Jag är ju en grötälskare av rang, och nu tror jag mig faktiskt ha mixtrat fram den optimala (ja – OPTIMALA!) morgongröten. Den ser ut som ovan, smakar himmelskt och består av följande:
1 dl havregryn
2 dl vatten
En ganska stor nypa salt
En lika stor nypa kanel
Ett gäng pumpakärnor
Nån matsked linfrön
En rågad tesked Canihuafrön (innehåller massa protein, ett gäng mineraler som fosfor, järn och kalcium samt finfina fettsyror)
Och det kanske viktigaste av allt – en klick smör (bregott funkar lika bra)!
Blanda ihop allt, ställ på spisen och rör tills det blivit en…gröt. Ät med blåbär och banan, sprinkla på några pinjenötter och ringla en god honung eller mörk sirap över. Ät med eller utan mjölk, båda funkar lika bra. HIMMELSKT GOTT!
Try it – you´ll like it!
Åh! Så himla smarrig, en ny frukostfavvi. Du får hemskt gärna dela med dig av fler goda grötrecept! Denna var som sagt gudomlig!
Provade precis, det var supergott! Tack 🙂
Ser ljuvligt ut! Har ätit plain havregrynsgröt med lite kanel i snart tio år och en liten förändring hade inte skadat! Detta testar vi. Tack för tips!
Wow! Tack för tipset! Jag är en riktig grötoman så imorgon ska jag testa att koka med mjölk och en klick smör. Det kan ju bara inte bli dåligt! Trevlig påsk alla som läser Vanjas härliga blogg och till dig också förstås Vanja 🙂
Kramar från Jossan
OMG min micro-gröt är en blek jämförelse. haha.
Åh jag har nyupptäckt gröten! Smarrigt smarrigt! Jag är ju en sån som gillar när nåt påminner en om efterrätt 🙂 Så jag kokar gröten som vanligt, mosar en banan i tallriken, häller ner gröten, på med kakao och blanda! Toppa med chiafrön och mandelmjölk! Så gott! Påminner nästa om chokladpudding! 🙂
Mums! Är uppvuxen med gröt och gillar det skarpt. Tillagar det dock på tok för sällan! Håller med talaren ovan, att koka havregrynem med mjölk är riktigt gott 🙂
Om du vill få den ännu lite mummigare kan du byta ut en dl av vattnet till mjölk, jag gör alltid på 1 dl vatten, 1 dl mjölk och en härlig klick smör! Helt fantastiskt! Kram