Angående det där kladderiet

DSC06484Vad KUL att det var så många av er som delade med er av hur det ser ut hemma hos er vad gäller barn å kladd. Det var befriande att höra att det finns fler kladdfaschister därute, och peppande att höra bra idéer på hur kids kan kladda på ett sätt som ändå inte blir APjobbigt för kladdfaschisterna.

För det är inte att jag tycker det är äckligt med kladd på nåt sätt, det är det här med att man måste SANERA efter varje måltid som jag bara…inte orkar med. Det är så sjukt mycket meckande ändå, tycker jag, med att ha barn. Så om det finns nåt meck jag kan undvika, gör jag gärna det.

 

DSC06471Men (som synes på tröjan…) får ju Iggy kladda loss rätt rejält på föris. Så jag tror nog han får sina behov tillfredsställda ändå. Och det är inte HELT kladdfritt här hemma. När jag å Niklas äter frulle brukar grodan gå på en second breakfast (Iggy äter nån timma före oss), och då ger vi honom lite allt möjligt att pilla med, så att vi kan äta litegrann ifred.

Han får bröd, leverpastej, ägg, skinka å sånt. Och det får han gå loss på bäst han vill, med sked eller hand. Vilket såklart innebär en sanering efter varje frukost. You´d be surprised (eller kanske inte ha ha – åtminstone inte ni som har kids!) hur LÅNGT en skinkbit kan ta sig från sin originalplats. Eller hur EXTREMT FINFÖRDELAD en brödskiva kan bli. Vojne vojne. Är inte så himla sugen på att köra samma saneringsrace ytterligare två gånger per dag, så jag tror Iggys kladdande får stanna där helt enkelt.

 

DSC06469Men! Tack vare detta extremt fiffiga kommentarsfält med dess EXTREMT FIFFIGA kommenterare, så har jag nu fått lite nya idéer på sätt som Igster kan kladda loss på, utan att jag behöver få skurknän. Fingerfärg – I BADET! Perfekt, eller hur? En fantastiskt fantastisk gyllene medelväg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Vanja! Jag har en 10-månaders hemma, är fortfarande föräldraledig och driver inget eget företag under tiden. Vi lever helt enkelt ganska olika! 🙂 Men jag har undrat en tid nu, du nämner ofta att det är så mycket meck i livet med barn, så mycket att anpassa sig efter osv. Vad för meck är det du menar, alltså vad är det kring/med Iggy som är så meckigt att du nu skriver att du inte har tid/ork att torka med en trasa max 5 min efter varje mål? Jag hoppas du inte tar det på fel sätt, för det är verkligen inte menat som nåt anklagande, vi lever helt olika liv liksom 🙂
  Du verkar vara en helt underbar person och en toppenmamma för Grodan, ibland känns det i dina inlägg bara som att barnlivet inte riktigt passar in i ditt liv. Även om det utan tvekan syns hur mkt du älskar Iggy! 🙂

  Elin 2015-06-01 12:31:28 http://None
  Svara
 • Men grejen med kladd och mat är just inte bara kladdandet utan att de får uppleva smak och konsistenser. ”Jaha det här ser ut såhär, känns såhär och smakar såhär!” Barn som aldrig tillåts ha kladd kring munnen som små är de som inte märker när de har kladd kring munnen när de bli äldre. Dom som har glass runt hela munnen efter de smaskat på en glasspinne tex. Detta enligt barnexperterna Louise och Malin i knattetimmen.

  Helena 2015-05-31 14:44:22 http://None
  Svara
 • Helt klart en av Sveriges charmigaste barn!
  Hoppas ni får en mysig mors dag imorgon och att Iggy firar mamma med några goda kramar och pussar 🙂
  Kram!

  Johanna 2015-05-30 23:20:56 http://None
  Svara
 • Hej! Kan du inte skriva ett inlägg om hur grodan äter nu? Lagar ni all mat själv? Mvh Jessica

  Jessica 2015-05-30 22:26:16 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!