Halleluja

DSC06846Fick låna den här raringen av Hanna (TACK snällis!), så nu ska jag väl se någorlunda okej ut på inspelningen i dag. Trots ögoninflammation med rosa vampyrögonvitor deluxe. Snart ett minne blott hoppas jag.

Jag ska alltså hem till Kajsa alldeles strax för att spela in de sista avsnitten av ”Älskade Unge”.

 

Och på tal om ”Älskade Unge” – här är det senaste avsnittet! I det pratas det mycket om amning, och vi får träffa en mamma som ammar sin fyraåring. Nåt som väcker en rackarns massa uppmärksamhet.

Vi i Mammamaffian bjussar på våra erfarenheter kring detta bökiga ämne. Angelica som är en så kallad ”långtidsammare” åker alltid på att behöva förklara sig och sitt beslut.

Ni som följt mig länge vet ju att det där med amning inte gick så himla bra för min del. Och jag kan bli så provocerad av att det är så sabla stigmatiserat, detta ämne. Finns det NÅGON som är 100% trygg i att hon ammat PRECIS ”lagom”? Jag tror de som känner så är väldigt få. Tyvärr, tycker jag. För det borde vara helt upp till var och en att känna vad som funkar bäst för just henne, hennes bebis och hennes familjesituation.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Vanja! Såg bilder på er från inspelningen från Kajsa-Stinas blogg och din topp var så fin! Får man fråga var den är ifrån, peplum är så smickrande! 😀

  Lina 2015-05-26 01:31:40 http://None
  Svara
 • Det går att se i Finland! Halleluja påriktigt 😀
  Jag slutade amma då lilleman fyllde 1 år men ångrar det nog lite idag (fortfarande) men alla andra omständigheter var perfekta så det kändes lägligt… men, men. Tur så visade det sig att lilleman var redo för det gick super bra 🙂 men jag var kanske inte redo?!
  men håller med dig Vanja om att det är så tråkigt att det inte kan kännas 100% oberoende amningsval.

  JoLi 2015-05-25 22:44:33 http://morgonstunder.com
  Svara
 • Kanonbra avsnitt!

  Vicki 2015-05-25 15:48:34 http://None
  Svara
 • Och jag ammade inte min dotter alls. Inga förklaringar behövs här heller. Tack Vanja för inlägget.

  hanna 2015-05-25 09:20:44 http://None
  Svara
 • Haha, jag och gubben pratade om det där alldeles nyss. 🙂 Vår son är nu 15 mån och jag ammar honom på kvällar och nätter. Varje gång jag pratar med någon om det känner jag behov av att förklara. Mina mammavänner som har slutat amma vid en rad olika tidpunkter, frivilligt eller inte, gör exakt likadant; förklarar förklarar förklarar. I oändlighet. För varandra till och med!! Det är vansinne… I lilla landet lagom verkar ”lagom” inte existera när det kommer till amning. Eller så inför vi det nu. Jag ammar min son alldeles lagom länge och slutar när det känns lagom för oss båda! 🙂

  Karin 2015-05-24 23:23:25 http://None
  Svara
 • haha lyckan är total!! men vad fan, trodde inte den fanns i Swe!? 😀

  ISA 2015-05-24 17:51:12 http://isabyl.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!