har det varit nåt jag nästan kännt mig mallig för. Titta jag är normal i ansiktet!!! .. Ett annat perspektiv på smink..

    Annie 2015-05-31 21:25:43 http://None
    Svara
  • Jag sminkar mig väldigt sällan (läs 2-3 ggr sedan min son föddes för 10 månader sedan). Innan jag fick barn sminkade jag mig dagligen, inte mycket men mascara, ögonbrynen, rouge och solpuder. I vintras smetade jag in mig i brun utan sol några gånger för att inte se halvdöd ut. Jag tror inte det spelar någon roll om man har mörkare drag eller ej utan jag tror det handlar om känslan inombords, om man bryr sig eller inte (jag bryr mig inte). Som jag kan bli jättebrun på sommaren men på vintern kan jag också bli genomskinlig, därav brun utan sol som jag tycker är toppen ;D När din ögoninflammation är över kan du testa att färga bryn och fransar så kommer de synas utan smink 🙂 Kan verkligen rekommendera Åhléns egen brun utan sol. Smörj in ansiktet med ansiktscreme, en strumpa på handen och en liten klick i taget som du smörjer ut tills du är nöjd. Färgen kommer efter ett par timmar så ta inte för tjockt lager, kan se väldigt roligt ut Haha! Fråga mig 😛

    Caroline 2015-05-31 21:13:38 http://None
    Svara
  • Åh vad härligt det var att läsa ett inlägg som jag kan relatera så sjukt mycket till och som verkligen har blivit en stor funderare hos mig på senaste tiden. Jag sminkar mig varje dag, iallafall då jag vet att jag ska lämna huset. Jag kommer inte ihåg när jag lämnade mitt hus osminkad senast faktiskt och jag tycker det är så grymt jobbigt. Jag tycker liksom inte att det är jobbigt att lägga tid och pengar på smink, det jobbiga är att jag känner att mitt nakna ansikte inte duger, att jag inte duger som jag är. Jag vågar inte leva mitt liv fullt ut utan att vara sminkad om man kan säga så. Jag vågar till exempel inte sova över hos andra då man måste ta bort sminket på natten och jag har redan fått ångest över sommaren och börjat leta efter dem absolut mest vattenfasta maskarorna på marknaden. Jag tycker verkligen det här är superjobbigt och jag önskar att jag inte brydde mig om vad andra tycker men det går bara inte att låta bli..

    Joline 2015-05-31 20:43:07 http://None
    Svara
  • Förr i tiden kunde jag inte ens gå på gymmet utan foundation eftersom jag tyckte att min hy var så ojämn. Men nu blir jag bättre och bättre på att skippa sminket ibland. Men jag tycker att det är kul att fixa mig, så det är ett intresse jag kommer hålla kvar 🙂

    Jenny 2015-05-31 19:53:10 http://None
    Svara
  • Jag har alltid varit ”tjejen som inte sminkar sig”. Har varit lite emot det, för det är precis som du säger, efter ett tag så vänjer man sig vid sitt snygga jag och då ser man ju helt hemsk ut, utan allt smink. Så efter det slutade jag sminka mig under en lång tid, just för att efter mina smink perioder kraschade i princip självförtroendet.

    Dessutom har jag sämsta förutsättningar för smink, rött hår, känsligt, lätt rött pigment och blonda ögonbryn+fransar. Så du kan ju förstå vilken chock det är från att ha blonda ögonfransar till svarta (!!!). Ögonbrynen är det knepiga, vilken färg man ska ha dom, eftersom dom e i princip osynliga vid det här laget.

    Men nu sminkar jag mig kanske 1-2 ggr i veckan. På fredag tar jag studenten så fram till dess är det mycket test sminkningar för att hitta den ”perfekta looken” 😉

    Emelie 2015-05-31 19:47:44 http://None
    Svara
  • Jag kan utan problem vara osminkad när jag går ut. Ibland händer det till och med att jag går ut med hunden eller till ICA i pyjamas när jag ligger på den lata sidan. Haha.

