Från skavigt till härligt

DSC05415Vaknade upp i går morse med skav i hela kroppen. Grodan härjade som en TOK från kl 00.30 och…framåt. Han har börjat få ett gäng nya tänder, tror det var det som var grejen. Han var ilsk som ett bi, kastade nappen, kastade snutten, vrålade och ormade. Pust. Det var rent ut sagt för jävligt.

Jag försökte allt. Hyssja, lugna, klappa, buffa, upp och gå runt med honom i famnen, lägga i vagnen (neeeeeej den gubben gick inte), läsa bok, titta på favoritklippen på YouTube, plocka fram favoritleksak, mata… Ja, ni fattar. Ett jäkla SJÅ, om vi säger så.

Blev orolig såklart också. En gallskrikande unge kan ju tyda på smärta, vilket kan vara öroninflammation eller nåt annat superjobbigt. Tog in grodan på toaletten och spanade runt i munnen för att se om jag kunde utreda var som var på tok. Men eftersom han lugnade sig med jämna mellanrum kände jag att det nog inte var nåt akut, då hade han förmodligen inte slutat skrika.

Hursom, till slut fick jag honom att somna i vagnen. Jag var DÖDSTRÖTT, fortfarande sjuk och hostig. Stressad över saker som MÅSTE GÖRAS (återkommer till det) och kände mig allmänt ohärlig. Att sen väckas kl 05.45 av samma ilskna barn var ingen höjdare. Min morgon började AVIGT å SKAVIGT. Minst sagt.

Men! Då händer det! Då steppar min fantastiska partner in life upp, fiskar in grodan till sig och stänger dörren. Säger att ”sov du, jag löser det här”. Rattar ungen hela morgonen (jag grisar i sängen) och låter mig bada och göra mig i ordning ifred. Sen – frulle på favvoplejset Nytorget 6. Kan säga att det vände hela min vibe. Från skavigt till härligt.

 

DSC05407

DSC05410

Favoritfrullen! En specialare som jag ALLTID äter, tror nästan ni kan gå in på Nytorget 6 och beställa en ”Vanja” så vet de vad ni vill ha. Avocadomacka med extra bacon och extra olivolja. På en extra stor tallrik (vill kunna ha lite svängrum när jag frullar loss liksom). Bästa bästa EVER!

 

DSC05414Åsså färskpressad juice och en latte till det. Då är jag i frukosthimlen.

Jag och Niklas försöker verkligen att alltid jobba som ett team, det har blivit så sjukt viktigt sen vi fick Iggy. För man orkar inte lika mycket längre. Att få barn gör en massa fantastiska saker med en, men det gör en också jäkligt sliten. I alla fall är vi det nu. Och då gäller det att ställa upp för varandra.

 

DSC05420

I förrgår var Niklas inte direkt på topp, då var det jag som bjöd till. Viktigt att komma ihåg tycker jag, att man hugger i för att hjälpa varandra att må så bra som möjligt. Visst, jag var inte superpepp i går heller, men Niklas var värre. Han behövde underlättning mer än vad jag gjorde. Då högg jag i lite extra. Och i morse var det vice versa.

Tror det är receptet på att fortsätta gilla att hänga med varandra – att liksom inte propsa på att ”nä men JAG är ju trött också, JAG är ju sjuk också, JAG behöver också mer egentid”, utan att se till vem som bäst behöver ovannämnda just NU.

 

DSC05430Min partner in life. Himla tacksam att jag har honom.

 

DSC05471Heja teamwork, SÅ sjukt viktigt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Ett tips för att kolla ifall det är öroninflamation är att trycka lätt på den lilla ”fliken” på örat som är mot kinden. Tryck den så att det täpper till örongångshålet. Är det öroninflamation gör sånt jävligt ont, så barnet bör vara tyst före det. Går kanske inte att säga 100% efter barnet kanske skriker oberoende, men ett bra litet knep att ta till mitt i natten då man börjar oroa sig för öroninflamation. Är det inte öroninflamation så gör det inte ont. Bihåleinflamation kan man testa med att knacka lätt längst fram på kinden (bredvid näsan), gör även här jävligt ont om det är biheåleinflamation. Det här testet funkar även bra (bäst) på vuxna som funderar.
    (P.S. Tänker Vanja byta mitt nick nu i och med flytten 🙂 bara så du vet )

    JoLi 2015-05-09 22:19:58 http://morgonstunder.com
    Svara
  • Låter verkligen som ni är ett grymt team. Och frulle ute brukar faktiskt rädda de flesta dåliga starter ;))

    ISA 2015-05-09 17:50:25 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Så trist med tand-nätter. Men en sovmorgon kan få bukt på det mesta. Och god frukost såklart! Milimeterrättvisa löser ingenting. Meeeen att vara lite extra generös när det behövs som mest. Betyder allt. Kärlek!

    Vicki 2015-05-09 13:13:14 http://None
    Svara
  • Ja du Vanja, ibland blir det inte som man tänkt sig:) Fråga mig, jag vet!
    Sitter just nu i baksätet i bilen med en sovandes Elsa. Vi skulle ju i detta nu kolla på kosläpp och äta varmkorv!
    Skriver mer sen i el bloggo!
    Men vi har det gött ändå.
    Heja drar teamwork! Precis så har vi också.
    Kram Jossan

    Jossan 2015-05-09 12:56:45 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
    Svara
  • Vanja! Jag ville bara höra om ni lägger upp före och efter bilder på resultaten från fogpennan sen? Blev grymt sugen på en för att fräscha upp det här hemma :D. Tack för superduper blogg!

    Mikaela 2015-05-09 11:57:27 http://None
    Svara
  • Tycker att Niklas verkar vara en så fantastisk person. Han ser så sympatisk och fin ut. Förstår du är nöjd med det kapet 🙂

    Har följt din blogg i lite mer än ett år. Började med att jag panikgooglade kejsarsnitt och hamnade på dina videos gravid vecka för vecka. Sen skrev jag kommentarer till dig när Iggy var nyfödd typ ”hjälp vanja jag är livrädd” och du svarade att snitt var easypeasy. Jag trodde såklart inte en sekund på dig 😉

    Men nu sitter jag här med en ettårig liten kille. Snittet var det bästa jag gjort. Helt fantastiskt.

    Också kom jag ju till att bli en trogen följare av din blogg bara för jag googlade snitt 🙂

    Kram!

    Julia 2015-05-09 10:34:14 http://None
    Svara
  • ”Vaaad funkar bäst, teeeaaamwork” – heja heja er och HEJA frulle på Nytorget 6. Jisses drömmer om den än!

    Lovisa 2015-05-09 10:25:29 http://lovas.spotlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!