Loving the light

DSC05139

Alltså. Jag ÄLSKAR ljuset i vår nya lya, det är magiskt!

 

DSC05141

När solen ligger på är det som att fullkomligt bada i ljus, men även annars är det bra nivå på den naturliga belysningen. Vår gamla lägenhet var rätt mörk, så det känns extremt lyxigt att få…bada i ljus nu.

En sak som gör väldigt mycket (som vi inte hade tänkt på kan påverka) är huset som är beläget mittemot vår byggnad. I förra lägenheten hade vi Söders fulaste hus som utsikt. Det består av orange korrugerad plåt, och det är hööögt. Dödar allt ljus. Googlar man på ”Söders fulaste hus”, så dyker det upp ha ha!

Men här i nya lyan har vi ett vackert sekelskifteshus mittemot, som dessutom är ljust blekgult. Förutom att det bjuder på en väldigt mycket vackrare utsikt än den korrugerade plåten, så gör den färgen att det reflekterar en maaaaaassa vackert ljus in till oss. Det funkar nästan som en spegel. HUR härligt?

 

DSC05142

Älska, älska ljus.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Fattar vad du menar. Vi skrev på papperna för vår lägenhet innan den var byggd. Högst upp skulle vi bo. Hyfsat nervösa att vi inte skulle bli nöjda när man inte kunnat ”känna in sig”. Så kom dagen. Då vi fick komma dit på en förhandsvisning. Kliver in. Och så är det takfönster i ALLA rummen. Ljus ljus ljus! Happy happy happy!

    Vicki 2015-05-06 21:09:21 http://None
    Svara
  • Vi var och kikade på ett hus i torsdags som hade sånt där alldeles fantastiskt ljus, och då var det till och med grådisigt ute (!!). Alldeles fantastiskt. Nu ska vi inte köpa huset av andra anledningar men jag hade nog egentligen kunnat köpa det endast pga ljuset.

    M 2015-05-05 00:55:44 http://None
    Svara
  • Vilken hyresvärd har ni?

    Cecilia (instagram: @ceciliamedhundarna ) 2015-05-04 19:44:16 http://None
    Svara
  • Jag behöver verkligen din hjälp då jag hade sämsta samtalet idag 🙁
    http://lillahell.blogg.se/2015/may/prata-istallet-for-att-skriva.html

    Carolina 2015-05-04 19:25:22 http://lillahell.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!