    Tintin 2015-05-31 17:34:35 http://None
    Svara
  • Jag brukar ha lite mineralpuder, en dutt rouge och mascara! Är lite av en periodare och kör med eyeliner ibland. Har ju fräknar som också är smink, hihihi.

    Jag har inga problem med att vara osminkad hemma och jag kan åka en snabbis till affären utan smink. Känner mig ren och fräsch på nått vis när jag är helt utan smink.
    Skulle dock inte vara utan smink på jobbet , vette tusan varför.

    Du är säkert hur vacker som helst utan smink Vanja. Du är ju så naturligt vacker. Vi kanske skulle lägga ut en bild på Insta där vi är helt utan smink? Kram Jossan

    Jossan 2015-05-31 17:16:47 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
    Svara
  • Jag älskar att vara utan smink och tycker det är så skönt. Känner mig fräschare utan, renare, däremot kanske man inte allt ser fräschare ut, he he. Men jag kan absolut gå utanför dörren utan smink (och skulle aldrig komma på tanken att sminka mig om jag bara skulle vara hemma en dag), utan att bry mig vad andra människor tycker. Vissa dagar tycker jag att jag ser hur bra som helst utan smink (och vissa dagar inte). Däremot tycker jag det är kul att göra mig lite extra piffig ibland! Och vankas det utgång, ja, då är det både sminket och locktången som dras fram! Så det beror på! 🙂

    Lovisa 2015-05-31 16:49:50 https://nouw.com/lovisawiklund
    Svara
  • Känner verkligen igen mig! Ögonbrynen måste fyllas i om jag ska gå ut genom dörren, annars känner jag mig inte alls bekväm. Concealer är också ett måste, i alla fall när jag har blemmor. Mascara klarar jag mig utan om jag bara ska ta en promenad eller gå till affären, men i så fall är solglasögonen på istället.
    Ögonbrynen är dock ett måste, inga undantag!

    Ellen 2015-05-31 16:09:23 http://None
    Svara
  • Åh! Jag känner mig absolut finast med lite dutt, så är det. Jag är också blek i ansiktet, vem fan är inte det efter månader av vinter 😉 höhö. Fast justja.. Jag är blek även på sommaren. Jag har precis börjat sminka mig igen.. Har varit osminkad i typ 2 år pga sjukdom. Det är härligt att kunna och orka igen, det är härligt att kunna v.ä.l.j.a!

    Jag tycker att det är så fett ovärt att behöva sminka av mig -hatar det. Därför besparar jag mig oftast mascaran 😉 Jag använder foundation, ögonbrynspenna och solpuder när jag gör mig fin (aldrig för att bara vara hemma). Mascara om jag går all in. Jag har ganska långa mörka ögonfransar ändå, eller det inbillar jag mig iaf 😉

    Avundas också de mörka fina kvinnsen.. men jag tror att det handlar om en själv i slutänden, hur man ser på sig själv. Även de mörkare kvinnsen tycker nog att de ser trötta och sletna ut liksom.

    Och en sista sak, håller med din smarta kompis om duktiga flickan syndromet. Innan min sjukdom var jag ”flawless” även på den punkten. Nu är smink mer än bonus och en lyx att kunna- och orka!

    Kram

    Karin & Z 2015-05-31 15:55:16 http://None
    Svara
  • Brukar inte sminka mig så värst mycket till vardags, men har svårt att gå utanför dörren utan åtminstone lite concealer. Har lite komplex över just ringarna under ögonen så får jag på nåt där så känner jag mig rätt okej med att inte vara sminkad i resten av ansiktet. känner igen mig i det du säger dock, man ÄR ju finare med smink (enligt en själv iaf) så visst känns det bättre att gå ut när man fått lite färg i ansiktet.

    lovisa 2015-05-31 15:41:10 http://None
    Svara
  • Du som är så snygg! Jag känner mig finast i smink, men du har ju sett mig på kontoret osminkad en miljard gånger så du vet mitt svar. Får jag piffa ögonbrynen och bara böja ögonfransarna lite så kan jag gå ut så. Känner mig absolut inte som snyggast då men det funkar!

    Lovisa 2015-05-31 15:24:29 http://lovas.spotlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!