Tankeschema

vanja wikström glammom

I dag var min första dag på kontoret på…tja, typ en månad tror jag. Har ju varit konstant sjuk och dessutom haft en massa annat att ratta, så jag har mest jobbat hemifrån. Men nu var det dags! Och det var SÅ lovely! Jag ÄLSKAR vårt fina glammiskontor, och jag ÄLSKAR de som jobbar där. Min andra familj, liksom.

 

DSC06455

Och förutom tårta (heja glammis-Malin!) och färska blommor (heja glammis-Malin igen!) så möttes jag av detta på mitt skrivbord. Det var lovely glammis-Lovisa som pysslat ihop detta tankeschema till alla på office. Ingen dum idé, för när det är mycket att göra så kan det lätt bli kaos i huvudet – man vet liksom inte var man ska börja. Lösningen är då alltid att prioritera, och detta tankeschema hjälper en att göra just det.

Det funkar som såhär: Man tar grej nr 1 som man har att göra och bestämmer sig om den är VIKTIG eller INTE VIKTIG. Är den VIKTIG och BRÅTTOM = gör det nu! Är den VIKTIG men INTE BRÅTTOM = planera!

Är grejen INTE VIKTIG men ändå BRÅTTOM = delegera! Och är den INTE VIKTIG och INTE BRÅTTOM = släpp det!

 

DSC06453Enkelt, men rätt fiffigt tycker jag. För ofta så är ju det enkla det svåra, särskilt när man har fulltfulltfullt upp och det liksom grötar ihop sig i hjärnan. Då spanar man på sitt pedagogiska tankeschema, och får hjälp att kategoriser in grejerna en efter en.

Tack Lovisa! …som hittade denna fiffiga pryl hos Trendenser.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Något av det bästa jag lärde mig i gymnasiets ledarskapskurs, använder alltid modellen när det blir lite stressigt i olika situationer. Kram till dig, Vanja!

    Amanda 2015-05-22 12:37:28 http://None
    Svara
  • Älskar den idén, den ska jag sno rakt av och ta med mig när jag börjar jobba igen i höst. Jag gillar (älskar) även ståbordet, sjukt bra investering för kropp å knopp 🙂 Om du vill ha ett annat supertips för att främja den däringa kroppen, specifikt nacken (som kanske är lite öm o trött av att bära runt på bebis) – skaffa ett laptopstöd till din dator, och ett tangentbord å vanlig mus. Då slipper du böja så mycket på nacken vilket man ju ändå gör en del när man kikar i telefonen å datorn å paddan… det är i alla fall toppen att ha på sin arbetsplats om man inte har tillgång till vanlig skärm. Men bara ett tips 🙂
    Kram

    Anna M 2015-05-21 21:55:40 http://None
    Svara
  • Det funkar ju liksom verkligen. Och vi är SÅ glada att du är tillbaka igen <3

    Lovisa 2015-05-19 22:25:55 http://lovas.spotlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!